به گزارش تبریز ما، مهندس ایرج شهینباهر، در مراسم امضای تفاهمنامه همکاریهای آموزشی با ادارهکل آموزشوپرورش استان با بیان این مطلب اظهار داشت: شهر، بستر تمام رفتارهای شهروندی است و در صورت فراگیرشدن بحثهای آموزشی، طبیعی است که سایر مجموعههای خدمترسان از قبیل پلیس، بیمارستانها، دادگاهها و سایر مجموعههای اجرایی، مراجعان کمتری خواهندداشت.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال، امروز شهرداری برای تامین ایمنی خیابانها مجبور به نردهکشی و احداث پلهای عابر پیاده است؛ در صورتی که آموزش عبور از محدودههای مشخص عابرپیاده، نهادینه شود، طبیعی است که نیازی به این هزینهگذاریها نخواهد بود و ایمنی شهروندان نیز افزایش خواهد یافت.
شهردار تبریز با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری با آموزشوپرورش استان، گفت: رویکرد شهرداری در خصوص این تفاهمنامه، عملیاتی و اجرایی است.
شهینباهر اضافه کرد: سرفصل این آموزشها در موضوعات مختلف ترافیک، پسماند، فضای سبز و گردشگری، باید سالبهسال نسبت به پایههای تحصیلی مختلف ارتقا یابد.
وی با تاکید بر اینکه این آموزشها نباید جنبه تفننی داشته باشند، متذکر شد: دانشآموزان باید آموزشهای شهروندی را همپای سایر دروس مهم، پیگیری کنند.
شهردار تبریز با اشاره به اینکه ادارهکل آموزش و پرورش استان تمامقد وارد همکاریهای آموزش شهروندی شده و قوت قلب خوبی برای پیگیری این موضوع مهم است، گفت: نقش این مجموعه هم در بحثهای فرهنگی و آموزشی و هم در کالبد شهر ارزشمند است.
شهینباهر با اشاره به اینکه در کشورهای توسعهیافته، فرهنگ شهروندی، نقطه عطف حرکت شهر است، افزود: توسعه، از مدرسه آغاز میشود؛ این یک اصل بدیهی در برنامهریزیهای شهری است که در جهان پذیرفته و تثبیت شده است.
وی اظهار داشت: تاثیرگذاری مباحث آموزشی، زمانبر است و از سوی دیگر، عمر مدیریتی نیز در کشور ما نیز معمولاً کوتاه است، همین امر موجب میشود برنامههای آموزشی، تاثیر عملی نداشته باشد؛ این در حالی است که برخی از کشورها، از امروز برنامههای ۱۰۰ ساله آینده را طراحی کرده و خود را ملزم به پیگیری آن میدانند.
شهردار تبریز با بیان اینکه همکاریهای آموزشی در گذشته، بیشتر به صورت جزیرهای بودهاست، اظهار امیدواری کرد تفاهمنامه شهرداری و آموزشوپرورش، یک حرکت زیربنایی، تاثیرگذار و عملیاتی باشد.