شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ /
32604
۰۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۰
493 بازدید
۰

شکایت انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی از کارشناس مدعی آلودگی شیرهای تبریز

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شکایت انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی از کارشناس مدعی آلودگی شیرهای تبریز خبر داد. به گزارش آی نیوز به نقل از ایسنا ،محبوب نعمتی روز دوشنبه، ۷ بهمن، در نشست خبری با موضوع رفع نگرانی‌های موجود در خصوص فرآورده‌های شیر با بیان اینکه وجود آفلاتوکسین در […]



معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شکایت انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی از کارشناس مدعی آلودگی شیرهای تبریز خبر داد.

به گزارش آی نیوز به نقل از ایسنا ،محبوب نعمتی روز دوشنبه، ۷ بهمن، در نشست خبری با موضوع رفع نگرانی‌های موجود در خصوص فرآورده‌های شیر با بیان اینکه وجود آفلاتوکسین در شیر، واقعیتی انکارناپذیر است، اظهار کرد: منشا ورود آفلاتوکسین به شیر، خوراک آلوده‌ای است که دام از آن تغذیه می‌کند، بنابراین منشا آفلاتوکسین خود شیر نیست، بلکه خوراک آلوده دام است.

وی افزود: آفلاتوکسین محصول رشد نوعی از کپک آسپرژیلوس بر روی علوفه و ذرت دام بوده و آفلاتوکسین موجود در شیر از نوع B1 بوده که طی فرایندی با هیدروکسیله شدن به نوع M1 تبدیل به نوع می‎شود که ۱۰ بار ضعیف‌تر از B1 است.

وی خاطرنشان کرد: امکان حذف کامل آفلاتوکسین وجود ندارد، اما می‌توان با اعمال نظارت‌هایی آن را به زیر حد مجاز رساند و کنترل خوراک دام یکی از راه‌های کنترل میزان آفلاتوکسین است.

نعمتی بیان کرد: آمارها نشان می‌دهد که وضعیت خوراک دام در استان ما در طول چند سال گذشته بهبود پیدا کرده و میزان آفلاتوکسین آن، پایین‌تر از حد مجاز بوده و مصرف خوراک دام متفرقه مانند نان کپک زده نیز به دلیل افزایش قیمت نان، به حداقل رسیده است.

وی با اشاره به ساختار فیزیکی و شیمیایی شیر و احتمال زندگی کردن برخی میکروارگانیسم‌ها مانند میکروب و قارچ در محیط آن، گفت: لازم است تا با تشدید نظارت از مرحله تولید، فرآوری و تا عرضه به بازار زمینه اطمینان مصرف کنندگان را فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه در استان ما هفت واحد صنعتی تولید و بسته بندی شیر پاستوریزه و استرلیزه فعال است، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از شیر مورد نیاز استان ما به صورت سنتی تولید می‎شود و نظارت‌ها قبل از ورود به کارخانه بر عهده اداره کل دامپزشکی استان و از لحظه ورود به کارخانه تا زمان تولید و عرضه به بازار مصرف بر عهده معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.

به گزارش ، نعمتی خاطرنشان کرد: شیرهای سنتی مورد تایید به مراکز جمع آوری شیر که دارای مجوز از اداره کل دامپزشکی هستند، تحویل داده شده و از آنجا با کامیون‌های حمل شیر به کارخانه‌ها حمل می‎شوند، به محض ورود شیر به کارخانه، کیفیت و سلامت آن با نمونه برداری توسط مسئول فنی تایید و سپس شیرها بارگیری و یا در صورت آلودگی و سالم نبودن، مرجوع می‌شوند.

وی بیان کرد: معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت و اداره کل دامپزشکی، ارگان‌های دخیل در نظارت و کنترل کیفیت و سلامت شیر هستند.

وی با تاکید بر اینکه به مردم اطمینان می‌دهیم که شیرهای پاستوریزه و استرلیزه موجود در آذربایجان شرقی از سلامت کامل برخوردار هستند، گفت: نتایج نمونه برداری‌ها و آنالیزهای ما نشان می‌دهد که میزان آفلاتوکسین شیرهای ما کم‌تر از حد مجاز و در حد قابل قبول است، جای هیچ نگرانی نبوده و مردم با خیال راحت، شیر مصرف کنند، حد مجاز آفلاتوکسین M1،  صد گرم بر کیلوگرم است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه نتایج برخی پایان نامه‌ها و مقالات مبنی بر آلودگی بیش از حد مجاز شیر برخی مناطق، قابل قبول و قابل استناد نیستند، اظهار کرد: آنالیز با روش‌های رسمی قابل استنادتر بوده و بررسی‌ها نشان می‌دهد که آلودگی شیرهای ایران زیر حد مجاز است.

وی با تکذیب افزودن مواد افزودنی به شیرها بیان کرد: هر گونه تقلب و وجود مواد افزودنی مانند آب یا وایتکس که برخی ادعا می‌کنند، توسط دستگاه‌ها و آزمایشات پیشرفته قابل تشخیص است.

وی با ارائه توضیحاتی در خصوص تفاوت شیر پاستوریزه و استرلیزه بیان کرد: در روش پاستوریزاسیون، شیر به مدت نیم ساعت و در دمای حدود ۷۰ درجه برای از بین بردن میکروب‌ها حرارت داده می‌شود که امروزه با استفاده از روش‌های نوین و تغییر مدت حرارت دادن، عمر شیرها و ماندگاری شیرهای پاستوریزه افزایش پیدا کرده است.

نعمتی گفت: در روش استریلیزاسیون هم میکروب‌های مفید و مضر هر دو در دمای حدود ۱۲۲ درجه از بین می‎روند و  علت طعم متفاوت شیر بسته بندی شده و سنتی نیز تغییر برخی پروتئین‌ها بر اثر فرایند پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون است، توصیه می‎شود هموطنان به شایعات توجه نکرده و مصرف شیر از نوع پاستوریزه و استرلیزه را از برنامه غذایی‌شان حذف نکنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه روغن پالم آنقدرها هم که فکر می‌کنیم، مضر نیست، اظهار کرد: روغن پالم به عنوان پوشش مواد غذایی مانند پوشش کاکائویی بستنی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تنها تفاوت روغن پالم با سیار روغن‌ها کیفیت پایین آن نسبت به سیار روغن‌هاست.

رمضانی، مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی نیز در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: شیرهای مرجوعی از کارخانجات، به شیر سراها داده می‎شوند و به دلیل افزایش سنتی گرایی، مردم تمایل بیشتری برای مصرف شیرهای سنتی دارند.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 32604 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 57599 بازدید ]
7 سال پيش [ 32870 بازدید ]
8 سال پيش [ 18231 بازدید ]
5 سال پيش [ 17844 بازدید ]
5 سال پيش [ 11551 بازدید ]
7 سال پيش [ 11292 بازدید ]
8 سال پيش [ 10191 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
5 سال پيش [ 8443 بازدید ]
7 سال پيش [ 7355 بازدید ]
5 سال پيش [ 6919 بازدید ]
3 سال پيش [ 6810 بازدید ]
3 سال پيش [ 6287 بازدید ]
4 سال پيش [ 5606 بازدید ]
6 سال پيش [ 5574 بازدید ]
2 سال پيش [ 5548 بازدید ]
4 سال پيش [ 5354 بازدید ]
3 سال پيش [ 5316 بازدید ]
3 سال پيش [ 5280 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
عصر تبریز 19 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 19 ساعت پيش [ 13 بازدید ]
عصر تبریز 20 ساعت پيش [ 20 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 22 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 20 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 21 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 16 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 20 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 16 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 10 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 9 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 9 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 8 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 10 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 21 ساعت پيش [ 13 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 221 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 908 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 198 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 535 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 623 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 681 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 242 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 269 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 216 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 496 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 538 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 626 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 324 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 263 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 384 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 68 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 646 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 200 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 312 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 448 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید