به گزارش تبریز ما، فرج قلیزاده با اشاره به برنامه های کمیسیون فرهنگی شورای شهر اظهار کرد: مدت زمان طولانی در مدیریت شهر از نیروی انسان ها غفلت شده که به تعبیر دیگر شهر را به صورت انسان محور جلو نبرده ایم.
وی با بیان اینکه وقتی به خطای خود در راستای غفلت از انسان در امر مدیریت شهری پی بردیم، باید بلافاصله اقدام به رفع این خطاها کنیم، افزود: باید شهر را به صورت انسان محور مدیریت کرد و اگر چنین دیدگاهی داشته باشیم قطعاً فرهنگ به یک محور تبدیل می شود.
عضو شورای شهر تبریز افزود: انسان متشکل از برخی باورها و احساسات، هیجان و خواسته هاست که خروجی آن رفتار و گفت وگو می شود و این شاکله درونی انسان نیازمند دیدگاه ها، آموزش ها و تربیت است.
وی با تاکید به اینکه اگر بتوانیم دیدگاه خود را تغییر داده و به شهر دیدگاه مثبتی داشته باشیم قطعاً زندگی در شهر نیز تغییر خواهد یافت، افزود: تغییر نگرش به شهر باعث تغییر زندگی، تفاوت در همسایگی، همکاری، داد و ستد و رفتار با گردشگر و مهمان خواهد شد که اعضای شورای پنجم با این دیدگاه جلو می روند.
قلی زاده ادامه داد: اعضای شورای شهر تبریز با این دیدگاه جلو می روند که اساس و محور فعالیت ها را در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی قرار دهند.
اساس همه معضلات شهری ریشه در فرهنگ دارد
وی ادامه داد: با دیدگاه اهمیت به موضوعات فرهنگی بود که کمیسیون فرهنگی تشکیل شده و اعضا برای آن انتخاب شد که از کارشناسان و متخصصان زیادی به این کمیسیون دعوت کردیم و از نظرات آنها بهره مند شدیم و البته تصمیمات مناسبی نیز گرفته شده که برنامه ها با هدف گذاری مشخص جلو خواهد رفت.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز با تاکید به اینکه دو مولفه سیاست گذاری و نظارت برنامه اصلی شورای شهر است، گفت: اگر این مراحل به خوبی طی شود قطعاً به لحاظ فرهنگی رشد خوبی خواهیم کرد.
وی بیان کرد: اگر بخواهیم معضلات شهر را نام ببریم می توان به آلودگی بصری، صوتی و تنفسی، ترافیک، بحران های احتمالی اشاره کرد که اساس همه این معضلات در درون فرهنگ نهفته شده است.
قلیزاده با اشاره به اینکه در شهر خودروهای زیادی در حال تردد بوده و محدودیت خیابان وجود دارد ، افزود: در کنار همه این مشکلات، نحوه رانندگی، عدم وجود خودروهای تک سرنشین و یا تردد غیرضروری در شهر و یا نحوه پارک خودرو مشکلاتی است که ناشی از فرهنگ شهری است.
وی اضافه کرد: برای نمونه در شهر اگر کسی بخواهد در داخل خودرو احوالپرسی و یا اعتراض کند آن را با بوق زدن نشان می دهد که متاسفانه همگی آلودگی صوتی هستند.
لزوم تبیین فرهنگ درختکاری و نگهداری از درخت
عضو شورای پنجم شهر تبریز خاطرنشان کرد: بزرگترین راه مقابله با آلودگی هوا توسعه فضای سبز شهری، درختکاری، پرورش گل و گیاه است و چه خوب که فکر کاشتن درخت و یا نگهداری از چندین درخت در بین شهروندان رواج یابد.
وی با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه هر فردی یک شاخه از درختی را بشکند به منزله شکستن بال های فرشته است، گفت: اگر بتوانیم فرهنگ درختکاری را یک عبادت یا جزو باقیات و صالحات بدانیم، می توان مقابله جدی با آلودگی هوا کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز اذعان داشت: اگر دید مهندس، کارگر، فروشنده مصالح و یا غیره تنها سودآوری آنی و لحظه ای نباشد و با دید عمیق تر، اخلاقی تر، انسانی تر به یک کار نگاه کنند، وضعیت بسیار بهبود می یابد.
وی راهکار تمام مشکلات را آموزش از دوران کودکی و خانواده دانست و گفت: رسانهها نیز در حل مشکلات میتوانند نقش بزرگی ایفا کنند و البته باید موضوعات به محافل و مساجد، آموزشهای غیر رسمی کشیده شوند و اصلا لازم نیست مدام فرزندانمان را نصیحت کنیم بلکه اگر آنها ببینند که ما به گل و گیاه و فضای سبز احترام میگذاریم، آنها نیز احترام خواهند گذاشت زیرا این عمل ما است که کودکان را تربیت میکند.
مطابقت رفتار و گفته مسوولان اثر بیشتری در فرهنگ سازی دارد
قلیزاده خاطرنشان کرد: در آموزش، مدیران نقش موثری دارند زیرا اگر اطرافیان یک مدیر و یا مسوول گفته و عمل آنها را تطبیق دهند قطعاً اثرگذارتر خواهد شد ولی در غیر این صورت اثر تخریبی به دنبال خووهد داشت.
وی با اشاره به اینکه آموزش یکی از اولویت های اصلی کمیسیون فرهنگی شورای شهر است، گفت: شهرداری تبریز تفاهم نامه ای با آموزش و پرورش استان منعقد کرده که باید جامع تر و منسجم تر وارد عمل شد و موضوعات به صورت هدف مشخص برای مقاطع تحصیلی تدوین شود.
عضو شورای شهر تبریز به رویداد تبریز ۲۰۱۸ اشاره کرد و گفت: متاسفانه تا به امروز در جذب گردشگر سهم کمی داشتهایم در صورتی که استان ظرفیت زیادی در این زمینه داشته است.
وی افزود: طبق برآوردی که متخصصان انجام داده اند برای ایجاد یک شغل حداقل پولی که لازم است ۲۵۰ میلیون تومان است که در توان بخش دولتی و خصوصی نیست ولی با ورود چند توریست به شهر پنج شغل ایجاد می شود.
قلی زاده تصریح کرد: با ورود گردشکر به شهر علاوه بر ایجاد اشتغال، می توان تعاملات فرهنگی نیز داشته باشیم که عقل و خرد نشان می دهد که باید به طرف جذب گردشکر و اهتمام به صنعت توریسم رفت.
وی با اشاره به اینکه برای جذب گردشگر نیاز به مقدمات و فراهم سازی بسترهاست، گفت: اصلی ترین مقدمه برای جذب گردشگر، مقدمات فرهنگی است زیرا باید یک فروشنده، راننده، هتل دار، رستوران دار و سایران بدانند که چگونه باید با یک گردشگر رفتار کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز اضافه کرد: باید به گونه ای رفتار کرد که یک گردشگر گردشگران دیگری را نیز به شهر دعوت کند و به عنوان مبلغ باشد.
گردشگران اروپایی و آمریکایی صرفاً برای دیدن برج ها و مجتمع های تجاری ما نمی آیند
وی متذکر شد: گردشگران اروپایی و آمریکایی صرفاً برای دیدن برج ها و مجتمعهای تجاری ما نمیآیند بلکه میخواهند با فرهنگ و نحوه زندگی شهروندان ما آشنا شوند که در این امر آموزش بسیار پراهمیت است.
قلیزاده با بیان اینکه باید القاب مهندس و دکتر به افراد صاحب این نام ها تلقی شود و اصلا نیازی نیست که زیاد درگیر القاب باشیم، گفت: حتی عدم استفاده از این القاب می تواند یک نوع فرهنگ سازی باشد.
منبع: خبرگزاری فارس