جمعه, ۱۷ مهر ۱۴۰۵ /
83418
۲۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
175 بازدید
۰

آذربایجان شرقی در وضعیت پایدار بهداشتی / ۶ میلیون رأس دام واکسینه شده

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، مهدی حامی دلنشست خبری که به مناسبت هفته دامپزشکی برگزار شد، ضمن بیان اینکه ۸۳۲ بیماری مشترک بین دام و انسان وجود دارد، افزود: در سال ۱۳۸۵ بیش از دو میلیون قطعه مرغ به دلیل این بیماری معدوم شد، اما امروز به برکت رصد و پایش […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، مهدی حامی دلنشست خبری که به مناسبت هفته دامپزشکی برگزار شد، ضمن بیان اینکه ۸۳۲ بیماری مشترک بین دام و انسان وجود دارد، افزود: در سال ۱۳۸۵ بیش از دو میلیون قطعه مرغ به دلیل این بیماری معدوم شد، اما امروز به برکت رصد و پایش مستمر، شاهد وضعیت کاملاً پایدار هستیم.

حامی با اشاره به فعالیت حدود ۳۰۰ نفر پرسنل دامپزشکی در استان گفت: هر یک از نیروها بیش از دو برابر ظرفیت معمول فعالیت می‌کنند و هزار و ۵۰ عضو فعال بخش خصوصی نیز در کنار مجموعه دامپزشکی مشغول خدمت هستند.

او با بیان اینکه سازمان دامپزشکی در حوزه‌های گسترده‌ای ازجمله بیماری‌های مشترک انسان و حیوان مانند هاری، تب مالت، سل، شاربون و آنفلوآنزای پرندگان فعالیت دارد، اظهار کرد: دامپزشکی در واقع زیرساخت سلامت جامعه است و نقش مهمی در ارتقای بهداشت عمومی دارد.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی جمعیت دامی استان را حدود ۳.۵ تا ۴ میلیون رأس گوسفند و ۳۵۰ هزار رأس گاو اعلام کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان افزود: تاکنون بیش از شش میلیون رأس دام در استان واکسینه شده‌اند و هیچ‌گونه بیماری استراتژیک یا همه‌گیر در استان مشاهده نمی‌شود.

وی از انجام ۲۳ هزار تست سل و ۱۸ هزار تست تب مالت در گاوداری‌های استان خبر داد و گفت: در بیماری “مش مشه” نیز ۱۵۸۷ رأس دام تست شده و تنها یک مورد مثبت مشاهده و بلافاصله معدوم‌سازی شده است.

حامی تأکید کرد: بیماری مش‌مشه در مناطق کردنشین بیشتر دیده می‌شود و لازم است دوست‌داران اسب و باشگاه‌های سوارکاری حتماً از مراکز تحت نظارت دامپزشکی استفاده کنند، چرا که این بیماری صعب‌العلاج و خطرناک است.

وی افزود: در نیمه نخست سال جاری ۱۷ هزار مورد واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار و نگهبان انجام شده که هدف‌گذاری برای رسیدن به ۴۰ هزار مورد تا پایان سال است.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: جمعیت گاوی استان حدود ۲۴۵ هزار رأس و جمعیت گوسفندی بالغ بر سه میلیون و ۶۰۰ هزار رأس است. در سال جاری واکسیناسیون تب برفکی در گوسفندان با افزایش ۵۰ درصدی نسبت به سال گذشته انجام شده است.

حامی با اشاره به محدودیت بودجه در حوزه سلامت دام اظهار داشت: «با وجود حجم بالای وظایف، اعتبارات تخصیصی تقریباً صفر است و همکاران با ایثار و تلاش مضاعف این کمبودها را جبران می‌کنند.»

وی یادآور شد: آذربایجان شرقی از نظر تعداد مرغداری‌ها رتبه نخست کشور را دارد و این موضوع ضرورت تخصیص اعتبار و نیروی انسانی بیشتر را می‌طلبد. در استان ۱۸ کشتارگاه دام فعال هستند که ۸ واحد از آنها صنعتی و دارای پروانه بهداشتی‌اند و تمامی گوشت‌های عرضه‌شده دارای مهر و برچسب تأیید دامپزشکی هستند.

او افزود: همچنین ۱۴ کشتارگاه طیور صنعتی، ۸۴ کارخانه خوراک دام و طیور در استان فعالیت دارند که دو واحد از آنها دارای کد صادراتی بین‌المللی هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان از صادرات ۶ هزار تُن تخم‌مرغ خوراکی به کشورهای حاشیه خلیج فارس در نیمه نخست سال خبر داد و گفت: هیچ مورد مرجوعی نداشتیم و کیفیت تخم‌مرغ تولیدی استان در سطح بالایی است.

حامی در پایان گفت: تمامی فعالیت‌های آزمایشگاهی و درمانی به بخش غیردولتی واگذار شده اما تحت نظارت دامپزشکی انجام می‌شود. آزمایشگاه ملی هاری در تبریز از مراکز مرجع کشور به‌شمار می‌رود و نمونه‌های ارسالی از سراسر کشور در این مرکز بررسی می‌شود.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 83418 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60653 بازدید ]
9 سال پيش [ 35882 بازدید ]
9 سال پيش [ 21148 بازدید ]
7 سال پيش [ 20722 بازدید ]
6 سال پيش [ 14449 بازدید ]
9 سال پيش [ 14135 بازدید ]
9 سال پيش [ 13086 بازدید ]
7 سال پيش [ 11284 بازدید ]
8 سال پيش [ 10270 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9696 بازدید ]
5 سال پيش [ 9442 بازدید ]
5 سال پيش [ 9095 بازدید ]
6 سال پيش [ 8371 بازدید ]
5 سال پيش [ 8354 بازدید ]
8 سال پيش [ 8313 بازدید ]
4 سال پيش [ 8223 بازدید ]
5 سال پيش [ 7951 بازدید ]
6 سال پيش [ 7897 بازدید ]
4 سال پيش [ 7611 بازدید ]
ادمین تبریز ما 6 روز پيش [ 42 بازدید ]
ادمین تبریز ما 15 روز پيش [ 64 بازدید ]
ادمین تبریز ما 22 روز پيش [ 60 بازدید ]
ادمین تبریز ما 24 روز پيش [ 55 بازدید ]
ادمین تبریز ما 27 روز پيش [ 56 بازدید ]
ادمین تبریز ما 27 روز پيش [ 60 بازدید ]
ادمین تبریز ما 1 ماه پيش [ 71 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 ماه پيش [ 222 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1693 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2109 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2181 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1716 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1631 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2090 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1666 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1754 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2036 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1481 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1561 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1640 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 501 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 515 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 822 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 474 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 885 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 949 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1121 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1844 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 552 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 499 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 308 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 502 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 880 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 686 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 567 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 555 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 283 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 562 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 820 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 568 بازدید ]