پنجشنبه, ۹ بهمن ۱۴۰۴ /
9190
۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۴:۳۹
713 بازدید
۰

حبیب‌الله چایچیان درگذشت – پایگاه اطلاع رسانی و فرهنگی شهریار

تبریز ما: حبیب‌الله چایچیان، از شاعران آیینی اهلِ تـبـریـز در سن ۹۴ سالگی دارفانی را وداع گفت. به گزارش تبریز ما، حبیب‌الله چایچیان، پیشکسوت شعر آیینی زاده ۱۳۰۲، متخلّص به حسان، شاعر و مرثیه‌سرای اهل بیت(ع) بیشتر سروده‌هایش در مدح و مرثیۀ اهل بیت(ع) بود. او به تأثیرپذیری از اندیشه‌های علامه امینی و عسکری  بارها […]




حبیب‌الله چایچیان درگذشت – پایگاه اطلاع رسانی و فرهنگی شهریار

تبریز ما: حبیب‌الله چایچیان، از شاعران آیینی اهلِ تـبـریـز در سن ۹۴ سالگی دارفانی را وداع گفت.

به گزارش تبریز ما، حبیب‌الله چایچیان، پیشکسوت شعر آیینی زاده ۱۳۰۲، متخلّص به حسان، شاعر و مرثیه‌سرای اهل بیت(ع) بیشتر سروده‌هایش در مدح و مرثیۀ اهل بیت(ع) بود.

او به تأثیرپذیری از اندیشه‌های علامه امینی و عسکری  بارها اشاره کرد و  بارها از سوی علامه امینی و رهبر معظم انقلاب مورد تحسین و تشویق قرار گرفته بود.

 «امشب شهادت‌نامه عشاق امضا می‌شود» و «آمدم‌ ای شاه پناهم بده» از سروده‌های معروف این شاعر فقید و خوش‌طبع بوده است . دیوان اشعار او در سه جلد به چاپ رسیده است.

زندگی و تحصیلات

حبیب‌الله فرزند محمدحسین در سال ۱۳۰۲ در تبریز زاده شد. شش‌ساله بود که همراه خانواده‌اش به تهران مهاجرت  کرد. چایچیان تحصیلات خود را در تهران در مدرسه ایران و آلمان به پایان رساند، سپس به استخدام بانک ملی ایران درآمد.

شعر

نخستین شعری که سرود در ۱۵سالگی و در رثای پدرش بود.

«پدرم رخت از این جهان بربست‌ کمرم از غم و محن بشکست می‌کنم لیک شکر یزدان را گر پدر نیست باز مادر هست»

چایچیان با تشویق مادرش، به سرودن اشعار در مدح و مرثیه ائمه(ع) پرداخت. وی پس از سفر به کربلا فقط به سرودن مدح‌های آل علی(ع) پرداخت، و آثار دیگرش را در آتش افکند. اشعارش مورد توجه جامعه مذهبی ایران و  پارسی‌زبانان قرار گرفت.

آثار

گل‌های پرپر، خزان گلریز، باغستان عشق، سایه‌های غم،‌ ای اشک‌ها بریزید (جلد اول دیوان اشعار)، خلوتگاه راز (جلد دوم دیوان اشعار)، چهل حدیث جالب از علی‌بن ابی‌طالب(ع) و جلد سوم دیوان اشعار از جمله آثار او است.

وی کتاب «بَطَلَۀُ کربلا»، اثر «دکتر بنتُ الشّاطی» را با نام «زینب (سلام الله علیها) بانوی قهرمان کربلا» به فارسی ترجمه نمود.

فاطمه زهرا ام‌ابیها؛ مجموعه‌ای از مطالب علامه امینی درباره حضرت زهرا(س) است که توسط وی گردآوری شد.

ارتباط با عالمان دینی

به‌گفته خود مرحوم  چایچیان، زمانی که علامه امینی در نجف ساکن بوده است، نامه‌هایی به او می‌فرستاده و او را شاعر اهل بیت خطاب می‌کرده است. کریم دستمالچی او را به عبدالحسین امینی معرفی کرده است.

علامه امینی از کسانی است که چایچیان را مورد تحسین و تشویق قرار داد. وسیله آشنایی وی با علامه امینی، شعری بود که از زبان عباس‌بن علی(ع) در شب عاشورا خطاب به امام حسین(ع) سروده است. چایچیان نیز اشعاری را درباره الغدیر، علامه امینی و کتابخانه او سروده است.

«دوست دارم شمع باشم تا که خود تنها بسوزم بر سر بالینت امشب از غم فردا بسوزم دوست دارم هاله باشم تا ببوسم روی ماهت یا شوم پروانه، از شوق تو بی‌پروا بسوزم دوست دارم ماه باشم، تا سحر بیدار باشم تا چو مشعل بر سر راهت درین صحرا بسوزم دوست دارم سایه باشم تا در آغوشم بخوابی چشم دوزم بر جمالت، ز آن رخ گیرا بسوزم»

چایچیان، به تأثیرپذیری خود از اندیشه‌های علامه عسکری نیز اشاره داشت. او بارها در حضور رهبر انقلاب شعر خواند و مورد تشویق ایشان نیز قرار گرفت.

نمونه‌ای از شعر

امشب شهادت‌نامۀ عشاق امضا می‌شود/ فردا ز خون عاشقان، این دشت دریا می‌شود/ امشب کنار یکدگر، بنشسته آل مصطفی/ فردا پریشان جمعشان، چون قلب زهرا می‌شود.

آمدم‌ای شاه پناهم بده/ خط امانی ز گناهم بده/ ای حرمت ملجأ درماندگان/ دور مران از در و راهم بده.

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 9190 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60184 بازدید ]
8 سال پيش [ 35373 بازدید ]
9 سال پيش [ 20681 بازدید ]
6 سال پيش [ 20304 بازدید ]
5 سال پيش [ 13976 بازدید ]
8 سال پيش [ 13695 بازدید ]
9 سال پيش [ 12602 بازدید ]
6 سال پيش [ 10840 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
8 سال پيش [ 9715 بازدید ]
6 سال پيش [ 9258 بازدید ]
4 سال پيش [ 9038 بازدید ]
4 سال پيش [ 8575 بازدید ]
5 سال پيش [ 7891 بازدید ]
7 سال پيش [ 7888 بازدید ]
4 سال پيش [ 7774 بازدید ]
3 سال پيش [ 7769 بازدید ]
4 سال پيش [ 7528 بازدید ]
5 سال پيش [ 7504 بازدید ]
3 سال پيش [ 6905 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1069 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1330 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1375 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1101 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1091 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1380 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1071 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1060 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1362 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 929 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 987 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1055 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 921 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 959 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 965 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 899 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 852 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 902 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 848 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 436 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 475 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 561 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 443 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 21 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 794 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 547 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 12 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 449 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 486 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 452 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 929 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 1032 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 446 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 63 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 15 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 763 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 402 بازدید ]
عصر تبریز 9 ماه پيش [ 375 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 453 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 118 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید