سه شنبه, ۵ خرداد ۱۴۰۵ /
6976
۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۸:۲۰
516 بازدید
۰

غبار عزاداری‌ حسینی، روی چشم ما جا دارد

تبریز ما: با پایان دهه اول عزاداری‌های ماه محرم، پاکبانان و عوامل اجرایی خدمات شهری، آماده حضور در برنامه‌های زمستانی می‌شوند. فعال‌ترین و بی‌ادعاترین خدمتگزاران شهر که بی‌هیچ مبالغه و اغراق، نقش اصلی را در توسعه، زیبایی و تکامل شهر دارند. به گزارش تبریز ما، ماه محرم، از جمله دوره‌های سال است که در تقویم […]



تبریز ما: با پایان دهه اول عزاداری‌های ماه محرم، پاکبانان و عوامل اجرایی خدمات شهری، آماده حضور در برنامه‌های زمستانی می‌شوند. فعال‌ترین و بی‌ادعاترین خدمتگزاران شهر که بی‌هیچ مبالغه و اغراق، نقش اصلی را در توسعه، زیبایی و تکامل شهر دارند.

به گزارش تبریز ما، ماه محرم، از جمله دوره‌های سال است که در تقویم خدماتی شهرداری، سهم عمده‌ای دارد.  امسال معاونت خدمات شهری و اجرایی شهرداری تبریز، با سازمان‌دهی ۱۵۰۰ پاکبان، برنامه‌های ویژه محرم را در قالب «۱۰ هزار نفرساعت» عملیات بی‌وقفه تنظیف و پاکسازی در دستور کار قرار داده‌است. در سایه حضور کارگران و پاکبانان -که گاه تا پاسی از نیمه‌شب و ساعاتی پس از پایان دستجات حسینی در سطح شهر و در بخش‌های مختلف بازار تاریخی تبریز ادامه داشت- علی رغم افزایش ۲۰ درصدی حجم زباله تولیدی در ماه محرم، شهر ظاهر آراسته و پاک خود را حفظ کرده‌است.

آخرین ساعت عزاداری‌های بازار در یازدهمین روز ماه محرم است. فوج جمعیت سوگوار نوای «ای نورعینیم، منزل مبارک» را یکصدا سر می‌دهند و آرام و قرار ندارند. آخرین نوبت دسته‌ها کم‌کم راهی مظفریه می‌شوند. در میان غلغله عزاداران، سیمای سبز دو پاکبان، به چشم می‌زند. یکی جوان و آن دیگری سن‌و‌سال‌دار. سر‌‌به‌‌زیرند و مرتب گوشه‌و‌کنار را می‌پایند. گاه خم می‌شوند و کاغذ شکلات و کلوچه و ته‌سیگار را از روی زمین برمی‌دارند و در کیسه زباله همراه‌شان می‌اندازند. گاه نیز قامت راست می‌کنند و با آستین دست، عرق پیشانی و اشک چشم‌شان را پاک می‌کنند.

غبار عزاداری‌ حسینی، روی چشم ما جا دارد

 در فاصله دو دسته عزاداری، سراغ یکی‌شان می‌روم. نامش «ابراهیم» است و  نیروی خدماتی شهرداری تبریز. آخرین سال‌های خدمت را پشت سر می گذارد. به صورت شیفتی و نوبتی در بازار حضور دارند. اما خودش می‌گوید زیاد در قید و بند این نوبت‌بندی‌ها نیست و خدمت در این چند روز عزاداری بازار را توفیقی برای خود می‌داند. «حاج ابراهیم» خطابش می‌کنم و در مورد حال و هوای خدمت در بازار از او می‌پرسم؛ می گوید: این نوبت‌بندی کارگرها خیلی خوب است، اما شاید باور نکنید، بچه‌های خدمات شهری برای کارکردن در بازار، سبقت می گیرد. خیلی اتفاق افتاده که چند نفر با هم، بدون این که متوجه شیفت باشند، دست‌به‌کار می‌شوند. به هر حال، دستگاه حضرت سیدالشهداست و خوبیت ندارد که آدم این‌جا بخواهد از شیفت و کار و حقوق و این جور چیزها حرفی بزند.

این پاکبان که برای چهارمین سال پیاپی، به عنوان نیروی خدماتی در بازار حضور یافته‌است، این‌‌طور ادامه می‌دهد: همه دوست داریم در این دستگاه سهمی داشته‌باشیم. این لطف و کرم آقاست که نصیب‌مان شده تا به قدر لیافت خود، غباری از  زیر پای دسته‌ها و هیئت‌ها پاک کنیم. در این چند روز، تقریباً در جریان تمام نوحه‌ها و انواع دستجات بازار بودم. هر یک حال و هوایی دارند که قابل‌توصیف نیست. شما کدام شغل را سراغ داری که شامل چنین توفیقی شود؟

غبار عزاداری‌ حسینی، روی چشم ما جا دارد

با حاج مرتضی خداحافظی می‌کنم و سراغ یکی دیگر از پاکبان‌ها می‌رود. جوان است، چشم‌هایش سُرخش، رد خستگی و اشک عزاداری را یک‌جا دارد. خودش را «سعید» معرفی می‌کند. چند سال است که پاکبان شهرداری است. در کنار او، مهمان چای احسان یکی از حجره‌ها می‌شوم. از سعید در مورد سابقه حضور در محرم‌های بازار می‌پرسم، می‌گوید: این دومین مُحرمی است که در بازار حضور دارم. کارکردن در محرم، شور و شوق خاص خود را دارد. خدا را شکر، مردم هم در این چند روزه خوب همکاری می‌کنند. اگر دقت کنید، خیلی کم پیش می‌آید که زباله‌ای روی زمین ببینید. به هر حال، غبار عزاداری‌ ارباب روی چشم ما جا دارد و این افتخار ما پاکبان‌هاست.

این پاکبان جوان ادامه می‌‌دهد: از سه روز قبل از محرم که دسته‌های شاه‌حسین به پیشواز رفتند، ما آماده و پای کار بودیم. این چند شب آخر، بعضاً تا ۳ نصف‌شب بیرون بودیم و لیوان و کاسه و بشقاب‌های یکبار مصرف را جمع می‌کردیم. این آشغال‌ها طوری‌اند که وقتی راه جوی‌ها را بگیرند، موقع باران، مصیبتی می‌شوند که خدا نکند. برای همین، هر شب تا آخرین نظارت‌هایی که صورت می‌گرفت، باقی می‌ماندیم و کار می کردیم.

غبار عزاداری‌ حسینی، روی چشم ما جا دارد

گپ‌وگفت ما به سر می‌رسد و  لباس سبز و چشم‌نواز دو پاکبان در میان عزادارن سیاه پوش، آرام‌آرام گم می‌شود. پاکبانانی که همیشه در حاشیه‌اند و کارشان کمتر به چشم می آید. اما آن‌جا که محفل اهل بیت(ع) باشد، بالا و پایین و حاشیه، معنی و مفهومی ندارد. زمین آب و جارو شده و مهیای حضور دسته بعدی است. دسته بعدی وارد مظفریه می‌شود و فریاد «یاحسین» صحن و سرا را فرا می‌گیرد.

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 6976 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60537 بازدید ]
8 سال پيش [ 35756 بازدید ]
9 سال پيش [ 21001 بازدید ]
6 سال پيش [ 20613 بازدید ]
6 سال پيش [ 14317 بازدید ]
8 سال پيش [ 14042 بازدید ]
9 سال پيش [ 12923 بازدید ]
6 سال پيش [ 11168 بازدید ]
8 سال پيش [ 10092 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9560 بازدید ]
4 سال پيش [ 9325 بازدید ]
5 سال پيش [ 8914 بازدید ]
6 سال پيش [ 8197 بازدید ]
7 سال پيش [ 8195 بازدید ]
5 سال پيش [ 8165 بازدید ]
3 سال پيش [ 8088 بازدید ]
5 سال پيش [ 7839 بازدید ]
5 سال پيش [ 7797 بازدید ]
4 سال پيش [ 7437 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 16 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1528 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1936 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1960 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1567 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1498 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1934 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1527 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1548 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1913 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1356 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1414 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1490 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1298 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1391 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1406 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1277 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1213 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1247 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1198 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 588 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 589 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 399 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 468 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 920 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 787 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 72 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 804 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 12 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 13 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 949 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 880 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 305 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 358 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 833 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 426 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 463 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 21 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 532 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 603 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید