چهارشنبه, ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ /
10857
۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۶:۵۵
872 بازدید
۰

احیای بافت فرسوده بر مبنای توسعه گردشگری شهری

[ad_1] تبریز ما:بافت های فرسوده شهر‌ها علاوه بر تحمل مسائل کالبدی و فیزیکی از لحاظ اجتماعی و فرهنگی هم دچار مشکل شده اند و از چرخه اقتصادی شهر خارج شده اند، در واقع مشکل این بافت‌ها فقط ناپایداری در برابر زلزله نیست بلکه می‌توان گفت نوعی زلزله فرهنگی و زلزله اقتصادی هم این بافت‌ها را […]



[ad_1]


احیای بافت فرسوده بر مبنای توسعه گردشگری شهری

تبریز ما:بافت های فرسوده شهر‌ها علاوه بر تحمل مسائل کالبدی و فیزیکی از لحاظ اجتماعی و فرهنگی هم دچار مشکل شده اند و از چرخه اقتصادی شهر خارج شده اند، در واقع مشکل این بافت‌ها فقط ناپایداری در برابر زلزله نیست بلکه می‌توان گفت نوعی زلزله فرهنگی و زلزله اقتصادی هم این بافت‌ها را درنوردیده است.

بافت های تاریخی مجموعه‌ای منسجم از معماری، فرهنگ، اقتصاد، پیوندهای اجتماعی و ملاحظات محیطی، هم تجلی هنر و معماری و شهرسازی است و هم تجلی هم زیستی سازگار با طبیعت هستند. این بنا‌ها واجد ارزش های نادر زیبایی شناختی و تداوم خاطرات جمعی و هویت بخش شهرهای ما هستند، آن‌ها جزء مهمی از سرمایه‌های فرهنگی ما هستند و حکم اندوخته هایی متراکم را که گنجینه هایی از خاطرات اجتماعی و شیوه‌های برنامه ریزی و زندگی گذشتگان ما را در بر گرفته اند.

بنا به دلایلی این بافت‌ها کارکرد خود را از دست داده اند و راه زوال و پژمردگی را می‌پیمایند؛ آن‌ها دچار فرسودگی عملکردی و کارکردی شده اند و در بسیاری از شهر‌ها این بافت های تاریخی و ارزشمند بجای اینکه قلب تپنده شهر باشند به محل تجمع جرم و بزه تبدیل شده اند. بنابراین این بافت‌ها نیازمند جان بخشی، بازآفرینی و احیا هستند و در نگاه توسعه پایدار اگرچه احیا کالبدی فرهنگی واجتماعی و اقتصادی مرتبط با یکدیگر و در تعامل با هم هستند، اما واقعیت امر این است که احیا اقتصادی این بافت‌ها می‌تواند دیگر زمینه‌ها را نیز احیا کند.

بافت تاریخی که شامل بنا‌ها و آثار تاریخی است به معنای بافت قدیمی نیست چرا که این بافت دارای ارزش و بار فرهنگی است و هر بافت قدیمی شهری لزوماً ارزشمند نیست. در کشور بیش از ۶۵ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که تنها ۲۵ هزار هکتار از آن به بافت تاریخی اختصاص دارد. بنابراین در حیات بخشی مجدد به بناهای تاریخی از جمله خانه ها، آب انبارها، یخچال‌ها، قلعه‌ها و سایر ابنیه که عموماً از طریق بهسازی و تغییر کاربری صورت میگیرد باید هویت و اصالت بافت خدشه دار نشود. 

در همه جای دنیا امروزه گردشگری شهری بر روی این بافت های تاریخی تاکید ویژه‌ای دارد. این بافت‌ها پتانسیل های بالقوه گردشگری هستند و از طریق گردشگری شهری می‌توانند مجددا به چرخه زندگی شهری بازگردند، بنابراین بازسازی و بهسازی توریسم محور، ارتقاء قابلیت‌ها با حفظ هویت و اصالت بافت، راهکاری برای توسعه پایدار این بافت هاست و این میراث ارزشمند می‌تواند نقش بی بدیلی در اقتصاد شهری ایفا کند.

اهمیت گردشگری در زمینه اشتغال زایی بسیار بالاست به طوری که در سال ۲۰۲۲ از هر ۱۰ نفر شاغل در دنیا یک نفر در بخش توریسم کار می‌کند؛ بنابراین در کشور ما نیز اگر بخواهیم راهبرد توسعه پایدار شهری را دنبال کنیم، توریسم شهری با تکیه بر پهنه‌های فرهنگی می‌تواند بسیار راهگشا باشد.

سید محسن طباطبایی مزدآبادی

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 10857 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60612 بازدید ]
9 سال پيش [ 35846 بازدید ]
9 سال پيش [ 21095 بازدید ]
6 سال پيش [ 20687 بازدید ]
6 سال پيش [ 14408 بازدید ]
9 سال پيش [ 14107 بازدید ]
9 سال پيش [ 13042 بازدید ]
7 سال پيش [ 11249 بازدید ]
8 سال پيش [ 10219 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9654 بازدید ]
5 سال پيش [ 9408 بازدید ]
5 سال پيش [ 9035 بازدید ]
6 سال پيش [ 8312 بازدید ]
5 سال پيش [ 8281 بازدید ]
8 سال پيش [ 8269 بازدید ]
3 سال پيش [ 8180 بازدید ]
5 سال پيش [ 7921 بازدید ]
6 سال پيش [ 7868 بازدید ]
4 سال پيش [ 7557 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 ماه پيش [ 154 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1643 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2049 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2086 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1646 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1583 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2045 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1619 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1678 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1993 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1430 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1512 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1595 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1368 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1464 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1486 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1352 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1290 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1318 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1273 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 579 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 548 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 11 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 33 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 905 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 937 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 532 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 513 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 523 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 1427 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 499 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 1210 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 16 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 616 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 22 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 15 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 513 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 10 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 11 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید