به گزارش تبریز ما شهرام دبیری در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز افزود: در کشورهای توسعهیافته، درآمدهای شهرداری، عمدتا از بخش مالیات و کمکهای دولتی محقق میشود اما در کشور ما چنین وضعیتی، حاکم نیست.
وی ادامه داد: بر عکس روند مدیریت شهری کشورهای توسعهیافته، ۷۰ درصد درآمد شهرداریها در کشور ما از محل عوارض ساختمانی، تراکم فروشی، ماده صد و تغییر کاربری و تنها ۱۵درصد آن مربوط به مالیات و کمکهای دولتی است.
نائب رئیس کمسیون برنامه و بودجه یادآور شد: الگوبرداری غیرصحیح ساختارسازی شهرداریهای کشورمان از کشورهای توسعهیافته موجب شد تجاریسازی فضاهای عمومی و شهرفروشی رواج یافته و محیط زیست آسیب ببیند.
دبیری همچنین گفت: شهرداری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان طلب از سامانهای دولتی دارد که باید راهکارهای وصول آن محقق شود.
وی با اشاره به شش راهکار برای تعریف منابع درآمد پایدار در شهرداریهای کشور یادآور شد: افزایش تساعدی عوارض نوسازی برای واحدهای بلندمرتبه، دریافت عوارض از خانهها و مغازههای خالی، مجابکردن سازمانهای دولتی برای پرداخت بدهیهایشان به شهرداری، مالیات بر ارزش افزوده، تلاش شورا برای حذف رانتخواری و جلوگیری از ریختوپاش و مدیریت هزینه ، موظفکردن شهرداری به توسعه فناوریهای نوین و کارآفرینی از جمله راهکارهای موجود برای تعریف منابع پایدار است که باید برای اجرایی کردن آن ها برنامه ریزی شود.