درمسیر این محور روستاهای بسیاری وجود دارد که پشت کوه ها و چشمه ها پنهان شده اند. در مسیر کرج ـ چالوس در همان ابتدای راه روستایی است که می توان آن را بهشت ایران خواند. روستایی که برای سفر به آن باید قایق سواری کرد چرا که راه دسترسی دیگری ندارد!
روزی برای روستاگردی
روستای واریان روستایی است که در دامنه کوه و در کنار دریاچه ای حاصل از ساخت سد واقع شده است. این روستا که ازمناطق گردشگری استان البرز است می تواند مقصدی زیبا و پرهیجان برای گردشگران خصوصا تهرانی ها باشد در اینجا خبری از دود سیاه ماشین ها و موتورها نیست اینجا می توان به راحتی نفس کشید.
این روستا که تا پیش از زمان ساخت سد کرج دارای ۵۰ خانوار بود اکنون به دلیل دسترسی سخت کمی خالی از سکنه شده اما هنوز هم زیبایی ها و صفای زندگی روستایی در این منطقه چشم نواز است و آمد و شد در این منطقه با قایق سواری امکان پذیر است آنچه جالب است اینکه در این روستا حیاط منازل به دلیل نبود در و دیوار مشترک است.
ورودی واریان تقریبا در ۲۵ کیلومتری جاده چالوس است با تابلوی کوچکی که خواندنش نیاز به دقت دارد و روی آن نوشته: روستای واریان، مسیر اختصاصی اهالی روستای واریان، ورود افراد متفرقه ممنوع. بعد از جاده ای کوتاه باشیب نسبتا تند، نگهبانی از طرف سازمان آب حضور دارد که رفت و آمدها را کنترل می کند.
رفت و آمد قایق به غیر از اینکه از ساعت ۷.۵ صبح تا ۱۳ و از ۱۵ تا ۲۳ شب است قاعده و قانون خاصی ندارد و انتظار رسیدن قایق حتی به ۲ساعت هم می انجامد. در طول فصل تابستان به علت تردد زیاد تعداد قایق ها به ۱۰ عدد هم رسیده و در تمام سال هر شب یک قایقران موظف است در روستا بماند تا اگر مسئله ای برای اهالی روستا پیش آمد آنها را به جاده برساند.
باید گفت که سفر به این روستا آداب خاصی دارد و نمی توان خودسرانه به آنجا سفر کرد! برای سفر به این روستا یا باید مهمان یکی از اهالی بود یا آنجا خانه داشت و یا با هماهنگی پیشین اجازه ورود به روستا را گرفت.
مسیر دسترسی به روستای ییلاقی واریان که چشم انداز زیبا و روح بخش آن بعد از رسیدن به سد امیر کبیر نمایان است همانطور که ذکر شد تنها یک راه است که آن هم مسیر آبی و از طریق قایق سواری است.
در ضمن باید گفت که در سفر به واریان حتما تور و قلاب ماهیگیری را به همراه خود داشته باشید چرا که از جمله تفریحات اهالی این روستا ماهیگیری است.