چهارشنبه, ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ /
9819
۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۶:۲۱
585 بازدید
۰

مهمترین علت توسعه نیافتگی از نظر اقبال لاهوری عدم باور خود است

تبریز ما: دهمین نشست تخصصی کانون معماران و شهرسازان جوان با حضور دکتر رسول درسخوان، استاد دانشگاه و عضو سابق شورای شهر تبریز و جمعی از علاقه‌مندان به این حوزه با عنوان«آرمانشهر اقبال لاهوری و اندیشه های تحول خواهانه» در سالن جلسات حوزه هنری آذربایجان شرقی برگزار شد. رسول درسخوان سخنان خود را با توضیحاتی […]




مهمترین علت توسعه نیافتگی از نظر اقبال لاهوری عدم باور خود است

تبریز ما: دهمین نشست تخصصی کانون معماران و شهرسازان جوان با حضور دکتر رسول درسخوان، استاد دانشگاه و عضو سابق شورای شهر تبریز و جمعی از علاقه‌مندان به این حوزه با عنوان«آرمانشهر اقبال لاهوری و اندیشه های تحول خواهانه» در سالن جلسات حوزه هنری آذربایجان شرقی برگزار شد.

رسول درسخوان سخنان خود را با توضیحاتی در مورد آرمانشهر و اینکه واژه آرمانشهر برای اولین بار توسط افلاطون در دولت شهر های یونانی با نام «مدینه فاضله» به کار رفته است آغاز کرد.
وی ادامه داد: واژه آرمانشهر بیشتر فلسفی است تا شهرسازانه و کالبدی، با اینکه آرمانشهرهایی که نقشه کالبدی دارند نیز وجود دارد، با این حال بیشتر بحث های آرمانشهر ها در نظام اجتماعی، فلسفی و مدیریت شهری است.
این استاد دانشگاه در ادامه اشاره افزود: آرمانشهر در فلسفه سیاسی بیشتر روی اداره کشورها و شهرها تمرکز دارد، ولی آرمانشهر در شهرسازی عمدتا مفهوم کالبدی و اداره شهرها را دارد، که این دو نگرش از هم جدا نبوده و می توان از منظرهای مختلف به آرمانشهر نگریست.
درسخوان در ادامه با معرفی کتاب «The Reconstruction of Religious Thoughts in Islam» اقبال لاهوری که با نام «بازسازی فکر دینی» به فارسی ترجمه شده است، خاطر نشان کرد: اقبال راه حل  بسیاری از مشکلات اعم از شهرسازی، معماری و … را در تغییر و بازسازی نگرش می داند.
وی تصریح کرد: ایدئولوژی و اتوپیا با اینکه نقش مثبتی در زندگی بشر داشته است اما در دهه های اخیر مورد نقد قرار گرفته است زیرا برخی معتقدند که زمانی که انسان نگاه ایدئولوژیکی به شهر داشته باشد با کانالیزه شدن ذهن، جلوی معرفت او گرفته می شود.
درسخوان با طبقه بندی آرمانشهرها به آرمانشهر با الگوی کالبدی، آرمانشهر بدون الگوی کالبدی، آرمانشهر با الگوی نظری مدون، آرمانشهر بدون نظری مدون، آرمانشهر بدون الگوی مدون و با اشاره مستقیم، آرمانشهر بدون الگوی مدون و بر اساس برداشت دیگران گفت: آرمانشهر اقبال لاهوری با نام «مرغدین» در دسته بندی آرمانشهرهای بدون الگوی مدون و با اشاره مستقیم قرار گرفته است.
عضو سابق شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دوم سخنان خود، به معرفی اقبال پرداختند و گفت: محمد اقبال لاهوری فیلسوف، شاعر و عارف هندی-پاکستانی است که در قرن بیستم فعالیت های فلسفی،‌ فرهنگی و دین شناختی را به جهان اسلام عرضه کرد. اقبال از نظر فلسفی تحت تاثیر برگسون و هگل بود و با دانش های روز فی المثل نظریه نسبیت انیشتین و فلسفه کانت آشنا بود. 
درسخوان اضافه نمود: مهمترین فلسفه اقبال فلسفه «خودی» است، که او در این فلسفه به ارزش انسان و اینکه طبق آیات قرآنی، انسان جانشین خدا روی زمین بوده و باید به خدایی برسد نه اینکه از ارزش او کم شود.
وی اشاره کرد: مهمترین علت توسعه نیافتگی از نظر اقبال عدم باور خود است.
وی در ادامه به انحطاط و تفاوت آن با انحطاط آگاهی و انواع آن اشاره کرد و گفت: اقبال معتقد است جوامع اسلامی به انحطاط آگاهی فکری دچار هستند.
 

[ad_2]

منبع : shahryarnews
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 9819 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60548 بازدید ]
8 سال پيش [ 35776 بازدید ]
9 سال پيش [ 21016 بازدید ]
6 سال پيش [ 20624 بازدید ]
6 سال پيش [ 14330 بازدید ]
8 سال پيش [ 14054 بازدید ]
9 سال پيش [ 12952 بازدید ]
6 سال پيش [ 11181 بازدید ]
8 سال پيش [ 10105 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9579 بازدید ]
5 سال پيش [ 9339 بازدید ]
5 سال پيش [ 8936 بازدید ]
6 سال پيش [ 8215 بازدید ]
7 سال پيش [ 8211 بازدید ]
5 سال پيش [ 8188 بازدید ]
3 سال پيش [ 8103 بازدید ]
5 سال پيش [ 7855 بازدید ]
5 سال پيش [ 7811 بازدید ]
4 سال پيش [ 7462 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 51 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1547 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1954 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1980 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1582 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1512 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1955 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1540 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1568 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1927 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1368 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1432 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1508 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1310 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1403 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1419 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1290 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1225 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1259 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1212 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 114 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 200 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 9 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 618 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 817 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 420 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 564 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 24 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 14 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 245 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 444 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 999 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 29 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 540 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 184 بازدید ]
شهریار نیوز 56 سال پيش [ 18 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 490 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 410 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 484 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 745 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید