به گزارش تبریز ما، احمد جودی افزود: این آمار در سه ماههی نخست سالجاری دو هزار و ۱۲ مورد ثبت شده است که متاسفانه در استان ما علت وقوع طلاقها ثبت نمیشود و اگر ثبت شود میتوان راهکارهای زیادی برای درمان آن ارائه داد.
وی ادامه میدهد: به نظرم علت اصلی اکثر طلاقها رفاه طلبی و عدم تحمل جوانان است، طبق آمار در مناطقی که افراد از سطح رفاه و سواد بالایی برخوردارند، طلاق بیشتر رخ میدهد؛ به طوری که ۵۷ درصد طلاقها در نقاط رفاه طلب کشور بوده و طبق بررسیها طلاق در برخی شهرهای کوچک و روستاها کمتر رخ میدهد.
وی در خصوص آمار ازدواج ثبت شده در استان یادآور میشود:ازدواج ثبت شده در سه ماهه ی نخست سال جاری ۸ هزارو ۹۶۶ هزار مورد ثبت شده و در سال ۹۵ تعدا د ازدواج در استان ۳۵ هزارو ۵۶۵ مورد بوده است.
مدیرکل بهزیستی آذربایجانشرقی در این باره می گوید: طلاق عاطفی، خشونت، اختلافات خانوادگی، اعتیاد و…تحکیم بنیان خانواده را متزلزل میکند، اظهار میکند: دو نوع طلاق شامل زوجین میشود که یکی طلاق توافقی و دیگری طلاق یک طرفه است.
محسن ارشد زاده می افزاید: در طلاق توافقی زوجین با یکدیگر به توافق رسیده و تصمیم به جدایی از یکدیگر میگیرند. متاسفانه سازش دادن بین زوجین در چنین طلاقهایی توسط مشاوران بسیار سخت است و تنها می توان ۱۰ درصد زوجین را برای سازش متقاعد کرد.
وی بیان میکند: نوع دوم طلاق، طلاق یک طرفه است، در این نوع، طلاق توسط درخواست یک نفر انجام میگیرد و مشکل از یک نفر است. میتوان با مشاوره ۳۰ الی ۴۰ درصد زوجین را برای منصرف شدن از طلاق متقاعد کرد.
ارشدزاده با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۰ هزار پروندهی طلاق ارائه داده شد، اعلام میکند: برای کاهش پروندههای ارجاعی طلاق و پیشگیری از طلاق، سازمان بهزیستی برنامههای آموزشی در گروههای سنی مختلف برای جوانان و نوجوانان برگزار میکند.
وی خاطرنشان میکند: سازمان بهزیستی برای تحکیم خانواده و سایر مسائل و مشکلات فردی و تربیتی افراد، برنامههایی از قبیل صدای مشاور، اورژانس اجتماعی، خانههای امن برای بانوان در معرض خشونت اجرایی می کند. تمامی افراد میتوانند از هر نقاط استان با تماس با شمارهی ۱۴۸۰«صدای مشاور» مشکلات خود را با مشاوران و روانشناسان مجرب بهزیستی در میان گذاشته و برای مشکلات خود از این متخصصان کمک گیرند.