به گزارش تبریز ما، محمد عزتی در جلسه بررسی حریم شهر تبریز، با اشاره به اینکه ۵۱ روستا در حریم و ۵۸ روستا در محدوده شهر تبریز واقع شدهاست، گفت: روستاهای کندرود، خلجان، آناخاتون، اوغلی و کجوار به صورت منفصل و روستاهای الوار، فتحآباد و سهلان به صورت متصل به شهر تبریز الحاق شده است.
وی با بیان این که جمعیت این روستاها باید در آمار سرشماری، به جمعیت شهر تبریز اضافه شوند، اضافه کرد: با الحاق این روستاها، جمعیت کلانشهر تبریز از رتبه ششم کلانشهرهای کشور به رتبه چهارم خواهد رسید.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز، با اشاره به اینکه با ابلاغ طرح جامع تبریز، حریم شهر، بزرگتر شده و برخی قسمتهای بلاتکلیف در حریم ایجاد شدهاست، افزود: مدیریت این قسمتها، محل اختلاف برخی مناطق شهرداری است؛ این اختلافات، باید حل شود تا حفاظت از حریم، به دور از مدیریتهای پراکنده، به صورت منسجم پیگیری شود.
عزتی با ابراز نگرانی از اینکه هماکنون لکههای ساختوساز غیرمجاز ویلایی و کارگاهی در آرپادرهسی، اطراف کندرود، چاوان، آناخاتون، اوغلی و ضلع جنوبی آخماقیه، ایجاد شده و در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: این لکهها باید هر چه سریعتر کنترل شود؛ بدمسکنی و حاشیهنشینی، از دغدغههای شهرداری و شورا و مدیران استانی است، اما بیتوجهی به حریم موجب میشود مشابه این مشکلات، در آیندهای نهچنداندور در شکل جدیدی بروز کند؛ بنابراین باید با جدیت از حریم شهر محافظت کرده و اجازه ساختوساز غیرمجاز ندهیم.
وی یادآور شد: طبق قانون، مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده یا حریم شهر، قبل از هر گونه اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی، باید پروانه اخذ کنند و شهرداری میتواند از عملیات ساختمانهای بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه، جلوگیری کند.
در این جلسه با حضور شهردار تبریز، معاونان شهرسازی و معماری، برنامهریزی توسعه، خدمات شهری و شهرداران مناطق مرتبط با حوزههای حریم تبریز، گزارشی از آخرین وضعیت حریمهای شهر ارائه و مقرر شد راهکارهای قانونی برای تقویت این حوزه، عملیاتی شود.