پنجشنبه, ۷ خرداد ۱۴۰۵ /
81293
۰۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵
114 بازدید
۰

تندروها به خودشان هم رحم نمی‌کنند؛ اصطلاحاً دچار زیلوخوری شده‌اند

شاید تبرئه آقای صدیقی دور از انتظار نبود؛ چون محکومیت امام‌جمعه معنای تندی دارد. ولی بازگرداندن آن پس از شرایط به‌وجود آمده، مطلقاً قابل‌تصور نبود.



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، برخی به‌درستی رانت را به مواد مخدر تشبیه می‌کنند. عملکرد مصرف موادمخدر این گونه است که در کنار ترشحات ضددرد مغز می‌نشیند و درد را بسیار کم می‌کند. ولی عملکرد مغز را هم در تولید این مواد مختل می‌کند. لذا فرد برای کاهش درد به مصرف این مواد معتاد و وابسته می‌شود و به مرور هم باید مقدار مصرف را بالا ببرد تا درد نکشد.

رانت در جامعه چنین نقشی دارد و نمونه روشن آن تندروها هستند که از سال۱۳۸۴ با سوار شدن بر رانت درآمدهای نفت، سپس حضور بدون صلاحیت در مدیریت‌های دولتی، بهره‌مندی‌های ناشی از فساد و تحریم در اقتصاد و در ادامه رانت‌های رسانه‌ای یک زندگی سراسر رانتی برای خود درست کردند.
در آخرین مراحل این رفتار به جاهای باریک هم کشیده شده است. چون کفگیر بقیه رانت‌ها به ته دیگ خورده است. ماجرای بازگشت آقای صدیقی به نمازجمعه را فقط از این حیث می‌توان دید که آنان حتی به خودشان هم رحم نمی‌کنند.

از حدود ۱۵ماه پیش که ماجرای فرزند و عروس و شخص آقای صدیقی در پرونده مشهور به باغ ازگل مطرح شد، تقریباً واضح بود که حداقل رفتار در برابر وی این است که نه‌تنها دیگر به نمازجمعه نیاید، بلکه از حوزه علمیه نیز خلع‌ید شود. چون یا خودش هم در ماجرا بوده که باید مثل فرزند و عروسش محکوم شود یا بر فرض که نبوده، باید به لحاظ صلاحیتی از این حوزه برکنار شود.

گرچه در همان ایام مجبور به عذرخواهی شد و حرف‌های متناقض هم زد که از نظر جامعه خلاف حقیقت محسوب می‌شود؛ ولی در نهایت تعجب دیدیم که دوباره به نمازجمعه بازگشت. نمازی که مرحوم طالقانی اولین امام‌جمعه آن بود، اکنون کسی می‌خواهد مردم را به تقوا توصیه کند که خودش بیش از همگان نیازمند به چنین توصیه‌ای است.

در واقع، این راهی است که تندروها آمده‌اند و ادامه می‌دهند. آنان اصطلاحاً دچار زیلوخوری شده‌اند. هر چه دم دستشان باشد را می‌خورند. زیلوخوری به معنی پرخوری افراطی و بدون کنترل در مدت کوتاه است. این رفتار به دلایل گوناگون از جمله استرس، اضطراب، یا به‌عنوان یک مکانیسم مقابله‌ای برای احساسات منفی نزد معتادان رخ می‌دهد. آنان کارشان به جایی رسیده که انتقاد از صدیقی را ناشی از انگیزه حمله به روحانیون انقلابی می‌دانند.

همین جمله کافی است که عمق فاجعه نیروهای رانتی را بفهمیم. ۴۰۰۰متر به قیمت ده‌هزار میلیارد تومان داشته جابجا می‌شده و پسر و عروسش که آنجا همه‌کاره بوده‌اند، محکوم شده‌اند و خودش هم حرف‌های متناقض زده و یک سیلی هم برای انقلاب نخورده و حالا چنین فردی نماد روحانیت انقلابی شده است. این انقلاب نیست؛ ارتجاع محض است.

انقلابی که پوستین وارونه فساد به تن آن شده و عبور از مردم در دستور کارش، قرار داشته باشد؛ همان بهتر که در برابرش ضدانقلابی بود. آوردن دوباره صدیقی به نمازجمعه‌ای که هر روز خلوت‌تر و بی‌محتواتر می‌شود، هیچ معنایی جز تقابل با خواست مردم ندارد.

شاید بگویند آنان که به نمازجمعه نمی‌روند، چه فرقی برایشان دارد که چه کسی آنجا نماز بخواند؟ این نکته از جهتی درست است؛ ولی اقدام مذکور واجد پیامی روشن برای همه مردم است. این پیام که قرار نیست تغییری مثبت حتی در این اندازه داده شود.

شاید تبرئه آقای صدیقی دور از انتظار نبود؛ چون محکومیت امام‌جمعه معنای تندی دارد. ولی بازگرداندن آن پس از شرایط به‌وجود آمده، مطلقاً قابل‌تصور نبود؛ حتی برای بدبین‌ترین افراد هم متصور نبود و نیست. چون چنین اقدامی نافی عقل سلیم است؛ عقلی که به دلیل مصرف بالای رانت به‌کلی زائل شده است. آوردن او به نمازجمعه یک پیام دارد که بخواهد بگوید کت تن کیست.

بله، درست است؛ ولی این کت نیست. همان پوستین وارونه است. افتخاری جز زیان ابدی برای پوشیدن آن نیست. پخش مستقیم سخنان آقای صدیقی از صداوسیما نیز در همین جهت قابل ارزیابی است. نیروی رانتی جز به منافع خویش و گروه خود به هیچ چیز دیگری پایبند نیست.

 

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 81293 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60538 بازدید ]
8 سال پيش [ 35760 بازدید ]
9 سال پيش [ 21003 بازدید ]
6 سال پيش [ 20614 بازدید ]
6 سال پيش [ 14317 بازدید ]
8 سال پيش [ 14042 بازدید ]
9 سال پيش [ 12925 بازدید ]
6 سال پيش [ 11171 بازدید ]
8 سال پيش [ 10094 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9563 بازدید ]
4 سال پيش [ 9327 بازدید ]
5 سال پيش [ 8917 بازدید ]
6 سال پيش [ 8201 بازدید ]
7 سال پيش [ 8196 بازدید ]
5 سال پيش [ 8168 بازدید ]
3 سال پيش [ 8089 بازدید ]
5 سال پيش [ 7842 بازدید ]
5 سال پيش [ 7798 بازدید ]
4 سال پيش [ 7439 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 19 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1531 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1940 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1964 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1567 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1502 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1938 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1529 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1551 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1913 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1359 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1418 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1492 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1298 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1391 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1408 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1279 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1215 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1248 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1200 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 315 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 272 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 285 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 26 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 2 سال پيش [ 166 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 291 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 302 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 278 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 179 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 348 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1661 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 317 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 172 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 287 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 30 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 14 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 20 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 298 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 18 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید