سه شنبه, ۳ شهریور ۱۴۰۵ /
50739
۰۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۶
426 بازدید
۰

چقدر ذخیره خونی داریم/نیاز بیمارستان ها در روزهای کرونایی

خون و فرآورده‌های خونی، از نیازهای حیاتی بیماران و البته مراکز درمانی است که با توجه به شرایطی که پیش می آید، با فراز و نشیب هایی مواجه می شود.



چقدر ذخیره خونی داریم/نیاز بیمارستان ها در روزهای کرونایی

خون و فرآورده‌های خونی، از نیازهای حیاتی بیماران و البته مراکز درمانی است که با توجه به شرایطی که پیش می آید، با فراز و نشیب هایی مواجه می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، خون و فرآورده‌های اهدایی قابلیت ذخیره سازی طولانی مدت را ندارد. عمر گلبول‌های قرمز در کیسه‌های خون ۳۵ روز است و این در حالی است که فرآورده حیات بخش دیگری مانند پلاکت تنها ۳ روز قابل نگهداری در مراکز انتقال خون است.

طبق استانداردهای بین المللی و دستورالعمل‌های سازمان انتقال خون ایران، زمانی که خون مورد نیاز و ذخیره خون کشور یعنی میزان خونی که برای مصرف متعارف مراکز درمانی پیش بینی شده بین ۳ تا ۴ روز باشد وضعیت در محدوده خطر تلقی می‌شود. اما زمانی که سازمان انتقال خون قادر باشد ۴ تا ۵ روز به درخواست‌های بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پاسخ دهد شرایط قابل قبول تلقی شده و برای حفظ و بهبود وضعیت مشارکت تدریجی و مستمر داوطلبان اهدای خون ضروری است.

قبل از آغاز دور جدیدی از اعمال محدودیت و قرنطینه تعدادی از استان‌های کشور چنین شرایطی را تجربه کردند. با توجه به همزمانی آغاز محدودیت‌ها با روزهای پربارش و همچنین قرارگیری این روزها در فصول سرد سال که طول روزها نیز کوتاه است پیش بینی‌ها خبر از کاهش بیشتر مراجعه داوطلبین اهدای خون به مراکز می‌داد.

وقتی که میزان خون ذخیره شده در استان بیش از ۵ روز باشد خون مازاد بر نیاز بیمارستان‌های هر استان می‌تواند در شبکه ملی خونرسانی به نقاطی از کشور که مصرف یا تعداد بیماران بیشتری دارند ارسال شود.

سازمان انتقال خون ایران طی فراخوانی از مردم خواست که با حضور بیشتر و مستمر خود میزان ذخایر خون را افزایش دهند تا از قدرت پاسخگویی شبکه ملی خونرسانی کاسته نشود و این شبکه بتواند تمامی درخواست‌های بیمارستان‌های کشور که بیش از ۹۰۰ مرکز دارای مجوز تزریق خون و فراورده‌های اهدایی به بیماران است را پاسخگو باشد. این میزان ذخایر قریبه به ۷ روز همان زمانی است که سازمان انتقال خون اعلام می‌کند در حال حاضر میزان خون مورد نیاز تأمین است و اهدا کنندگان در هفته‌های آینده مراجعه کنند. مانند رخدادی است که پس از حرکت همدلانه مردم در روزهای پیش از قرنطینه اتفاق افتاد.

اما اگر میزان ذخایر خون به اعداد بالاتر برسد برای مثال حجم زیادی از خون در تنها چند روز جمع آوری شود برای جلوگیری از منقضی شدن تاریخ مصرف خون و هدر رفت آن باید اقداماتی اصلاحی انجام گیرد تا هیچ واحد خونی تبدیل به ضایعه نشده و از کیفیت حیات بخشی آنها کاسته نشود.

سازمان انتقال خون از کسانی که قصد اهدای خون دارند دعوت می‌کند به اطلاعیه‌های سازمان انتقال خون و فراخوان‌ها توجه کنند و در روزها و هفته‌های آینده نیز به مراکز مراجعه کنند زیرا شرایطی مانند شیوع کرونا و سردتر شدن هوا که سبب کاهش ذخایر شده بود همچنان پا برجا است.

۵۰۸۳۰۷۹

 

 

منبع:  تبریز   من

 

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 50739 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60621 بازدید ]
9 سال پيش [ 35851 بازدید ]
9 سال پيش [ 21104 بازدید ]
7 سال پيش [ 20692 بازدید ]
6 سال پيش [ 14414 بازدید ]
9 سال پيش [ 14110 بازدید ]
9 سال پيش [ 13045 بازدید ]
7 سال پيش [ 11252 بازدید ]
8 سال پيش [ 10229 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9659 بازدید ]
5 سال پيش [ 9413 بازدید ]
5 سال پيش [ 9042 بازدید ]
6 سال پيش [ 8319 بازدید ]
5 سال پيش [ 8286 بازدید ]
8 سال پيش [ 8272 بازدید ]
3 سال پيش [ 8186 بازدید ]
5 سال پيش [ 7923 بازدید ]
6 سال پيش [ 7873 بازدید ]
4 سال پيش [ 7562 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 ماه پيش [ 160 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1646 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2053 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2103 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1650 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1585 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2049 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1623 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1691 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1998 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1435 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1517 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1603 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1374 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1471 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1493 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1361 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1296 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1323 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1277 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1068 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 746 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 1905 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 514 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 636 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 1510 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 457 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 579 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 509 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 665 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 564 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 516 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1279 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 874 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 685 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 503 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 761 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 339 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 582 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 291 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید