حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ 20 رمضان 1445 Friday, 29 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 11405 تعداد نوشته های امروز : 0×

چرا شهر کلگری کانادا سومین سال متوالی تمیزترین شهر جهان انتخاب شد؟

شناسه : 9471 10 دسامبر 2017 - 7:52 716 بازدید

تبریز ما: بر اساس فهرست اعلام شده توسط موسسه گلوبال فایننشال مِرسِر، شهر «کلگری» کانادا در صدر تمیزترین شهرهای جهان قرار گرفته است. به گزارش تبریز ما به نقل از  گاردین، از جمله شهرهای دیگر این لیست می توان به اسلو نروژ، وین تریش، استکهلم سوئد، کوبه ژاپن، سنگاپور کشور سنگاپور، فرایبورگ آلمان، آدلاید استرالیا […]

چرا شهر کلگری کانادا سومین سال متوالی تمیزترین شهر جهان انتخاب شد؟
پ
پ

تبریز ما: بر اساس فهرست اعلام شده توسط موسسه گلوبال فایننشال مِرسِر، شهر «کلگری» کانادا در صدر تمیزترین شهرهای جهان قرار گرفته است.

به گزارش تبریز ما به نقل از  گاردین، از جمله شهرهای دیگر این لیست می توان به اسلو نروژ، وین تریش، استکهلم سوئد، کوبه ژاپن، سنگاپور کشور سنگاپور، فرایبورگ آلمان، آدلاید استرالیا و زوریخ سوئیس اشاره کرد.

«موسسه مرسر» برای این رده بندی پنج عامل بهداشتی را در نظر گرفته است:

۱-موجودیت آب شرب و بهداشتی

۲- مدیریت پسماند

۳- کیفیت فاضلاب شهری

۴- آلودگی هوا

۵- ترافیک شهری

بر اساس خرین گزارش موسسه جهانی،  شهر کلگری کانادا برای چندمین سال متوالی به عنوان پاکیزه ترین شهر جهان معرفی شده است.

کَلگِری شهری در جنوب استان آلبرتای کانادا است که در منطقه کوهپایه و دشت‌های غربی کانادا در ۸۰ کیلومتری شرق رشته کوههای راکی کانادا جای گرفته است. این شهر یکی از مهم‌ترین قطب‌های اقتصادی این کشور بشمار می‌آید.

این شهر در جنوب غربی کشور کانادا قرار دارد و مرکز انرژی و فعالیتهای نفتی در شمال قاره آمریکا محسوب می‌شود. شهر کالگری با جمعیتی بالغ بر 2 میلیون نفر یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای کانادا و پرجمعیت‌ترین شهر آلبرتا است.

کلگری دارای آب و هوای سرد و خشک است که در رده بندی اقلیم قاره‌ای مرطوب قرار می گیرد. بر اساس نتایج آماری هواشناسی کانادا، حداکثر درجه حرارت در تابستان ۲۰ درجه سانتی‌گراد (در اواخر جولای) و و در زمستان ۳− درجه سانتی‌گراد (در اواسط ژانویه) است. در طول زمستان اغلب هوا تا ۳۰− درجه سانتی‌گراد سرد می شود.

 

ولی مطالعه عواملی که باعث پاکیزگی بالای این شهر شده است خالی از لطف نخواهد بود؛

کلگری جايگاه نخست پاک ترين شهر جهان را در حالي به خود اختصاص داده که در ميان شهرهاي کانادا پيشتاز تولید زباله است! البته مقامات استان آلبرتا با بازنگري در سيستم بهداشتي کلگری در چندین سال گذشته، تلاش کرده اند ميزان توليد و دفن زباله را در اين شهر کاهش دهند و البته رشد اقتصادي و توسعه جمعيت هم مانع اجراي برنامه‌هاي زيست محيطي در این شهر نشده است. 

جای طعنه آمیز ماجرا این است که کلگری با این حجم بالای تولید زباله می تواند به خیابان‌های تهی از زباله خود پز دهد. اگر شخصی ته سیگار خود را در خیابان بیندازد یا از پنجره اتومبیل آشغال به بیرون پرتاب کند ناگزیر به پرداخت جریمه “چند هزار دلاری “است. به نظر می‌رسد که این جریمه سنگین بر روی شهروندان تاثیر مثبتی گذاشته است.

” مرسر” فقط به این دلایل نبود که “کلگری” را “تمیزترین شهر جهان” انتخاب کرد.”مدیریت پسماند “شهر “آلبرتای” کانادا نیز مثال‌زدنی است، اما در “کلگری” موسسه‌هایی فعالیت می‌کنند که علاوه بر گسترش فضای سبز درصدد هستند تا نحوه زندگی مردم را به شکلی هدایت کنند که “کمترین میزان پسماند” را تولید کنند. به عنوان نمونه به مردم می‌گویند که چگونه یک وعده غذایی را سرو کرده و پسماند کمتری تولید کنند. شهرداری تلاش کرده تا سطح زندگی اجتماعی مردم از طریق خدمات، محصولات و “آموزش‌های محیط زیستی” بهبود یابد.”کلگری” در نظر دارد که تا سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۸۰ درصد پسماند را از محل دفن زباله‌ها دور نگه دارد.

محال است که صحبت از “تمیزی و پاکیزگی” شهری به میان آید و نامی از “سنگاپور” برده نشود. در سنگاپور قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌ای توسط نخست‌وزیر این کشور در دهه ۶۰میلادی وضع شد و هنوز هم پابرجاست. جریمه “ریختن زباله در خیابان” در بار اول ۱۰۰۰ دلار است و اگر تکرار شود تا ۵۰۰۰ دلار باید جریمه پرداخت شود. البته فقط این نیست و اگر بار سومی هم وجود داشته باشد، علاوه بر جریمه شخص مجبور است لباسی را بر تن کند که بر روی آن نوشته شده: «من آشغال ریختم.» اگر کسی در سنگاپور آدامس اش را جایی جز “سطل زباله” بیندازد محکوم به پرداخت ۱۰۰ دلار است. اگر شخص “سیفون دستشویی عمومی” را نکشد هم باید ۵۰۰ دلار جریمه دهد.حاصل کار نیز مشخص است: سنگاپور یکی از تمیزترین کشورهای دنیاست.

به نظر می رسد  وقت آن رسیده است که شهرها برای کاهش از حجم بالای ریختن زباله بر روی خیابان ها به فکر اقدامات تشویقی و البته تنبیهی بسیار جدی باشند. در غیر اینصورت شعار دینی” النظافت من الایمان” و شعار شهری ” شهر ما خانه ماست” در حد جملاتی زیبا اما بی اثر باقی خواهند ماند.

رضا عالش زاده

منابع:

https://www.theguardian.com/cities/2015/jun/15/cleanest-city-world-calgary-singapore

https://en.wikipedia.org/wiki/Calgary

[ad_2]

منبع : shahryarnews

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.