چهارشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۴ /
9855
۳۰ آذر ۱۳۹۶ - ۴:۵۴
552 بازدید
۰

استرس زلزله در تبریز و ابربحران های آذربایجان شرقی

شهریرنیوز:  علی عباسی – تصور کنید در تبریز زلزله ای همانند زلزله کرمانشاه روی دهد قطعا تبعات و خسارات جانی و مالی این زلزله رقمی مهیب خواهد بود.   کافی است تصور زلزله ۷ ریشتری در تبریز را داشته باشیم و نگرانی ما صد چندان شود زیرا ساختمانهای احداث شده در بافت حاشیه نشین و حتی […]




استرس زلزله در تبریز و ابربحران های آذربایجان شرقی

شهریرنیوز:  علی عباسی – تصور کنید در تبریز زلزله ای همانند زلزله کرمانشاه روی دهد قطعا تبعات و خسارات جانی و مالی این زلزله رقمی مهیب خواهد بود. 

 کافی است تصور زلزله ۷ ریشتری در تبریز را داشته باشیم و نگرانی ما صد چندان شود زیرا ساختمانهای احداث شده در بافت حاشیه نشین و حتی بسیاری از ساختمانهای بافت فرسوده شهری تبریز با اندک تکان زلزله با خاک یکسان خواهند شد.

چندی پیش عضو شورای شهر تبریز نسبت به این مسئله هشدار داد هشداری که هر از چند گاهی از زبان دیگر کارشناسان، متخصصان و یا مسئولان نیز می شنویم. البته بدون ارائه راه کار و راه چاره عملی!

محرم محمدزاده در صحن علنی شورای شهر با هشدار نسبت به عواقب زلزله احتمالی در تبریز گفته بود: اگر در این شهر زلزله ای همانند زلزله کرمانشاه رخ دهد ما هیچ کاری نخواهیم توانست انجام دهیم تنها یک ماه طول خواهد کشید تا اجساد مردگان را  از ویرانه ها جمع آوری کنیم آن هم اگر نیروی کافی داشته باشیم.

این عضو شورای شهر سخن پر بیراه نگفته است؛ بیش از ۵۰۰ هزار نفر از مردم تبریز در خانه های سست، غیر استاندارد و با حداقل ایمنی در برابر زلزله زندگی می کنند. خانه هایی که غیر استاندارد، با مصالح نامرغوب، بدون نظارت در هنگام ساخت، بدون در نظر گرفتن ایمنی ساختمان و مقاومت آن در برابر زلزله بدون نظارت ساخته شده اند .

قطعا این امر بدیهی است که بیشترین تلفات در در اکثر زلزله ها در همین نوع خانه ها ایجاد می شوند خانه هایی که با اندک تکانی ریخته و جان ساکنانش را می گیرد.

طبیعتاً مخاطرات طبیعی آذربایجان شرقی تنها زلزله نیست همین سال گذشته سیل بنیان کن در استان بوقوع پیوست و چند تن از هموطنان مان را از زندگی ساقط کرد و باعث باعث خسارات میلیاردی به زیرساخت ها و خانه ها  باغات مردم شد.

 همچنین نباید از نابودی دریاچه ارومیه و خسارت ها و زیان های ناشی از این مسئله غافل شویم نباید نسبت به تعلل و بی برنامه گی ها و یا ضعف اجرایی و عدم وجود اراده قوی برای حل این ابر بحران منطقه آذربایجان بی تفاوت بود. 

مسئله زلزله در تبریز زمانی بعد خطرناک تری می یابد که مروری داشته باشیم بر تاریخ زلزله های مهیب این شهر که بارها شهر را با خاک یکسان کرده اند و ده ها و بلکه صدها هزار تبریزی را به کام مرگ برده اند.

اگر توسعه و افزایش جمعیت این شهر به خصوص از اوایل دهه ۴۰ شمسی را مد نظر داشته باشیم هر چند طرح های تفصیلی و طرح جامع شهری از همان زمان در دست طراحی و اجرا بوده است اما توسعه نامتوازن و بیقواره شهر نسبتی با این طرح ها نداشته است. 

راستی دلیل اینکه طرح‌های جامع در این شهر درست اجرا نشده اند چیست؟

به نظر می‌رسد استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در احیای بافت‌های پرخطر، خشن و ناکارآمد شهری و همچنین بافت های حاشیه نشین بهترین شیوه برای چاره جویی و درمان به مسئله حاشیه نشینی در شهر باشد.

استفاده از شیوه درجا سازی و تغییر وضعیت خانه ها موجود در بافت های حاشیه نشین و ساخت خانه های مقاوم و استاندارد در محلاتی که حاشیه نشینان در آن ساکن است یکی از بهترین روشها برای احیای این مناطق می تواند باشد.

این مهم در آنکارا به مورد اجرا گذاشته شده است و بیش از یکصد هزار خانه حاشیه نشین و غیر استاندارد در این شهر در مدتی کمتر از ۱۰ سال با راه حل در جاسازی خانه ها احداث شده اند . بیغوله ها و مناطق حاشیه نشین این شهر که اتفاقا بسیار مشابه تبریز بود اکنون منظر دیگری یافته اند.

این نکته ظریف را نیز نباید از یاد ببریم که شهرداری مسئول و عامل ایجاد مناطق حاشیه‌نشین در شهر نیست بلکه این مناطق حاشیه نشین هستند که در سایه عدم سیاست‌گذاری صحیح در گذشته به وجود آمده اند و هم اکنون به عنوان یکی از اساسی ترین معضلات شهر محسوب می شوند.

در انتها این سوال را باید پرسید که آیا سازمان ها و ادارات دیگر در امور شهری هیچ نقشی در ساماندهی و بهسازی نوسازی و اختصاص بودجه و البته برنامه برای درمان این بافت ها ندارند؟

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 9855 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 59705 بازدید ]
8 سال پيش [ 34893 بازدید ]
8 سال پيش [ 20197 بازدید ]
6 سال پيش [ 19775 بازدید ]
5 سال پيش [ 13494 بازدید ]
8 سال پيش [ 13224 بازدید ]
8 سال پيش [ 12116 بازدید ]
6 سال پيش [ 10390 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9237 بازدید ]
6 سال پيش [ 8845 بازدید ]
4 سال پيش [ 8584 بازدید ]
4 سال پيش [ 8126 بازدید ]
5 سال پيش [ 7481 بازدید ]
7 سال پيش [ 7445 بازدید ]
3 سال پيش [ 7314 بازدید ]
4 سال پيش [ 7134 بازدید ]
4 سال پيش [ 7108 بازدید ]
5 سال پيش [ 7083 بازدید ]
3 سال پيش [ 6152 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 448 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 564 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 551 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 449 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 449 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 570 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 432 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 420 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 553 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 379 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 405 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 395 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 346 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 408 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 396 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 364 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 363 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 355 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 340 بازدید ]
عصر تبریز 29 روز پيش [ 176 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 189 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 444 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 469 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 398 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 459 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 413 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 22 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 115 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 420 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 149 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 444 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 616 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 586 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 19 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 6 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 15 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 150 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 445 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 603 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 943 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید