به گزارش تبریز ما، مهندس ایرج شهینباهر، در بازدید از شهرداری منطقه ۳ تبریز، با بیان اینکه شهرداریهای مناطق، در صف اول خدمتگزاری هستند، از تلاش مدیریت و عوامل اجرایی این منطقه قدردانی کرد و گفت: باید مشکلات مردم را درک کرده و با صبر و سعه صدر بیشتری، در خدمت شهروندان باشیم.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از امورات مردم در کشور ما، بر عهده شهرداریها است، افزود: هیچ مجموعهای از نظر وسعت تشکیلات، حجم خدمات و تعداد ارباب رجوع، قابلقیاس با شهرداری نیست؛ به همین خاطر، شهرداری بیش از سایر دستگاههای اجرایی، در معرض فساد است.
شهردار تبریز اضافه کرد: مبارزه با فساد، اولویت مدیریت شهرداری است؛ متاسفانه وارث حرف و حدیثهایی هستیم که از سالهای گذشته، جا افتاده و باید با عملکرد مناسب خود، اعتماد عمومی را تقویت کنیم.
شهینباهر اظهار داشت: بازدیدهای سرزنده شهردار از مناطق و سازمانها، حامل پیام است و ضروری است تا مدیران هر حوزه، با آگاهی از شرایط منطقه و سازمان، بر مجموعه خود نظارت و مشکلات منطقی کارکنان را پیگیری کنند.
وی تاکید کرد: سیستم اداری در مجموعهای که مدیر، از موانع خدمت و مشکلات کارمندان بیاطلاع باشد، قطعاً کارآمد نیست.
شهردار تبریز با بیان اینکه خدمتگزاری، با سفارش و توصیه امکانپذیر نیست، افزود: باید به دور از حب و بغضهای شخصی، تمرکز خود را معطوف جلب رضایت شهروندان و تکریم ارباب رجوع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه به عنوان شهردار تبریز، موارد لازم را با روال اداری پیگیری میکنم، گفت: ممکن است مراجعهکنندهای، خود را منسوب یا آشنای شهردار عنوان کند؛ قطعاً چنین توصیههایی، مورد تائید بنده نیست و مسئولیت عمل به این قبیل توصیهها، با عوامل اجرایی است.
هینباهر تصریح کرد: اختلاف و کدورت بین دو کارمند، باعث پیچیدگی فرآیندهای اداری و معطلی شهروندان میشود؛ افرادی که به تعالی سیستم، جلب رضایت مردم و تکریم اربابرجوع، اعتقادی نداشته باشند، جایی در شهرداری نخواهند داشت.
شهردار تبریز با اشاره به اینکه جایگاه فرد کارآمد و ناکارآمد، طبیعی است که باید متفاوت باشد، اضافه کرد: بر خلاف تصور عموم، نقش تعیینکننده در برنامههای اداری و اجرایی، با کارمندان است، نه با مدیران؛ این کارمند است که سیاستهای مجموعه را اجرا میکند و رفتار او در مواجه با شهروندان، تعیینکننده است.
شهینباهر با تاکید بر اینکه هر رویهای جز این، نشانه ضعف سیستم است، افزود: برنامههای اداری باید با رعایت دقیق سلسلهمراتب اداری پیش برود و قابلقبول نیست که با وجود کارمندان حوزههای اجرایی، شهروندان مستقیماً به مدیر اجرایی مراجعه کنند.
وی با تاکید بر اینکه پاسخگویی به ستاد، ملاک عمل ارزیابی مدیران است، گفت: مکاتبات ارسالشده از ستاد باید در اسرع وقت و با محتوای دقیق و کامل، پاسخ داده شود.
شهردار تبریز اظهار داشت: طرحهای عمرانی و خدماتی، باید با رضایت شهروندان اجرا شود و صحیح نیست که نظر و خواست خود را به مردم تحمیل کنیم.
شهینباهر نیروهای بازنشسته را سرمایه ارزشمند شهرداری تبریز خواند و یادآورد شد: فردی که ۳۰ سال از عمر خود را صرف تلاش در صف خدمتگزاری کرده، باید تکریم شده و مطالباتش در اسرع وقت، پرداخت شود.
وی با اشاره به ضرورت اجرای برنامههای آموزشی، اضافه کرد: فرهنگسراهای منطقه ۳ ظرفیت مهمی برای برنامههای فرهنگی و آموزشی است که باید با محتوا و نشاط بیشتری، فعال باشد.
شهردار تبریز، خاطرنشان کرد: شهردار منطقه باید فرصتهای درآمدزایی پایدار را شخصاً پیگیری کرده و زمینه جذب و تسهیل سرمایهگذاری را فراهم کند.
شهینباهر بر لزوم سیستمسازی و مستندسازی در فرآیند اداری تاکید کرد و افزود: تمام افعال اداری، به خصوص در پروندههای املاک و شهرسازی، باید از لحظه آغاز تا پایان، در سیستم، مستند شود؛ این شیوه، در میانمدت، نقطهضعفها و تعللهای خدمات اداری را مشخص کرده و احتمال دخالتهای دستی در پروندهها را از میان خواهد برد.
وی ادامه داد: نشانی ایمیل شهردار تبریز و راههای ارتباطی با ادارهکل بازرسی و حراست، باید در ورودی تمام زیرمجموعههای شهرداری، نصب و در معرض دید عموم باشند؛ به شخصه ایمیل درجشده را چک می کنم و در صورت نیاز، به سوالات و پیشنهادها، پاسخ میدهم.