جمعه, ۱۷ مهر ۱۴۰۵ /
7103
۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۷:۳۶
620 بازدید
۰

ارزیاب های یونسکو در راه جنگل های ارسباران

[ad_1] تبریز ما: فرماندار شهرستان خداآفرین از حضور ارزیابان یونسکو به منظور ثبت جهانی جنگل های ارسباران به عنوان دومین میراث طبیعی کشور در روز ۲۲مهر ماه جاری در این منطقه خبر داد. به گزارش تبریز ما، امین امینیان  در آخرین جلسه هماهنگی ثبت جهانی جنگل های ارسباران، وجود این جنگل ها برای مردم منطقه […]



[ad_1]


ارزیاب های یونسکو در راه جنگل های ارسباران

تبریز ما: فرماندار شهرستان خداآفرین از حضور ارزیابان یونسکو به منظور ثبت جهانی جنگل های ارسباران به عنوان دومین میراث طبیعی کشور در روز ۲۲مهر ماه جاری در این منطقه خبر داد.

به گزارش تبریز ما، امین امینیان  در آخرین جلسه هماهنگی ثبت جهانی جنگل های ارسباران، وجود این جنگل ها برای مردم منطقه را یک سرمایه بزرگ دانست و افزود: جنگل های ارسباران به لحاظ تنوع گیاهی و جانوری جزو ۱۵منطقه غنی جهان محسوب می شود که وجود مزیت ها و پتانسیل های غنی آن موجب توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم می شود.
وی بر لزوم تغییر نگرش استفاده از مزیت های این جنگل ها و گسترش مشاغل سازگار با محیط تاکید کرد و افزود: ادامه روش زندگی کشاورزی و دامداری در این محدوده به صلاح نیست و باید با توسعه مشاغل سازگار با محیط از جمله زنبورداری و کشت گیاهان دارویی و فرآوری آنها به بهره مندی بهتر و بیشتر از محیط اقدام شود.
امینیان ادامه داد: باید با احساس مسئولیت بیشتر در راستای حفظ و صیانت از جنگل ها و نیز احیای طبیعت به عنوان ثروت ماندگار برای آیندگان و منبع تامین اکسیژن حیات بشری اقدام شود.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۵اولین صنعت پردرآمد جهان خواهد بود، گفت: باید از این ثروت خدادادی در جهت بهره مندی بهتر و بیشتر و بهبود وضعیت اشتغال و معیشت اهالی منطقه استفاده کنیم.
امینیان با اشاره به اینکه این جنگل ها در سال ۱۳۵۴ به عنوان ذخیره گاه زیست کره و منطقه حفاظت شده ثبت شده است، اظهار کرد: طرح توسعه روستایی در این مناطق محدودیت قانونی محسوب می شود که ثبت جهانی این جنگل ها هیچ تاثیری در تغییر این قانون نخواهد داشت.
وی از پاکسازی طبیعت و جمع آوری زباله در مسیرهای گردشگری در مناطق حفاظت شده در آستانه ثبت جنگل ها در هفته آینده با همکاری شوراها و اهالی منطقه خبر داد و گفت: باید در مسیرهای گردشگری تابلوهای اضافی جمع آوری شود و با انجام ملاحظات لازم در راستای نتیجه مثبت ارزیابی های یونسکو تلاش کنیم.
به گزارش ایرنا، مشاور پرونده ثبت جهانی جنگل های ارسباران و عضو کمیته ثبت میراث طبیعی کشور نیز در این جلسه، گفت: ثبت جهانی جنگل های ارسباران از اهمیت بیشتری برخوردار است و درآمد مالی از طریق توریست برای مردم منطقه خواهد داشت.
انوشیروان شیروانی یکی از شاخص های جنگل های ارسباران برای ثبت یونسکو وجود ۲۳گونه گیاهی منحصر به فرد عنوان کرد و گفت: ۱۳گونه این گیاهان در کل ایران وجود دارد اما ۱۰گونه آن منحصر به ارسباران است که یک ویژگی متمایز است.
وی ادامه داد: این جنگل ها از نظر حیات وحش غنی بوده و ۲۵ درصد پستانداران کل کشور و ۱۷ درصد آبزیان و تعداد زیاد پرندگان را داراست.
شیروانی با بیان اینکه توسعه بدون امکانات زیربنایی ممکن نخواهد بود، بر مدیریت صحیح منابع و اختصاص بودجه لازم برای استفاده از منابع داخلی و خارجی به ویژه در روستاهای هدف گردشگری تاکید کرد و افزود: در صورت ثبت جهانی این جنگل ها از اعتبارات ملی برای تغییر نظام معیشتی کشاورزی و دامداری و تامین علوفه برای دام عشایر به منظور حفظ مراتع استفاده می شود.
شیروانی با تاکید بر اینکه در مناطق حفاظت شده امکان تبدیل روستا به شهر وجود ندارد، گفت: وجود روستاها گویای فرهنگ و تمدن و ویژگی های انسانی است که برای گردشگران ارزشمند است.
مسئول ثبت آثار طبیعی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه، گفت: یکصد اثر ناملموس و ۵۰ اثر طبیعی استان در فهرست آثار ملی ثبت شده و این استان جزو استان های برتر کشور است.
محمد رحمت پور با بیان اینکه شهرستان های خداآفرین و کلیبر از نظر ثبت آثار ملی سیزدهمین شهرستان استان است، گفت: در حوزه ثبت معنوی در روستاها از جمله مراسم تاسوعای حسینی در روستاهای مردانقم و کلوانق خداآفرین و نیز نان سنتی عشایر ارسباران در فهرست آثار ملی اقداماتی انجام شده است.
شهرستان خداآفرین با جمعیت ۳۰ هزار نفر در ۲۱۰ کیلومتری تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی قرار دارد.

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 7103 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60653 بازدید ]
9 سال پيش [ 35882 بازدید ]
9 سال پيش [ 21148 بازدید ]
7 سال پيش [ 20722 بازدید ]
6 سال پيش [ 14449 بازدید ]
9 سال پيش [ 14137 بازدید ]
9 سال پيش [ 13087 بازدید ]
7 سال پيش [ 11284 بازدید ]
8 سال پيش [ 10270 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9696 بازدید ]
5 سال پيش [ 9442 بازدید ]
5 سال پيش [ 9095 بازدید ]
6 سال پيش [ 8371 بازدید ]
5 سال پيش [ 8354 بازدید ]
8 سال پيش [ 8313 بازدید ]
4 سال پيش [ 8223 بازدید ]
5 سال پيش [ 7951 بازدید ]
6 سال پيش [ 7898 بازدید ]
4 سال پيش [ 7612 بازدید ]
ادمین تبریز ما 6 روز پيش [ 42 بازدید ]
ادمین تبریز ما 15 روز پيش [ 67 بازدید ]
ادمین تبریز ما 22 روز پيش [ 61 بازدید ]
ادمین تبریز ما 24 روز پيش [ 55 بازدید ]
ادمین تبریز ما 27 روز پيش [ 57 بازدید ]
ادمین تبریز ما 27 روز پيش [ 63 بازدید ]
ادمین تبریز ما 1 ماه پيش [ 73 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 ماه پيش [ 222 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1694 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2110 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2181 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1716 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1631 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2091 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1666 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1755 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2038 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1481 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1561 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1640 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 813 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 527 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 8 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 591 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 568 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 489 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 607 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 594 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 552 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1677 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 8 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 948 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 692 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 688 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 575 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 562 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 800 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 1197 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 814 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 658 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید