به گزارش تبریز ما، محمد اشرفنیا در تبریز با بیان اینکه طبق قانون اساسی امور مربوط به تسری در بخشهای حساس خدماتی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و سایر امور رفاهی توسط نمایندگان منتخب مردم نظارت میشود، افزود: قانون میخواهد همه کارهای خدماتی، فرهنگی، تفریحی و اجتماعی توسط خود مردم اداره شود که متاسفانه عملکردها نشانگر این است که هنوز جایگاه تفیذ مسوولیت به مردم تبیین نشده است و اصولاً مصوبات شورا در کارآیی شهرداری مطرح می شود.
عضو شورای شهر تبریز افزود: نمایندگان مجلس در چارچوب قانون اساسی با اختیاراتی که دارد، باید مشکلات مورد انتظار مردم را حل کنند زیرا مردم توقع حل مشکلات را دارند و از این رو مجلس باید قوانینی که در حیطه وظایف خودشان است، نسبت به شورا را اصلاح کنند.
وی اذعان داشت: شورای شهر باید در تمام امور مرتبط شهری تصمیم بگیرند و آنها را حل کنند، البته باید به شوراها با این دید نگاه کنیم که وقتی کاری محول میشود، باید تصمیمات در چارچوب و با توجه به اختیارات واقعاً قابل اجرا شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه دولت مصوبهای داشت که ۲۴ دستگاه خدماتی به شورا و شهرداری واگذار شود، ادامه داد: ما از دولت میخواهیم که مرحلهبندی و فازبندی این موضوع را انجام دهد تا هرچه سریعتر اجرایی شود.
وی با تاکید به اینکه مردم همیشه باید بتوانند حرفشان را بزنند، افزود: مردم نمایندگان را انتخاب کردهاند و از آنها مطالباتی دارند که باید در چارچوب قوانین پاسخگوی آن مطالبات شد.
اشرفنیا با تاکید بر مدیریت واحد شهری متذکر شد: مفهوم مدیریت این است که به مدیریت واحد شهری اعتقاد داشته باشیم و در عمل به صورت واقعی آن را انجام دهیم، خوشبختانه مصوبات دولتی وجود دارد که مرحله به مرحله دستگاههای خدماتی به شورا و شهرداری منتقل شود به طوریکه با تحقق این موضوع مسوولیت شورا نسبت به مردم و آن دستگاهها بسیار سنگین خواهد شد.
وی افزود: با انتقال دستگاهها به شورا قطعاً به سمت و مسیری میرویم که برنامهریزی برای کل شهر اتفاق بیافتد.
عضو شورای پنجم شهر تبریز با بیان اینکه بنده فردی هستم که در بخش خدمات و اجرا حضور داشتهام و آشنا به موضوع هستم، افزود: اصولاً هزینههایی که امروز از عدم مدیریت واحد شهری مردم متقبل میشود، بسیار زیاد است و شورا نیز باید در چارچوب درخواست مردم و توقعات آنها و مطابق با قانون اساسی وظایف خود را اجرا کنند.
وی توضیح داد: اگر میخواهیم شهرمان در شأن نام تبریز باشد، باید به مدیریتها اهمیت دهیم به طوریکه امروز شهرداری به عنوان بازوی اجرایی شورا متولی حریم و محدوده شهر است و باید در آنجا اجازه وجود تخلف را ندهد و نیز جلوی ساخت و سازهای غیرقانونی را بگیرد زیرا به تبع این ساخت و سازها باغات اراضی و فضاهای سبز از بین میرود.
اشرفنیا افزود: مدیریت اراضی و سرنوشت آنها همچنین تصمیمگیری واگذاری بر عهده راه و شهرسازی است و در مقابل نگهداری آن اراضی برعهده شورا و شهرداری است، از این رو باید مدیریت واحد ایجاد شود.
عضو شورای شهر تبریز با تاکید به اینکه خوشبختانه از گذشته همه در حد توان خود در شورا و شهرداری زحمت کشیده و اگر امروز بگوییم که شوراهای قبلی زحمت نکشیده، دور از انصاف است،گفت: شورای پنجم نیز دغدغه این را دارد که از امکانات و ظرفیتهای مردمی و منطقهای برای حل مشکلات بخش عمران، حمل و نقل و خدماتی استفاده کند.
وی افزود: اول باید وسایل جابهجایی و تردد برای مردم را تعریف کنیم و این تعریف کردن با جلسه و همایش و دستورالعمل انجام نمیگیرد.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای شهر با اشاره به اینکه وقتی وسایل نقلیه عمومی را با توجه به وضعیت عمومی ترافیک منطقه و توپوگرافی منطقه فراهم کنیم قطعاً شهروندان نیز از آنها استفاده خواهند کرد، گفت: اگر اتوبوس، مینیبوس و قطار شهری هر ساعت در دسترس بوده و در تمام مسیرها باشد، مردم به راحتی استفاده از حمل و نقل عمومی را قبول خواهند کرد.
منبع: خبرگزاری فارس