پنجشنبه, ۷ خرداد ۱۴۰۵ /
7387
۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۶
518 بازدید
۰

ثبت جهانی جنگل های ارسباران در ایستگاه آخر

[ad_1] تبریز ما: جنگل‌های ارسباران به عنوان یکی از اکوسیستم‌های جنگلی منحصر بفرد در کشور، روز شنبه ۲۲ مهر با ورود ارزیایان یونسکو به منطقه وارد مرحله نهایی در مسیر جهانی شدن می شود. به گزارش تبریز ما، مرتضی آبدار، با اعلام این خبر گفت: جنگل‌های ارسباران یکی از اکوسیستم‌های جنگلی منحصر بفرد و جزو […]



[ad_1]


ثبت جهانی جنگل های ارسباران در ایستگاه آخر

تبریز ما: جنگل‌های ارسباران به عنوان یکی از اکوسیستم‌های جنگلی منحصر بفرد در کشور، روز شنبه ۲۲ مهر با ورود ارزیایان یونسکو به منطقه وارد مرحله نهایی در مسیر جهانی شدن می شود.

به گزارش تبریز ما، مرتضی آبدار، با اعلام این خبر گفت: جنگل‌های ارسباران یکی از اکوسیستم‌های جنگلی منحصر بفرد و جزو مناطق ۱۰۳ گانه بیوسفر جهان بشمار می‌رود. وجود حداقل ۱۰ گونه منحصر به فرد فلور گیاهی جهان در ارسباران این منطقه را از منظر فرهنگی و طبیعی بسیار استثنایی کرده است.

وی افزود: با توجه به این ظرفیت های منحصر به فرد، اداره کل میراث فرهنگی استان با هماهنگی معاونت میراث فرهنگی کشور بر آن شد تا با جمع‌آوری اطلاعات و مستندسازی در این منطقه در همکاری نزدیک با فرمانداران، سازمان محیط زیست و منابع طبیعی، پرونده جنگلهای ارسباران را برای جهانی شدن به یونسکو ارسال کند که پس از بررسی های به عمل آمده و رفع نواقص مربوطه و موارد مورد تاکید توسط کارشناسان پرونده، کلیات ساختار و تشکیلات مدیریتی پرونده ارسباران مورد تایید قرار گرفت.

آبدار تشریح کرد: پرونده نامزدی ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران بعد از دو سال پیگیری کارشناسان و نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری، برای ثبت جهانی به نمایندگی از ایران به یونسکو ارسال شد.

وی خبر داد: شنبه ۲۲ مهر ۹۶ جنگلهای ارسباران پس از طی مراحل طولانی و پیگیری های مستمر کارشناسان با ورود ارزیابان یونسکو وارد مرحله نهایی ثبت جهانی خواهد شد که درصورت ثبت جهانی شدن جنگل های ارسباران  این منطقه به عنوان دومین اثر طبیعی کشور در فهرست میراث طبیعی جهان جای خواهد گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت: کارشناسان یونسکو در طول اقامت یک هفته ای خود در منطقه از جنگلهای آینالو، عاشقلو، پارک جنگلی مکیدی، زیستگاه های اکولوژیک، ایستگاه پرورش گوزن قرمز، مرکز میراث جهانی وینق و پارک ملی تازه کند، منطقه آنزا، زیستگاه شاه حیدر، جنگلهای سرو و همچنین مراتع محدوده و تنوع گیاهی و جانوری منطقه بازدید خواهند کرد.

وی افزود: کارشناسان یونسکو در این سفر یک هفته ای دیدارهایی نیز با مردم محلی، ذینفعان و مدیران دولتی برگزار خواهند کرد.

لازم به ذکر است جنگل‌های ارسباران با احتساب عرصه و حریم ها بیش از ۱۶۰ هزار هکتار وسعت دارد و در شمال استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است و صرف نظر از جاذبه‌های شکارگاهی، اقتصادی، اجتماعی‌ و فرهنگی به دلیل وجود گونه‌های گیاهی و جانوری کمیاب، چشم‌اندازهای بکر و وسیع و شکنندگی و آسیب‌پذیری بالای خود در سال‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۵۲ شمسی ابتدا به عنوان منطقه ممنوعه و سپس منطقه حفاظت شده تحت حفاظت و نظارت اعلام شد. این منطقه با داشتن کمتر از ۵ صدم مساحت کشور بیش از ۱۳ درصد پوشش گیاهی ایران را در خود جای داده است  و۲۹ درصد از پستانداران کشور،۴۴ درصد پرندگان ایران، ۳۲ درصد از دوزیستان کشور، ۹ درصد آبزیان و ۲۰ درصد خزندگان ایران در این منطقه ارسباران زندگی می کنند.

منطقه حفاظت شده ارسباران در تاریخ ۲۹/۵/۱۳۹۳ به شماره ۲۰۴ در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شده است.

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 7387 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60539 بازدید ]
8 سال پيش [ 35761 بازدید ]
9 سال پيش [ 21003 بازدید ]
6 سال پيش [ 20615 بازدید ]
6 سال پيش [ 14318 بازدید ]
8 سال پيش [ 14043 بازدید ]
9 سال پيش [ 12926 بازدید ]
6 سال پيش [ 11172 بازدید ]
8 سال پيش [ 10095 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9564 بازدید ]
4 سال پيش [ 9327 بازدید ]
5 سال پيش [ 8917 بازدید ]
6 سال پيش [ 8202 بازدید ]
7 سال پيش [ 8199 بازدید ]
5 سال پيش [ 8169 بازدید ]
3 سال پيش [ 8090 بازدید ]
5 سال پيش [ 7843 بازدید ]
5 سال پيش [ 7798 بازدید ]
4 سال پيش [ 7441 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 19 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1532 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1940 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1966 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1571 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1503 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1938 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1531 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1552 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1916 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1361 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1418 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1492 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1300 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1391 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1409 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1280 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1217 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1248 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1202 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 761 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 15 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 376 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 493 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 23 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 8 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 501 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 459 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 477 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 471 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 487 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 562 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 557 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 616 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 519 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 10 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 24 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 556 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 805 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 1295 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید