به گزارش تبریز ما به نقل از مهر، ابراهیم بهادرانی گفت: گرفتاری اقتصاد ایران به صورت ریشهای آن است که همواره نگاه ما برای اصلاحات اقتصادی، به خارج از کشور است؛ در حالیکه مشکلات و چالشهای داخلی داریم که تا آنها را حل نکنیم، حتی از امکان خارجی هم نمیتوانیم بهینه استفاده نماییم؛ این در حالی است که مشکلاتی نظیر کسری بودجه وجود دارد که ربطی به خارجیها نداشته؛ بلکه باید تنظیم این سند مهم اقتصادی ایران، باید به نحوی صورت گیرد که تراز دخل و خرج با هم همخوانی داشته و نقدینگی جدید وارد جامعه نکند.
مشاور عالی اتاق بازرگانی تهران افزود: دولت به بخش خصوصی و بخشهای دیگر اقتصاد، بدهی دارد؛ پس معنایش آن است که مردم نمیتوانند با دولت وارد کارهای قراردادی شوند؛ بنابراین باید دولت برای این موضوع فکری نماید؛ نه اینکه مشکل یک بخش را حل کرده و دیگری را پوشش ندهد؛ در غیر این صورت، اعتماد بخش خصوصی سلب شده و کار اقتصاد به سرانجام نمیرسد.
وی تصریح کرد: سیستم بانکی ایران چند سالی است که با مواردی همچون معوقههای بانکی و بدهی دولت به سیستم بانکی رنج میبرد که اینها، ربطی به تحریم ندارد؛ پس تا زمانی که آنها را حل نکنیم، نباید فکر کنیم که همه مشکل ما از طریق نسخه خارجیها و کار کردن با آنها حل میشود؛ ضمن اینکه اگر این مسائل را که تعداد آنها کم هم نیستند، حل کنیم، میتوانیم گام رو به جلو برداریم؛ همه اینها در شرایطی است که مسائلی همچون فضای کسب و کار و آنچه که این فضا را دچار مشکل میکند باید مورد توجه قرار گرفته و از آنها پرهیز شود؛ بنابراین اگر کشور رو به سیاستگذاری از این دست بیاورد، آنگاه مشکلات سختی همچون تحریم نیز راحتتر و سادهتر قابل حل شدن است.
به گفته بهادرانی، مادامی که مشکلات داخلی و زیرساختی اقتصاد ایران را حل نکنیم، اقتصاد سامان نمییابد، ضمن اینکه ممکن است مشکلات خارجی نیز به آن اضافه شود؛ پس طبیعی است که این گره به چند گره دیگر اضافه و یک گره کور را تشکیل میدهند.
وی اظهار داشت: از دیدگاه من مهم است که فضای کسب و کار را راحت کرده و واقعا طلب مردم را به آنها بپردازیم؛ ضمن اینکه نباید بودجه را هر سال باد کرده و به رقم آن بیفزاییم. آنچه که مهم است این است که تخصیصها را بهینه انجام داده و راهی را نرویم که با فروش اوراق مشارکت، هزینههای جاری را تامین کرده و در کنار آن بودجه پروژه های عمرانی نصف شوند. البته به این موارد، بسیاری از مشکلات و تصمیمگیری های غلط اقتصادی را هم باید اضافه کرد. پس این مسائل و مشکلات، داخلی است و ربطی به خارج از کشور ندارد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: در عین حال سیستم بانکی باید اصلاح شده و شفاف گردد؛ ضمن اینکه بانکهای خارجی که میخواهند با ما کار کنند، باید با شرایط کشور تطبیق داده شوند؛ این طور است که مشکل اقتصاد حل میشود؛ در این میان مواردی همچون اف ای تی اف را نیز باید با درنظرگرفتن اصول انقلاب پیش برده و در شرایطی کنونی که ایران یکسال برای خروج از فهرست سیاه اف ای تی اف مذاکره کرده بود، شرایطی را فراهم آوریم که با حفظ منافع ملی، این موضوع در مجلس تصویب شود، چراکه نباید گرهی به گرههای کور اقتصاد ایران اضافه کرد، پس به مجلس توصیه می شود که با در نظر گرفتن اصول انقلاب اسلامی، به وظایف خود در این رابطه عمل کنند.