به گزارش تبریز ما، محمد عزتی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز در ارتباط تلفنی با گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: با توجه به اینکه به لحاظ قدمت تاریخی شهر تبریز، این شهر دارای ۲۴۰۰ هکتار بافت فرسوده و دو هزار هکتار بافت حاشیه نشین است، لذا در صورت بررسی از نظر مباحث ایمنی اعم از سازه ، موارد فنی و آتش نشانی، این بافتها از نظر ایمنی ناپایدار محسوب می شوند.
وی یادآور شد: در مرکز تاریخی شهر تبریز ساختمانهای با شرایط مشابه پلاسکو حدود ۲۰ مورد وجود دارد که اکثرا چهار طبقه و کمتر و حدود ۲ تا ۳ مورد تا ده طبقه هستند که عملکرد غیر از اداری و خدماتی دارند.
عزتی اضافه کرد: خوشبختانه دادستان عمومی و انقلاب شهرستان تبریز پیش از حادثه پلاسکو ، کمیته ایمنی با حضور نمایندگان اداره کار، بهداشت، نظام مهندسی، راه و شهرسازی، اتاق اصناف، بیمه ، آتش نشانی، شهرداری و راه و شهرسازی در شهر تبریز تشکیل داده و ساختمان های در معرض خطر را آسیب شناسی کردند و این روند همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: سازمان آتش نشانی شهرداری تبریز حدود چند صد ساعت جلسه آموزشی با اصناف و کسبه برگزار کرده و حدود ۱۲۰ کپسول رایگان همراه با آموزش در اختیار کسبه قرار داده است. این سازمان از همه ساختمان های پرخطر بازدید فنی کرده و ضمن ارائه طرح ایمنی اخطارهای لازم از طریق قانونی به مالکین و کسبه داده شده است.
عزتی همچنین یادآور شد: در پاساژهای تحت مالکیت شهرداری تبریز و همچنین بازار بزرگ تبریز اقدامات مربوط به نصب اسپرینکلر و شیرهای هیدرانت توسط شهرداری صورت گرفته است.