سورنا ستاری چهارشنبه شب در آئین پایانی پنجمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری ربع رشیدی تبریز، افزود: در حال حاضر داد و ستدهای کلان اقتصادی در جهان و به تدریج در کشور ما به سمت استارت آپ ها یا همان شرکت های فناورانه سوق داده شده است که رشد سرسام آور ان و سودهای کلان اقتصادی حاصل، اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار داده است.
وی، توجه به فناوری های نوین در عرصه های مختلف اقتصادی را از جمله اولویت ها و اهداف مهم دولت تدبیر و امید بیان و اظهار کرد: باید اذعان کرد که اقتصاد ۱۰۰ ساله نفتی ما را از دست یابی به بسیاری از مزیت های شاخص اقتصاد جهانی از جمله توجه به نیروهای انسانی زبده و خلاق محروم کرده است، زیرا که حرکت به سمت اقتصاد انسانی نیازمند مختصات خاص و جدید می باشد.
ستاری با بیان اینکه اشتغال استخدام دولتی ناشی از نگرش های اقتصاد نفتی است، یادآور شد: چنین نگرش هایی به موضوع اقتصاد و اشتغال، اعتماد به نفس جوانان را از بین برده و بارورسازی استعدادهای نهفته در میان جوانان خلاق را نابود می کند، در حالیکه با تکیه بر استعدادهای نهفته جوانان کشور ایجاد شرکت های دانش بنیان و استارت آپ های مختلف می تواند مسیر زندگی فردی و اجتماعی جوانان و نوجوانان کشور را تغییر دهد.
وی ، جا انداختن اقتصاد انسان محور در کشور را سخت و دشوار توصیف کرد و گفت: اما بنده نظر سرمایه گذاران را به این موضوع مهم جهانی جلب می کنم که شرکت های دانش بنیان رشد هفته ای ۱۰ درصدی را تجربه می کنند که رقم بسیار بالا و سرسام آوری است که بی توجهی به آن می تواند آینده هر صنعتی را با خطر مواجه کند.
ستاری از سرمایه گذاران و صاحبان سرمایه و صنعت درخواست کرد تا به جوانان و نوجوانانی که ایده پرداز بوده و در حوزه های گوناگون ابتکار و خلاقتی دارند، بیش از پیش توجه کنند و از آنها در راستای اهداف کسب و کار حرفه ای خود بهره برداری کنند، زیراکه در جهان جدید باید به سمت کسب و کار جدید رفت و آن اجتناب ناپذیر است.
وی بر گسترش شرکت های دانش بنیان درکشور و به ویژه آذربایجان شرقی تاکید کرد و با اشاره به ظرفیت های وسیع این استان در حوزه های علمی و دانشگاهی، آینده کشور و استان را متعلق به ایجاد و بارورسازی چنین شرکت هایی دانست.
ستاری ، تلاش و خستگی ناپذیری را از جمله ویژگی های بارز جوانان عضو در شرکت های دانش بنیان بیان و اظهار کرد: کسانی که وارد این عرصه می شوند لزوما’ بچه پولدارها نیستند و افرادی را شامل می شوند که از پول توجیبی های خود برای اهداف بلند مدت شان سرمایه گذاری می کنند و بدون تردید چنین فرزندانی شکست در هر مرحله زندگی حرفه ای خود را به معنی یادگیری قلمداد می کنند.
وی ادامه داد: بچه های ما در عصر کنونی باید یاد بگیرند که درس خواندن نه برای استخدام های دولتی ، بلکه برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی و نوآوری است.
به گزارش ایرنا، دبیر اجرایی پنجمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری ربع رشیدی تبریز نیز گفت: در این نمایشگاه علاوه بر آذربایجان شرقی که ۷۰ درصد شرکت کنندگان را تشکیل می داد، از ۲۷ استان کشور تعداد ۲۷۰ نفر نوآور و مخترع با ۴۰۰ طرح در رشته های گوناگون شرکت کردند.
علی جهانگیری افزود: پارسال تعداد پنج کشور خارجی در نمایشگاه شرکت کرده بودند که امسال این رقم به ۹ کشور افزایش پیدا کرد و این نشان می دهد که جایگاه بین المللی نمایشگاه به تدریج در حال ارتقا است.
وی ، امضای تعداد ۱۲ تفاهم نامه بین شرکت های دانش بنیان ایرانی با ایرانی و طرف های خارجی را از جمله دستاوردهای مهم نمایشگاه بیان کرد.
پنجمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری ربع رشیدی تبریز از بیستم تا ۲۴ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تبریز برگزار شد.