شنبه, ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ /
72655
۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
134 بازدید
۰

درباره یک هنرمند در لباس روحانیت!

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از خبرآلاین،چندی پیش صدای یک روحانی در کنار نواخته شدن ویولن، به محتوایی جالب برای بسیاری از کاربران ایرانی در فضای مجازی تبدیل شد. این ویدئو بارها و بارها دست به دست شد تا اینکه بسیاری به دنبال نام و نشانی از این روحانی بودند. […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از خبرآلاین،چندی پیش صدای یک روحانی در کنار نواخته شدن ویولن، به محتوایی جالب برای بسیاری از کاربران ایرانی در فضای مجازی تبدیل شد. این ویدئو بارها و بارها دست به دست شد تا اینکه بسیاری به دنبال نام و نشانی از این روحانی بودند.

حجت‌الاسلام محسن واعظ اردبیلی، نام همان روحانی است که خبر و محتوای آواز سنتی او با همراهی ویولونی که در همان محل و در کنار این روحانی نواخته می‌شد، برای بسیاری از مخاطبان جذاب و در عین حال سؤال‌برانگیز بود.

سؤال مخاطبان و کاربران به فضای خاص موجود درباره نشان دادن آلات موسیقی و گاه استفاده از آن از نگاه یک روحانی شیعه مذهب بود. علمای شیعه درباره این نوع وسایل و آلات نظرات دیگری دارند.

درباره یک هنرمند در لباس روحانیت

اما محسن واعظ اردبیلی که اصالتاً اردبیلی و فعلاً ساکن قم است، با تسلط بر آواز سنتی ایرانی، موسیقی و آواز را دریچه‌ای باز به سوی معنویت و خدایی شدن می‌داند و البته همچنان حواسش است تا در میان علاقه و اعتقاد وی، زمینه‌ای برای سوءبرداشت دوستان یا سوءاستفاده مغرضان وجود نداشته باشد. او به سه زبان ترکی، فارسی و عربی مناجات خوانی، مداحی و آواز خوانی می کند و البته قاری قران نیز است. برای کسی که زادگاهش آذربایجان و اردبیل است، پرداختان به اواز مخصوصا در مسلک آئینی چیز عجیبی نیست و اردبیل از این استعدادها پر است. او مسلط به همه ردیف ها و گوشه های اواز سنتی و اصیل ایرانی است.

صفحه مجازی این روحانی آوازخوان، اما تلفیقی است از همه علاقه‌مندی‌ها و اعتقاداتش. مطالب او درباره رهبر معظم انقلاب که از ارادت ویژه‌اش به ایشان حکایت دارد و در عین ابراز ارادت به ایشان، یک گزینه دیگر را برای رهبری و آینده اسلام، برتر می‌داند. وی در مطلبی درباره خبرسازی‌های متعدد اخیر درباره نامساعد بودن حال رهبر انقلاب و شایعات مرتبط دیگر، این‌گونه به رهبری بعد از حضرت آقا اشاره می‌کند:
«خداوند در سوره بقره آیه ۱۰۶ می‌فرماید: هر آیه‌ای را نسخ کنیم یا [از دل مردم بزداییم و]از یادها ببریم، بهتر از آن یا همانندش را می‌آوریم. [ای پیامبر]آیا نمی‌دانی که الله بر هر چیزی تواناست؟

اگر خداوند قصد این را داشته باشد که حضرت آقا را از ما بگیرد، با توجه به سنت الهی در این آیه، باید یکی مثل یا بالاتر از ایشان را برای مدیریت تشیع بفرستد.

با این احوال آیا ما الان یکی را در تراز ایشان داریم یا خیر؟

بنده یک مورد بهتر از ایشان سراغ دارم و آن هم شخص قلب عالم امکان، حضرت بقیه الله الاعظم روحی و ارواح العالمین له الفداست.

برای همین به صورت قطع می‌گویم با توجه به این آیه، ایشان پرچم را تحویل حضرت ولیعصر (عج) خواهند داد ان شاءالله.

او سپس می‌گوید: این را گفتم تا حال دلتان خوب بشود و خیالتان راحت بشود که سایه ایشان ان شاءالله تا ظهور بر سر امت اسلامی خواهد بود.»

او از مرحوم استاد شجریان به عنوان استاد عزیز خود یاد می‌کند که ۱۸ سال افتخار شاگردی این شخصیت بزرگ آواز ایرانی را داشته است. او چندین اجرای استاد را هم بازخوانی و در صفحه مجازی خود منتشر کرده است. همچنین در جایی از صفحه وی، از اظهارات پرویز پرستویی مبنی بر اینکه اشخاص می‌روند و این نظام است که می‌ماند و مورد توجه باید باشد، ذکر خیری می‌کند.

او معتقد است:«نفرت انگیزترین و زجر آورترین شکنجه برای انسان، این است که از فساد همه چیز آگاه باشد و بر اصلاح هـیچ چیز قادر نباشد !

بله عزیزان این مصیبت کاملا درزمان ما اتفاق افتاده است خدابداداین ملت مظلوم ایران برسد».

تلفیقی از هنر، سیاست، مذهب

آنچه در نوشته‌ها و سخنرانی‌های واعظ اردبیلی یافت می‌شود، ضمن احترامی که به سلایق متعدد قائل است، اما ذهر آن چیزی را که دریابد درست است و به نفع جامعه ارزیابی می‌کند، با صداقت و بدون نگرانی از حاشیه‌سازی‌ها با مخاطبانش در رسانه و منبر مطرح می‌کند. او برای حضرت علی اکبر نوحه یا آهنگ «قرباغ شکستی» می‌خواند، در تبیین فرمایشات و مواضع رهبری تلاش می‌کند، ارادتمند محمدرضا شجریان است، از مسئولین انتقاداتش را علنی مطرح می‌کند و خلاصه اینکه هنر به او کمک کرده است تا از نوعی استقلال در مواضعش برخوردار باشد. حال ممکن است در مواردی، این نوع اظهارات ناشی از نداشتن مرام و منش ثابت نیز به نظر آید. اما استنباط از نوشته‌ها و اظهارات وی، جنبه استقلال را برجسته‌تر می‌کند؛ چه بسا او در جایی با ما کاملاً موافق است و در جایی دیگر کاملاً مخالف.

محسن واعظی درباره خیلی از موضوعات دیگر مرتبط با موسیقی نیز اظهارات جالب و خاصی دارد که بهتر است بماند برای مصاحبه حضوری و اظهار آن از زبان خود این استاد آواز، مداح اهل بیت، روحانی منبری، فعال هنری. فردی که طبیعتاً بعد از خبرساز شدنش، بیشتر مورد توجه مخاطبان و البته مخالفان و منتقدانش قرار دارد.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 72655 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 57741 بازدید ]
7 سال پيش [ 32992 بازدید ]
8 سال پيش [ 18374 بازدید ]
5 سال پيش [ 17988 بازدید ]
5 سال پيش [ 11702 بازدید ]
7 سال پيش [ 11405 بازدید ]
8 سال پيش [ 10316 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
5 سال پيش [ 8553 بازدید ]
7 سال پيش [ 7484 بازدید ]
5 سال پيش [ 7040 بازدید ]
3 سال پيش [ 6923 بازدید ]
3 سال پيش [ 6413 بازدید ]
4 سال پيش [ 5747 بازدید ]
6 سال پيش [ 5688 بازدید ]
2 سال پيش [ 5665 بازدید ]
4 سال پيش [ 5470 بازدید ]
3 سال پيش [ 5426 بازدید ]
3 سال پيش [ 5385 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
عصر تبریز 18 ساعت پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 18 ساعت پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 18 ساعت پيش [ 10 بازدید ]
عصر تبریز 18 ساعت پيش [ 13 بازدید ]
عصر تبریز 19 ساعت پيش [ 17 بازدید ]
عصر تبریز 19 ساعت پيش [ 12 بازدید ]
عصر تبریز 19 ساعت پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 19 ساعت پيش [ 30 بازدید ]
عصر تبریز 20 ساعت پيش [ 12 بازدید ]
عصر تبریز 20 ساعت پيش [ 18 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 24 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 34 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 19 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 34 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 21 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 19 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 16 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 19 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 23 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 22 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 298 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 2694 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 360 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 307 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 248 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 503 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 24 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 332 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 321 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 424 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 714 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 470 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 308 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 254 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 308 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 280 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 268 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 293 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 310 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 263 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید