یکشنبه, ۲۰ مهر ۱۴۰۴ /
10363
۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۴:۰۹
502 بازدید
۰

تبریز در اشغال روسیه و عثمانی

[ad_1] تبریز ما: ۱۰۳ سال پیش در چنین روزی یعنی سیزدهم دی ۱۲۹۳ نیروهای عثمانی پس از اشغال تبریز و ارومیه پیشروی خود را به طرف شهرهای شمالی ایران آغاز کردند. به گزارش تبریز ما، از سال ۱۲۹۰ شمال غرب ایران محل تاخت و تاز ارتش‌های بیگانه بود. ابتدا ارتش روسیه تزاری با یورش به […]



[ad_1]


تبریز در اشغال روسیه و عثمانی

تبریز ما: ۱۰۳ سال پیش در چنین روزی یعنی سیزدهم دی ۱۲۹۳ نیروهای عثمانی پس از اشغال تبریز و ارومیه پیشروی خود را به طرف شهرهای شمالی ایران آغاز کردند.

به گزارش تبریز ما، از سال ۱۲۹۰ شمال غرب ایران محل تاخت و تاز ارتش‌های بیگانه بود. ابتدا ارتش روسیه تزاری با یورش به تبریز، این شهر را به اشغال خود درآورد.

حدود ۳سال بعد یعنی در ۶ مرداد ۱۲۹۳(۲۸جولای ۱۹۱۴) جنگ جهانی اول آغاز شد. ایران ۳روز پس از آغاز جنگ بی‌طرفی خود را در این جنگ اعلام کرد یازدهم آبان ۱۲۹۳ روسیه تزاری علیه امپراتوری عثمانی اعلان جنگ کرد.

از ۷دی تا ۱۱دی ۱۲۹۳ امپراتوری عثمانی نیروهایش را وارد خاک ایران کرد و پس از درگیری با نیروهای روس، آنها را عقب راندند. همزمان نبرد ساری‌قمیش در منطقه قفقاز بین نیروهای روسی و عثمانی در جریان بود. با عقب‌نشینی روس‌ها تا نزدیکی جلفا، شهر تبریز به تصرف عثمانی درآمد و بعد عثمانی‌ها به سمت شهرهای دیگر ایران حرکت کردند.

با ورود نیروهای کمکی از روسیه، این ‌بار نیروهای روس دست به حمله علیه نیروهای عثمانی زدند و پس از شکست عثمانی‌ها در جنوب جلفا، کنترل تبریز را به دست گرفتند.

با وقوع انقلاب ۱۹۱۷ در روسیه، سازمان نیروهای این کشور از بین رفت. تبریز دوباره به اشغال ارتش عثمانی درآمد. یعقوب شوقی پاشا از فرماندهان ارتش عثمانی که ۵ لشکر را تحت امر خود داشت، دستور حمله به ایران و تصرف تبریز را دریافت کرد. او تا پایان ژوئن دو لشکر خود را به دلیل نیاز عثمانی به جبهه‌های دیگری فرستاد. لشکر پیاده‌نظام دوازدهم با حرکت به سمت جنوب، دیلمقان را تصرف کرد. این لشکر با پیشروی بیشتر تا ۵ مرداد رومیات را اشغال کرد. در شمال با دو لشکر، ایروان را پشت سر گذاشتند و به نخجوان حمله کردند و در نهایت در ۲۸تیر ۱۲۹۷ موفق به تسخیر ایروان شدند. این نیروها با ادامه مسیر به سمت جنوب، شهر تبریز را نیز اشغال کردند. عثمانی‌ها تا پایان جنگ جهانی اول که منجر به فروپاشی امپراتوری عثمانی شد، این نواحی را در اشغال خود نگه ‌داشتند.

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 10363 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 59217 بازدید ]
8 سال پيش [ 34373 بازدید ]
8 سال پيش [ 19701 بازدید ]
6 سال پيش [ 19300 بازدید ]
5 سال پيش [ 13012 بازدید ]
8 سال پيش [ 12789 بازدید ]
8 سال پيش [ 11603 بازدید ]
6 سال پيش [ 9878 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 8764 بازدید ]
6 سال پيش [ 8387 بازدید ]
4 سال پيش [ 8130 بازدید ]
4 سال پيش [ 7640 بازدید ]
7 سال پيش [ 6983 بازدید ]
5 سال پيش [ 6980 بازدید ]
3 سال پيش [ 6852 بازدید ]
4 سال پيش [ 6677 بازدید ]
5 سال پيش [ 6667 بازدید ]
4 سال پيش [ 6664 بازدید ]
3 سال پيش [ 5384 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 12 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 17 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 9 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 18 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 8 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 13 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 15 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 15 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 9 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 8 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 6 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 17 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 642 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 409 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 8 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 500 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 564 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 22 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 480 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 688 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 460 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 28 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 406 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 362 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 316 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 901 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 659 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 630 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 366 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 426 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 17 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 508 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید