به گزارش شهریاربه نقل از فارس،قلی اللهقلیزاده، با انتقاد از روند رو به نزول تصویب و تخصیص بودجه عمرانی کشور، اظهار داشت: رقم بودجه عمرانی مصوب سال ۹۷ به نسبت سال گذشته ۳۸ درصد کاهش یافته است.
نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه تخصیص اعتبار به پروژههای عمرانی در سال ۹۶ نهایت ۴۰ درصد بوده است، افزود: با توجه به کاهش رقم بودجه عمرانی مصوب در سال ۹۷ تخصیص اعتبار نیز کاهش خواهد یافت البته اگر تمام بودجه مصوب نیز تخصیص یابد باز هم از رویه سال گذشته عقب خواهیم بود.
افزایش عمر پروژههای عمرانی نتیجه عدم تخصیص کافی بودجه است
اللهقلیزاده با تاکید بر اینکه ادامه رویه فعلی در تصویب و تخصیص بودجه به پروژههای عمرانی عمر این طرحها را به شدت افزایش میدهد، تصریح کرد: اگر همین رویه سالجاری در تصویب و تخصیص اعتبار بدون کاهش منابع در سالهای آتی تکرار شود زمان تکمیل پروژههای عمرانی به بیش از ۳۰ سال خواهد رسید.
وی با بیان اینکه عدم تخصیص کامل بودجه عمرانی به مستهلک شدن سازهها در طی سالهای متمادی میانجامد، گفت: متاسفانه بسیاری از پروژهها در کشور به علت تاخیر در وصول منابع فرسوده شده و از حیز انتفاع ساقط شدهاند.
بخش خصوصی بازوی خوبی برای تکمیل پروژههای عمرانی
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه متاسفانه بسیاری از پروژههای عمرانی در نتیجه کمبود منابع عمر مفید خود را از دست داده و قبل از بهرهبرداری از رده خارج میشوند، افزود:در شرایط فعلی که تخصیص منابع از سوی دولت با مشکلات عدیدهای مواجه است بخش خصوصی میتواند بازوی خوبی برای تسریع در تکمیل این نوع طرحها باشد.
وی با بیان اینکه در پروژههای عمرانی خواب سرمایه مشهود است که هیچ عایدی برای کشور ندارد، بیان داشت: اولویتبندی طرحها برای تسریع در تکمیل آنها راهکاری است که میتواند به تکمیل هر چه سریعتر آنها کمک کند.
اللهقلیزاده ادامه داد: دولت باید در ابتدا طرحهایی که بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند را در اولویت تخصیص اعتبار و در نهایت تکمیل قرار دهد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، از رویه کلنگزنی پروژههای عمرانی انتقاد کرد و گفت: باید از کلنگزنی جدید که به صورت تحمیل یا سفارشی صورت میگیرد دوری کنیم، زیرا این موارد خود عمر پروژههای موجود را نیز افزایش میدهد.