سه شنبه, ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ /
32018
۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۱
1769 بازدید
۰

دکتر شهرام حسین نژاد دانشور مسئول گستره غرب و شمالغرب حزب همت : احزاب مستقل دولت و مجلس پاسخگو میسازند

اساس هر جامعه وجود احزاب قدرتمند  است ،با نگرشی به گذشته و پیشینه ملت ها میتوان دریافت در اکثر کشورها ، انتخاب و انتخابات از دیرباز وجود داشته است و اکثر جوامع به نوعی در بحث انتخاب مسئولین ارشد جامعه خود نقش بسزایی ایفا نموده اند.این انتخاب ها اکثرا مستقیما و گاها هم غیر مستقیم […]



اساس هر جامعه وجود احزاب قدرتمند  است ،با نگرشی به گذشته و پیشینه ملت ها میتوان دریافت در اکثر کشورها ، انتخاب و انتخابات از دیرباز وجود داشته است و اکثر جوامع به نوعی در بحث انتخاب مسئولین ارشد جامعه خود نقش بسزایی ایفا نموده اند.این انتخاب ها اکثرا مستقیما و گاها هم غیر مستقیم بوده است.

با روند توسعه و گسترش جوامع و پیرو آن ،شکل گیری شهرها ،ایالت ها و کشورها، در حیات و ادامه رویه رو به رشد آنها ،عملا نیاز به انجام برخی مسایل و کارها از عهده همه مردم بر نیامده و نیاز به واگذاری برخی امورات اعم از مدیریت کشور و شهرها، مدیریت و اجرای برنامه های توسعه ای ، مدیریت کلان و … به برخی افراد مورد اعتماد و کار بلد احساس گردید و در همین راستا ، انتخاب مفهوم پیدا نمود و این امر در گذر زمان به شکل برگزاری انتخابات های کنونی، همچون انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر ، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی و … خود را نشان داد.

در حال حاضر در اکثر کشورها مردم برای انتخاب رئیس جمهوری ،شوراهای شهر ،شهرداران، نمایندگان مجلس و … از گزینه رای و انتخابات عمومی استفاده می کنند و این نوع انتخاب یکی از روشهای کاملا دموکراتیک و آزاد می باشد وحتی کشورهایی که نظام حکومتی آنها پادشاهی است نیز عملا در برخی انتخاب ها همچون نمایندگان پارلمان از گزینه انتخابات استفاده میکنند و حتی اگر این امر فرمایشی هم باشد مورد استفاده قرار میگیرد.تا به انتخاب خود مشروعیت ببخشند.

در جامعه ای که تمام مسئولیت و مدیران و … آن با رای مردم و حضور آنان در پای صندوق های رای انتخاب می شوند، گروههایی از مردم هم در قالب احزاب هر کدام با دیدگاه و تفکرات متفاوت به وجود می آیند تا بتوانند نقش موثری در انتخاب افراد مورد نظر ایفا نمایند.

در جوامع امروزی احزاب نقش اساسی در انتخابات دارند و در اصل برای مشارکت و حضور در قدرت به وجود آمده اند و این احزاب هستند که در تعیین رئیس جمهور و نخست وزیر و پارلمان و شورای شهر و شهرداران تاثیر مستقیم داشته و دارند.

البته عملکرد و تاثیرگذاری و نقش احزاب در کشورهای مختلف متفاوت است. ولی در کل اهداف و نقش های احزاب یکی بوده و همه حکومت ها برای نشان دادن وجود دموکراسی در جامعه خود بر فعالیت احزاب تاکید می کنند.

در بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی دو حزب تاثیرگذار وجود دارد و همیشه قدرت در بین این دو حزب تقسیم می شود و البته بعد از تمام شدن رقابت های انتخاباتی و پیروزی هر کدام از کاندیدای دو حزب، حزب شکست خورده ضمن تبریک به کاندیدای پیروز رقابت را تبدیل به رفاقت و سازندگی و در خدمت مردم بودن می کنند.

در کشور ما نیز احزاب مختلفی با تفکرات متفاوت مجوز دارد و حتی در بعضی موارد حزب هایی بدون مجوز ظهور میکنند که فقط در زمان انتخابات شکل گرفته و استراتژی خاصی هم ندارند و بعد از انتخابات هم غروب می کنند.

اساس هر جامعه احزاب فعال هستند و احزاب در تعیین خط مشی و همچنین کنترل قدرت نقش اساسی دارند و دولت ها از احزاب حساب می برند و خود را در مقابل احزاب پاسخگو می دانند. ولی متاسفانه در ایران این موارد اصلا احساس نمیگردد و بعد از انتخابات احزاب فعالیت آنچنانی نداشته و به علت نقش ضعیف خود مطالبه گر نیستند و دوباره تا انتخابات بعدی خاموش میمانند و نمیتوانند اهداف اعضای خود و مردمی را که به این حزب اعتماد کرده و به پشتوانه آن رای داده اند را برآورده سازند. لذا متاسفانه این امر در عدم پویایی دولت ها موثر بوده و هست.

در ایران ،عملا دو جریان  وجود دارد که نمی توان اسم حزب بر آن گذاشت و معمولا احزاب نیز خود را وابسته به این دو جریان میکنند .این جریان ها، جریان اطلاح طلبی و جریان اصول گرایی هستند. در بررسی رفتار انتخاباتی این دو جریان باید گفت که در عموم انتخابات‌های پس از انقلاب اسلامی حضور پررنگی داشته‌اند. و در طول سالیان گذشته قدرت فی ما بین آنها تقسیم شده است و می‌توان گفت تضاد اصلاح‌طلب ـ اصولگرا تضاد اصلی نیست و نمی‌تواند جامعیت شکاف سیاسی در ایران را به دقت توضیح دهد، یعنی اگر تضادی هم به نام اصلاح‌طلب و اصولگرا داشته باشیم این تضاد حداکثر یک تضاد فرعی است و تا زمانی که تضاد اصلی را نشناسیم نمی‌توانیم فضای سیاسی کشور و به‌ویژه فضای انتخابات را تحلیل کنیم.

به هرحال کشور ما باید به سمت حزب گرایی پیش رفته و احزاب اداره جامعه را عهده دار گردند. ولی احزاب نباید خود را وام دار جریان خاصی کنند ،چرا که اگر دنباله رو جریانات از پیش تعیین شده باشند قطعا نخواهند توانست مستقل عمل نموده و جریان، آنها را در خود غوطه ور خواهد ساخت.احزاب در ایران باید پیرو منویات رهبر معظم انقلاب  با تکیه بر اهداف خاص خود و پشتوانه ملت در جهت حل مشکلات مردم گام بردارند و استقلال داشته

 

باشند و با حمایت از افراد لایق و پاکدست در انتخابات ها ، بتواند ضمن مشارکت در قدرت و انتخاب افراد توانمند برای مدیریت ها، بعد از انتخاب هم بر امر مدیریت نظارت و کنترل داشته باشد و نقش نظارتی خود را ایفا نماید در این صورت است که میتواند نقش اصلی مطالبه گری خود را از دولت و مجلس در راستای اهداف نظام ایفا نماید و در صورت ضعف در عملکرد آنان ،ورود نموده و پاسخ بخواهد.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 32018 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 57362 بازدید ]
7 سال پيش [ 32665 بازدید ]
8 سال پيش [ 18020 بازدید ]
5 سال پيش [ 17633 بازدید ]
4 سال پيش [ 11336 بازدید ]
7 سال پيش [ 11064 بازدید ]
8 سال پيش [ 9958 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
5 سال پيش [ 8230 بازدید ]
7 سال پيش [ 7156 بازدید ]
5 سال پيش [ 6715 بازدید ]
3 سال پيش [ 6597 بازدید ]
3 سال پيش [ 6060 بازدید ]
4 سال پيش [ 5376 بازدید ]
6 سال پيش [ 5362 بازدید ]
2 سال پيش [ 5348 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
4 سال پيش [ 5163 بازدید ]
3 سال پيش [ 5148 بازدید ]
3 سال پيش [ 5076 بازدید ]
عصر تبریز 57 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 60 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 6 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 6 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 6 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 676 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 355 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 567 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 485 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1777 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 315 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 578 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 754 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 362 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 451 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 596 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 508 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 587 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1180 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1106 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1325 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 412 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 388 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 2388 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 847 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید