پنجشنبه, ۷ خرداد ۱۴۰۵ /
8139
۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۳
722 بازدید
۰

داش‌ماغازالار به اصالت تاریخی و فرهنگی خود باز می‌گردد

تبریز ما: مسیری ۲۰۰ متری در بافت تاریخی مرکز شهر که به مغازه‌های سنگی شهرت یافته‌‌است؛ یادگار تبریز قدیم که فضای جذاب سنگفرش، ارتباط با محلات قدیمی مرکز شهر و تنوع مغازه‌ها، آن را به یکی از پیاده‌راه‌های مهم و خاطرانگیز در مرکز شهر تبدیل کرده‌است. به گزارش تبریز ما، معماری پیاده‌راه داش‌ماغازالار  را به […]



تبریز ما: مسیری ۲۰۰ متری در بافت تاریخی مرکز شهر که به مغازه‌های سنگی شهرت یافته‌‌است؛ یادگار تبریز قدیم که فضای جذاب سنگفرش، ارتباط با محلات قدیمی مرکز شهر و تنوع مغازه‌ها، آن را به یکی از پیاده‌راه‌های مهم و خاطرانگیز در مرکز شهر تبدیل کرده‌است.

به گزارش تبریز ما، معماری پیاده‌راه داش‌ماغازالار  را به سال ۱۲۵۱ نسبت داده‌‌ و گفته‌اند متاثر از معماری تفلیسی و قفقازی است. جداره‌های پیاده‌راه نیز طبق آن‌چه در دانشنامهٔ تاریخ معماری ایران‌شهر آمده، مربوط به دوره قاجار است. از تجربه‌های مهم ورود معماری مدرن به فضای شهری که حال و‌هوای تاریخی مرکز شهر را با الگوهای معماری غربی پیوند داده‌است. مجموع این عوامل موجب شده، داش‌ماغازالار  جلوه‌ای مدرن و متفاوت از سایر محلات قدیمی تبریز داشته و در سال ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۴۴۰۱ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شود. 
با این حال، در طول سال‌های متمادی، این پیاده‌راه، از گذشته فاخر خود فاصله گرفته و به مسیری، آشفته و ناسازگار تبدیل شده است. حفاری‌های گاه‌وبی‌گاه، نصب تابلوهای کوچک و بزرگ در سر در مغازه‌ها، معضل آب‌های سطحی، زوائد و الحاقات بدمنظر، از عواملی است که موجب شده این پیاده‌راه، علی‌رغم ثبت درفهرست آثار ملی، وضعیتی بدفرم بیابد.
شهرداری منطقه ۴ تبریز که بخشی از حوزه تاریخی شهر را در اختیار دارد، احیای اصالت تاریخی و فرهنگی مغازه‌های سنگی را در برنامه‌های عمرانی خود آورده و در روزهای اخیر، عملیات اجرایی این پروژه را با پشتوانه صدها ساعتمطالعه کارشناسی معماری و شهرسازی، آغاز کرده‌است.

داش‌ماغازالار به اصالت تاریخی و فرهنگی خود باز می‌گردد

اکبر امجدی، شهردار منطقه ۴ تبریز با اشاره به مختصات و مشخصات این پروژه می‌گوید: تجربه برنامه‌های گردشگری نشان می‌دهد که محدوده مرکزی شهر، بیشترین تمرکز حضور گردشگران را دارد؛ از این رو، با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، مصمم هستیم تا پروژه مغازه‌های سنگی را تا موعد تبریز ۲۰۱۸ تکمیل کنیم.
وی با اشاره به این که پروژه در دو محور « پیاده‌راه» و «احیای جداره‌ها» پیگیری می‌شود، خاطرنشان می‌کند: در فاز پیاده‌راه، کف‌سازی سنتی، نصب مبلمان شهری و ایجاد آبنماهای سنتی پیش‌بینی شده و در فاز احیای جداره‌ها نیز طرحی نهایی شده که به موجب آن، سردر مغازه‌ها اصلاح  و در یک فرم مشخص و هماهنگ با ساختار تاریخی پیاده‌راه ایجاد خواهد شد.
امجدی هزینه اولیه اجرای این پروژه را ۱ میلیارد تومان خواند و تاکید می‌کند: با اجرای این پروژه در طول۲۰۰ متر و عرض ۱۱ متر، شاهد ایجاد یکی از مهم‌ترین بسترهای گردشگری در شهرمان خواهیم بود.
شهردار منطقه ۴ تبریز با تاکید بر نقش عموم شهروندان در اجرای این پروژه می‌گوید: شهرداری تبریز، تمام تلاش خود را برای احیا و سامان‌دهی این پیاده‌راه تاریخی، به کار گرفته است اما قطعاً حفاظت از این محدوده زیبا، تنها با مشارکت و همراهی شهروندان و به خصوص بازاریان این محور تاریخی، میسر خواهدبود.

داش‌ماغازالار به اصالت تاریخی و فرهنگی خود باز می‌گردد

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 8139 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60539 بازدید ]
8 سال پيش [ 35760 بازدید ]
9 سال پيش [ 21003 بازدید ]
6 سال پيش [ 20614 بازدید ]
6 سال پيش [ 14317 بازدید ]
8 سال پيش [ 14042 بازدید ]
9 سال پيش [ 12925 بازدید ]
6 سال پيش [ 11171 بازدید ]
8 سال پيش [ 10094 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9563 بازدید ]
4 سال پيش [ 9327 بازدید ]
5 سال پيش [ 8917 بازدید ]
6 سال پيش [ 8202 بازدید ]
7 سال پيش [ 8197 بازدید ]
5 سال پيش [ 8169 بازدید ]
3 سال پيش [ 8089 بازدید ]
5 سال پيش [ 7842 بازدید ]
5 سال پيش [ 7798 بازدید ]
4 سال پيش [ 7439 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 19 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1531 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1940 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1964 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1568 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1502 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1938 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1529 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1552 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1914 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1360 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1418 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1492 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1298 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1391 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1408 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1280 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1217 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1248 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1200 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 206 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 605 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 530 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 478 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 742 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 777 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 1018 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 6 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 483 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 976 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 477 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 703 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 229 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 610 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 173 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 517 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 165 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 9 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 473 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 177 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید