به گزارش تبریز ما به نقل از فارس، خلیل ساعی در خصوص وضعیت دریاچه بابیان اینکه در ۳۱ شهریور ارتفاع آب ۱۲۷۰.۳۲ بود که سال گذشته در همین روز ۱۲۷۰.۵۴ بوده و بر این اساس نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد کاهش تراز دریاچه را داشتهایم، اظهار داشت: با توجه به اینکه دمای هوا در سال جاری بالا بود و نهایتاً باعث شد تبخیر بیشتری اتفاق بیفتد همچنین در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کاهش بارش داشتیم.
وی ادامه داد: بر اساس آمار و ارزیابیها طی چهارسال گذشته میزان آب دریاچه یکروند ثابتی داشته چراکه اگر سالهای ماقبل را بررسی کنیم چیزی در حدود ۴۰ تا ۴۵ سانتیمتر هرسال از ارتفاع دریاچه کاسته میشده و اگر همان روند را در چهار سال گذشته اتفاق میافتاد یقیناً کل دریاچه خشک شده بود.
مدیر دفتر منطقهای ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: در حال حاضر در دریاچه یکمیلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب وجود داشته و وسعت دریاچه در حدود یکهزار و ۷۸۳ کیلومترمربع بوده و این نشاندهنده این است دولت با اقداماتی که انجام داده تلاش کرده تا دریاچه خشک نشود.
وی اضافه کرد: اقدامات مختلفی در حوزه دریاچه ارومیه انجامشده ازجمله لایروبی مسیرهای منتهی به دریاچه که در استان آذربایجان شرقی ۹۰ کیلومتر انجامشده است.
ساعی بیان کرد: همچنین در بحث ایجاد تصفیهخانه بزرگ شهر تبریز مدول دوم کار میشود، با وجود عدم تزریق اعتبارات مناسب شرکت آب و فاضلاب استان با امکانات خود این پروژه را پیگیری میکند.
وی خاطرنشان کرد: استان آذربایجانشرقی تنها تأمینکننده ۱۰ درصد حق آبه دریاچه بوده و این بحث در استان با رهاسازیهای انجامشده و استفاده بهینه از آب و ذخیره و انتقال آن به پیکره دریاچه انجام میشود.
مدیرکل ستاد بحران استان آذربایجانشرقی گفت: همچنین استان آذربایجانغربی که تأمینکننده ۹۰ درصد آب است این امر انجام میشود.
وی ادامه داد: باوجود اینکه باید حداقل آب را تأمین و به پیکره برسانیم، به لحاظ ظرفیتهای آبی که در استان آذربایجانغربی و کردستان به لحاظ وجود رودخانههای متعدد وجود دارد ۹۰ درصد این آب تأمین و به پیکره دریاچه انتقال میدهند.
ساعی بیان کرد: از جمله پروژههای مهمی که در استان آذربایجانغربی اجرا میشود پروژه انتقال آب «زاب» به دریاچه بوده که انجام میشود و بر اساس برنامه زمانی سال ۹۸ به مرحله بهرهبرداری میرسد اگر دولت اعتبارات لازمه را تأمین کند.
وی ادامه داد: با بهرهبرداری از پروژه انتقال آب از «زاب» به دریاچه ارومیه شاهد انتقال ۶۵۴ میلیون مترمکعب آب از رودخانه «زاب» به پیکره دریاچه خواهیم بود و این میتوان قسمتی از تبخیر را جبران کند.
مدیر دفتر منطقهای ستاد احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: تبخیر آب همهساله و در فصل تابستان انجام میشود اما بارشهای پاییز و زمستان و اول بهار میتواند این آب را جبران کند.
وی اضافه کرد: امسال نیز امیدواریم با بارشهای انجامشده و انجام زیرساختهای لازم بتوانیم دوباره تراز دریاچه را بالا ببریم و موجب خوشحالی هم استانیها شده و نگرانیها را کاهش دهیم.