چهارشنبه, ۴ شهریور ۱۴۰۵ /
13136
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۵:۲۱
550 بازدید
۰

شهردار تبریز مانع از تخریب خانه‌ی تاریخی ارفع‌الملک جلیلی شد/ صدور دستور تملک و بازسازی نماد شهرداران بلدیه تبریز

تبریز ما: با پیگیری و اقدام به موقع شهردار کلانشهر تبریز، خانه تاریخی ارفع الملک جلیلی (بانی عمارت ساعت) از تخریب حتمی نجات یافت. به گزارش تبریز ما، خانه تاریخی ارفع الملک جلیلی، از شهرداران قدیمی بلدیه تبریز و بانی عمارت معروف ساعت در خیابان شهید بهشتی (منصور) به دستور مهندس ایرج شهین باهر، از […]



تبریز ما: با پیگیری و اقدام به موقع شهردار کلانشهر تبریز، خانه تاریخی ارفع الملک جلیلی (بانی عمارت ساعت) از تخریب حتمی نجات یافت.

به گزارش تبریز ما، خانه تاریخی ارفع الملک جلیلی، از شهرداران قدیمی بلدیه تبریز و بانی عمارت معروف ساعت در خیابان شهید بهشتی (منصور) به دستور مهندس ایرج شهین باهر، از تخریب حتمی نجات یافت.

در پی انتشار اخباری مبنی بر تخریب احتمالی خانه‌ی تاریخی ارفع الملک جلیلی و احداث بنایی جدید به جای آن، شهردار کلانشهر تبریز با هماهنگی مسئولان و مالک این بنا در محل حضور یافت.

مهندس ایرج شهین باهر در این خصوص گفت: با هماهنگی شهردار محترم منطقه ۸ و مالک محترم، در محل حضور یافتیم تا موضوع را از نزدیک مورد بررسی قرار دهیم.

شهردار تبریز مانع از تخریب خانه‌ی تاریخی ارفع‌الملک جلیلی شد/ صدور دستور تملک و بازسازی نماد شهرداران بلدیه تبریز

وی اظهار داشت: هم نام و یاد ارفع الملک جلیلی و هم خود بنا و فضای آن به گونه ای است که وظیفه خود می دانیم نسبت به حفظ و حتی احیای آن اقدام کنیم.

شهین باهر تصریح کرد: با توجه به آمادگی مالک محترم، به زودی ضمن توافق با ایشان، نسبت به تملک، بازسازی و احیای این خانه تاریخی اقدام خواهد شد.

خانه ای که فقط سردرب آن ثبت ملی شده است!

از عجایب روزگار اینکه خانه تاریخی ارفع الملک جلیلی با وجود داشتن شرایط لازم، ثبت ملی نیست و فقط سردرب آن در فهرست میراث فرهنگی به ثبت رسیده است!

در صورت عدم اقدام به موقع از سوی شهردار کلانشهر تبریز، سرنوشت خانه ی ارفع الملک جلیلی در تهران دوباره تکرار می شد.

شهردار تبریز مانع از تخریب خانه‌ی تاریخی ارفع‌الملک جلیلی شد/ صدور دستور تملک و بازسازی نماد شهرداران بلدیه تبریز

همانگونه که در تصویر فوق مشاهده می شود، خانه ارفع الملک جلیلی، شهردار تبریز و بانی عمارت شهرداری فعلی در سال ۱۳۱۶ شمسی در منیریه تهران، محله البرز تخریب و فقط سردرب آن باقی مانده است!

گفتنی است، سردرب معروف این خانه و معماری بخصوص آن، به نمادی برای شهرداران بلدیه تبریز تبدیل شده است.

ارفع الملک جلیلی که بود؟

حسینقلی جلیلی معروف به ارفع‌ الملک در تبریز متولد شد اما اطلاعی از تاریخ آغاز حیات وی در دست نیست.

وی در مرداد ماه ۱۳۱۳ همزمان با وقوع سیل ویرانگر به‌عنوان شهردار تبریز انتخاب شد و با ساخت مسیل مهرانه رود، تبریز را برای همیشه از تهدید سیل نجات داد.

شهردار تبریز مانع از تخریب خانه‌ی تاریخی ارفع‌الملک جلیلی شد/ صدور دستور تملک و بازسازی نماد شهرداران بلدیه تبریز

با همت والای وی و همیاری مردم تبریز، در کوتاهترین زمان ممکن و با صرف کمترین هزینه (کمتر از یک میلیون تومان) سد تبریز به طول ۱۲ کیلومتر از شرق به غرب تبریز ساخته شد و با بهره‌گیری از ابتدایی‌ترین وسایل ممکن، این کار عظیم اتفاق افتاد.

جلیلی همچنین به‌عنوان بانی عمارت شهرداری نیز شناخته شده و نکته جالب اینجاست که این عمارت ارزشمند با صرفه‌جویی از اعتبار پروژه مهرانه‌رود و با مبلغی در حدود ۱۲۵ هزار تومان احداث گردیده است. وی با هزینه شخصی خود از انگلستان ساعتی خریداری کرد و آن را بر بالای برج عمارت نصب نمود.

ارفع‌ الملک دو مرتبه در سال‌های ۱۲۹۷ و ۱۳۱۳ هجری‌شمسی به ریاست بلدیه (شهرداری) تبریز انتخاب شد و خدمات ماندگار و قابل توجهی انجام داد و در دوران مشروطیت به صف مشروطه‌خواهان پیوست.

شهردار تبریز مانع از تخریب خانه‌ی تاریخی ارفع‌الملک جلیلی شد/ صدور دستور تملک و بازسازی نماد شهرداران بلدیه تبریز

تأسیس دارالتربیه و دارالمجانین از دیگر کارهای عام‌المنفعه و خیرخواهانه وی بود که به این ترتیب کودکان بی‌سرپرست و افراد دارای معلولیت ذهنی را در زیر سقف آن پناه داد.

جلیلی در سال ۱۳۱۸ هجری‌شمسی چشم از جهان فروبست و پس از مراسم تشییع طبق وصیت خود، پیکر وی به کربلا منتقل و در جوار بارگاه حضرت امام حسین(ع) به خاک سپرده شد.

————————-

مهرداد خوشکار مقدم

 

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 13136 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60621 بازدید ]
9 سال پيش [ 35851 بازدید ]
9 سال پيش [ 21105 بازدید ]
7 سال پيش [ 20692 بازدید ]
6 سال پيش [ 14415 بازدید ]
9 سال پيش [ 14111 بازدید ]
9 سال پيش [ 13046 بازدید ]
7 سال پيش [ 11252 بازدید ]
8 سال پيش [ 10229 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9659 بازدید ]
5 سال پيش [ 9413 بازدید ]
5 سال پيش [ 9042 بازدید ]
6 سال پيش [ 8319 بازدید ]
5 سال پيش [ 8286 بازدید ]
8 سال پيش [ 8272 بازدید ]
3 سال پيش [ 8186 بازدید ]
5 سال پيش [ 7923 بازدید ]
6 سال پيش [ 7874 بازدید ]
4 سال پيش [ 7562 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 ماه پيش [ 160 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1646 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2053 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2103 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1650 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1585 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2049 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1623 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1691 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1998 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1435 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1517 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1603 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1374 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1471 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1493 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1361 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1296 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1324 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1277 بازدید ]
شهریار نیوز 57 سال پيش [ 20 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 826 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 49 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 574 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 112 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 666 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 580 بازدید ]
شهریار نیوز 57 سال پيش [ 114 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 582 بازدید ]
شهریار نیوز 57 سال پيش [ 276 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 189 بازدید ]
شهریار نیوز 57 سال پيش [ 258 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 8 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 646 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 614 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 537 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 589 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 8 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 871 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 9 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید