کنگره ملی «تبریز؛ قطب بینالمللی گردشگری علمی و سلامت» روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ از ساعت ۱۰ تا ۱۲:۳۰ در دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.
به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، محسن درخشانی، امروز در نشست برگزاری کنگره تبریز قطب بین المللی گردشگری علمی، با اعلام این خبر افزود: طراحی این اپلیکیشن در راستای بند سوم دومین صورتجلسه هماهنگی همایش انجام گرفته و هدف آن، تسهیل محاسبه قیمت تمامشده خدمات گردشگری شامل هزینه بلیت هواپیما، هتل، بیمارستان یا دانشگاه مقصد برای گردشگران داخلی و خارجی است.
دبیرکل همایش گام دوم انقلاب، توضیح داد: گردشگر بینالمللی پیش از عزیمت از هر نقطه دنیا و گردشگر داخلی پیش از ترک استان خود، میتواند در کمتر از پنج دقیقه با استفاده از این اپلیکیشن، هزینه نهایی خدمات مورد نیاز خود را محاسبه و تنها با واریز ۱۰ درصد آن، رزرو اولیه را انجام دهد؛ الگویی مشابه عملکرد اپلیکیشن اسنپ که از اتلاف زمان و دخالت دلالان جلوگیری میکند.
درخشانی گفت: این اپلیکیشن از سوی وزارت امور خارجه به سفارتخانهها، از سوی وزارت علوم به بیش از ۱۲۰ هزار دانشجوی بینالمللی کشور و از سوی وزارت بهداشت به کلیه واحدهای تابعه معرفی خواهد شد. همچنین سهام این اپلیکیشن پر سود، در روز برگزاری کنگره و از میان مشارکتکنندگان مشخص میشود.
دبیرکل همایش گام دوم انقلاب با اشاره به روند سهمرحلهای این همایش، یادآور شد: این سلسله رویدادها با دستور حضرت آیتالله شهید آلهاشم و همراهی استانداران فقید آغاز شده و با هدف بررسی فرصتها و چالشهای پیش روی انقلاب اسلامی در گام دوم، با همیاری نخبگان، نهادهای مردمی، انقلابی و دولت برگزار میشود.
وی درباره سوابق برگزاری این کنگره گفت: دور اول در سال ۱۴۰۰ با نواختن مارش سپاه آغاز شد، با سخنرانی رئیس وقت قوه مقننه ادامه یافت و در پایان از میان ۱۵۰ مقاله، پلیس فتا، شهرداری و اداره کل دارایی به عنوان ارائهدهندگان مقالات برتر معرفی شدند. دور دوم در سال ۱۴۰۲ نیز با نواختن مارش فراجا آغاز، با سخنرانی معاون اول قوه قضائیه ادامه یافت و در نهایت دانشگاههای تبریز، آزاد اسلامی و کانون وکلا از بین ۵۰۰ مقاله اساتید حوزه و دانشگاه، برگزیده شدند.
در این دو مرحله، در مجموع ۶۵۰ مقاله دریافت شد که در میان آنها، مسئله «ناترازی ارزی» بهعنوان بزرگترین چالش شناسایی شد. درخشانی در این خصوص گفت: ارزش یک دلار در سال ۱۳۵۷ معادل ۱۰ تومان بوده، در حالیکه در سال ۱۴۰۴ به حدود ۸۵ هزار تومان رسیده است؛ موضوعی که بیانگر کاهش ۸۰۰۰ درصدی ارزش پول ملی طی چهار دهه گذشته است. این نوسانات ارزی موجب شده که اقلام ضروری مردم، چه با دلیل و چه بدون دلیل، همواره با افزایش قیمت مواجه باشند.
وی سه راهکار برای حل این چالش را مطرح کرد:
۱. مدیریت روابط خارجی؛ چراکه با اخم رئیسجمهور یک کشور دلار به ۱۲۰ هزار تومان و با لبخند او به ۸۰ هزار تومان کاهش مییابد.
۲. فروش نقدی و کامل نفت بهعنوان اصلیترین منبع صادراتی کشور، امری که در حال حاضر بهطور کامل تحقق نیافته است.
۳. توسعه گردشگری سلامت و علمی بهعنوان حوزهای پایدار برای تأمین ارز کشور.
درخشانی با اشاره به ظرفیتهای استان آذربایجانشرقی در این زمینه گفت: دانشگاه تبریز یکی از برترین مراکز جذب دانشجوی بینالملل و دانشگاه علوم پزشکی تبریز برترین دانشگاه کشور از نظر نمایه ISI است. در حال حاضر، ۶۵۰۰ دانشجوی بینالمللی با یکبیستم هزینه تحصیل جهانی و ۴۵۰۰ گردشگر سلامت با یکپنجم هزینه درمان جهانی در این استان حضور دارند.
دبیرکل همایش گام دوم انقلاب، همچنین درباره سومین دوره این همایش اظهار داشت: دور سوم در سال ۱۴۰۳ با نواختن مارش ارتش، سخنرانی معاون رئیسجمهور و معاون استاندار آذربایجانشرقی برگزار شد و در پایان، از بهترین تورها و بیمارستانهای حوزه گردشگری سلامت تقدیر شد.
دعوتنامه رسمی کنگره توسط شهردار کلانشهر تبریز، مدیرکل میراث فرهنگی، رئیس دانشگاه تبریز و دبیرکل همایش گام دوم انقلاب برای وزرای امور خارجه، علوم، بهداشت، میراث فرهنگی و همچنین رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی و جامعهالمصطفی ارسال شده است.
این کنگره، گامی مهم در پیوند بین دانشگاه، دولت و نهادهای مردمی برای تحقق اهداف گام دوم انقلاب در حوزه علم، سلامت، گردشگری و اقتصاد دانشبنیان به شمار میرود.