سه شنبه, ۵ خرداد ۱۴۰۵ /
58748
۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
425 بازدید
۰

گسل تبریز، گسلی فعال/ احتمال زلزله‌ای بزرگتر بعید است

به گزارش تبریز ما، علی بیت‌اللهی رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزئیاتی از زلزله تبریز که امروز ۱۸ خرداد ساعت ۳:۱۳ در عمق ۸ کیلومتری و به فاصله ۱۸ کیلومتری تبریز، ۲۰ کیلومتری صوفیان، ۲۲ کیلومتری سردرود و در فاصله مستقیم ۵۴۰ کیلومتری تهران رخ داد را توضیح داد. رییس بخش […]



به گزارش تبریز ما، علی بیت‌اللهی رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزئیاتی از زلزله تبریز که امروز ۱۸ خرداد ساعت ۳:۱۳ در عمق ۸ کیلومتری و به فاصله ۱۸ کیلومتری تبریز، ۲۰ کیلومتری صوفیان، ۲۲ کیلومتری سردرود و در فاصله مستقیم ۵۴۰ کیلومتری تهران رخ داد را توضیح داد.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه یک شهر با جمعیتی معادل یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۶۹۳ نفر و ۴۰ آبادی تحت‌تاثیر این زمین‌لرزه قرار گرفتند، گفت: تعداد کل جمعیت شهرهای تبریز، صوفیان و سردرود واقع در شعاع نیم درجه که حدود ۵۵ کیلومتری عمق زلزله قرار دارند یک میلیون و ۹۸۰ هزار و ۹۰۱ نفر است. همچنین تعداد کل واحدهای مسکونی این سه شهر ۶۱۰ هزار و ۳۳۶ واحد است که ۱۳۸ هزار و ۶۴۸ واحد آن فاقد اسکلت هستند.

بیت‌اللهی ادامه داد: مجموع جمعیت شهری و آبادی‌ها در شعاع نیم درجه (حدود ۵۵ کیلومتری) ۲ میلیون و ۳۰۷ هزار و ۱۹۴ نفر و تعداد کل واحدهای مسکونی شهری و روستایی ۷۰۲ هزار و ۲۰۳ نفر برآورد شده که از این میان تعداد ۱۸۶ هزار و ۶۶۸ واحد مسکونی فاقد اسکلت است.

عضو هیات علمی‌مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: گسل شمال تبریز و گسل میشو شمالی گسل مسبب زلزله تبریز به بزرگی ۴.۲ بودند و از زمان وقوع تا کنون ۵ پس‌لرزه به وقوع پیوسته است که بزرگترین آن‌ها ۳.۲ گزارش شده است.

به گفته وی، در ۱۵ سال گذشته یک‌هزار و ۵۵۲ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در منطقه رخ داه است که ۶ زلزله از این تعداد با بزرگی ۵ و بالاتر و ۶۵ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ بودند.

بیت‌اللهی با تاکید بر لرزه‌خیزی بالای کشور در منطقه در بیان پیشنهادهای مرکز تحقیقات، اعلام کرد: گسل شمال تبریز گسل فعال و با سابقه لرزه‌خیزی ویرانگری است که ضرورت دارد، فعالیت‌های لرزه‌ای این گسله کاری و فعال و لرزه‌زا به دقت پایش شود. پایش فعالیت این گسله به ویژه در شعاع ۱۰۰ کیلومتری اطراف شهر تبریز با زلزله شامل تغییرات در سطح آب زیرزمینی و تغییرات رنگ آن، سنجش میدان الکترومغناطیسی، گاز رادون و سایر پیش نشانگرهای دیگر می‌تواند انجام شود.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات بر آموزش عمومی‌رفتارهای صحیح در برابر زلزله تاکید کرد و گفت: ارتقای کیفی ساخت و ساز و به ویژه کیفیت واحدهای مسکونی شهری و روستائی، یک ضرورت مستمر برای کشور لرزه‌خیز ایران است و مقاوم‌سازی باید با اولویت مناطق با خطر بالای زلزله باید بطور پیوسته دنبال شود. در محدوده اطراف رومرکز زلزله بیش از ۷۰۰ هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت(براساس آمار ۱۳۹۵) وجود دارد. نظر به لرزه خیزی بالای منطقه، ضرورت اقدام عاجل در جهت ارتقاء شاخص کیفی لرزه ای ساختمان‌‌‌های مسکونی واقع در سکونتگاه‌های شهری و روستائی وجود دارد.

بیت‌اللهی خاطرنشان کرد: با توجه به رخداد ۵ پس‌لرزه در پی زلزله ۴.۲ تبریز، احتمال رخداد زلزله‌ای بزرگ در منطقه کمتر است، اما هیچگونه قطعیتی در این خصوص وجود ندارد. بنابراین به مسئولان و مردم ساکن در محدوده اطراف رومرکز زلزله توصیه می‌شود، هوشیاری لازم را در خصوص هرگونه رخداد لرزه‌ای داشته باشند.

منبع خبر : http://tabrizeman.ir/?p=20761

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 58748 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60537 بازدید ]
8 سال پيش [ 35758 بازدید ]
9 سال پيش [ 21002 بازدید ]
6 سال پيش [ 20613 بازدید ]
6 سال پيش [ 14317 بازدید ]
8 سال پيش [ 14042 بازدید ]
9 سال پيش [ 12924 بازدید ]
6 سال پيش [ 11168 بازدید ]
8 سال پيش [ 10092 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9560 بازدید ]
4 سال پيش [ 9325 بازدید ]
5 سال پيش [ 8914 بازدید ]
6 سال پيش [ 8200 بازدید ]
7 سال پيش [ 8195 بازدید ]
5 سال پيش [ 8166 بازدید ]
3 سال پيش [ 8089 بازدید ]
5 سال پيش [ 7839 بازدید ]
5 سال پيش [ 7797 بازدید ]
4 سال پيش [ 7437 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 17 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1529 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1937 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1961 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1567 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1498 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1934 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1527 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1548 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1913 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1357 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1414 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1490 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1298 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1391 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1406 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1277 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1214 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1247 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1198 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 467 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 486 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 418 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 473 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 456 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 924 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 1155 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 452 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 401 بازدید ]
عصر تبریز 12 ماه پيش [ 165 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 522 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 176 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1253 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 362 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 682 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 398 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 414 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 686 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 1187 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 341 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید