حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ 20 رمضان 1445 Friday, 29 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 11405 تعداد نوشته های امروز : 0×

مهدی‌پور: به موسیقی عاشیقی خیانت نکردم

شناسه : 10652 11 ژانویه 2018 - 7:23 258 بازدید

[ad_1] تبریز ما: سرپرست و آهنگساز گروه موسیقی دالغا از برگزاری کنسرت این گروه با عنوان «ائل باغچاسی» در سالن آمفی تئاتر پتروشیمی تبریز خبر داد. به گزارش تبریز ما به نقل از ایسنا، «چنگیز مهدی‌پور» در نشست خبری با اشاره به برگزاری این کنسرت در 28 و 29 دی ماه، اظهار کرد: همواره به […]

مهدی‌پور: به موسیقی عاشیقی خیانت نکردم
پ
پ

[ad_1]


تبریز ما: سرپرست و آهنگساز گروه موسیقی دالغا از برگزاری کنسرت این گروه با عنوان «ائل باغچاسی» در سالن آمفی تئاتر پتروشیمی تبریز خبر داد.

به گزارش تبریز ما به نقل از ایسنا، «چنگیز مهدی‌پور» در نشست خبری با اشاره به برگزاری این کنسرت در 28 و 29 دی ماه، اظهار کرد: همواره به دنبال نوآوری و اجرای کارهای جدید هستیم و در اجرای تبریز نیز در کنار برخی کارهای مردم پسند، آثار جدید اجرا می‌شود. 

  وی با بیان این‌که حدود 15 قطعه در کنسرت ائل باغچاسی اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: نوازنده‌های با تجربه و صاحب نام گروه دالغا و محبوب عبدی، علی نوروزی و بهنام ملکی به عنوان سه خواننده در این کنسرت هنرنمایی می‌کنند. 

  سرپرست و آهنگساز گروه موسیقی دالغا با گلایه از مشکلات اخذ مجوز برای کنسرت تبریز، گفت: باتوجه به 30 سال تجربه، به خوبی با باید و نبایدهای کنسرت‌ها آشنا بوده و همواره چارچوب و قوانین را رعایت کردم. انتظار داشتم به گروه دالغا اعتماد کنند؛ ولی پروسه و زمان اخذ مجوز برگزاری کنسرت برای گروه ما نسبت به سایر کنسرت‌ها طولانی‌تر است. 

  وی ادامه داد: گروه دالغا پیش از این در کشورهای مختلفی نظیر سوئد، ژاپن، ترکیه، جمهوری آذربایجان و … و همچنین در اکثر تالارهای بزرگ کشور کنسرت برگزار کرده و این آمادگی را داریم در صورت صدور مجوز، در تمامی شهرستان‌های آذربایجان شرقی کنسرت برگزار کنیم. 

   وی در رابطه با این‌که توانسته موسیقی عاشیقی را به نت موسیقی تبدیل کند، گفت: تبدیل موسیقی عاشیقی به نت سبب حفظ، ماندگاری و انتقال موسیقی عاشیقی به کشورهای دیگر می‌شود؛  البته این کار بنده با واکنش‌ برخی‌ها همراه شد، معتقدم هیچ‌گاه به موسیقی عاشیقی خیانت نکردم و تبدیل این موسیقی به نت، نوعی خدمت در حق آن است. 

  مهدی‌پور، موسیقی عاشیقی را حاوی فرهنگ و تاریخ مردم آذربایجان دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد در درک و هضم عظمت موسیقی عاشیقی مشکل دارند؛ از این رو طرفدار این سبک موسیقی خواص بوده و حفظ و ماندگاری آن منوط به حمایت دولت است. بنده نیز برای معرفی موسیقی عاشیقی در فراسوی مرزها، تلاش کرده و می‌خواهم مردم دنیا این سبک را دوست داشته باشند. 

  وی افزود: در اکثر کنسرت‌های گروه دالغا مردمانی با زبان‌های مختلف حضور یافته و از موسیقی عاشیقی لذت می‌برند، با این حال هنوز در شناساندن عظمت این موسیقی مشکل داریم، حتی خود مردم آذربایجان نیز به طور کامل آن را نشناخته‌اند، این در حالیست که کشورهای دیگر در تبلیغ فرهنگ و هنرشان موفق بودند و امروزه جوانان ما با گیتار و سایر آلات موسیقی خارجی آشنا هستند. 

  وی با تأکید بر این‌که موسیقی عاشیقی ریشه در زندگی مردم دارد، گفت: اگر کسی به این موسیقی عادت کند، نمی‌تواند از آن دست بردارد و این موسیقی گاه با باورهای اعتقادی ما نیز ارتباط برقرار کرده و مفاهیم دینی را با زبان هنر و به بهترین شکل ممکن به مردم بازگو می‌کند. 

  مهدی‌پور، «قوپوز» را مهم‌ترین آلت موسیقی عاشیقی اعلام کرد و افزود: این آلت می‌‌تواند در ارکستر سمفونی نیز جای داشته باشد. برخی از آلات موسیقی برگرفته از قوپوز بوده که متأسفانه در شناساندن آن کم کاری شده است. 

[ad_2]

منبع : shahryarnews

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.