چهارشنبه, ۶ خرداد ۱۴۰۵ /
78355
۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
259 بازدید
۰

به نتیجه نمی‌رسد

«دور دوم مذاکره غیر مستقیم ایران و آمریکا در رم امروز برگزار خواهد شد. نگاهی به فرایندی که منجر به آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا شد، نشان می‌دهد که امکان کسب نتیجه از این راهبرد، تا حد زیادی “ضعیف” است.»



پیش‌گویی روزنامه اصولگرا درمورد نتیجه مذاکرات:

به نتیجه نمی‌رسد
به نتیجه نمی‌رسد

«دور دوم مذاکره غیر مستقیم ایران و آمریکا در رم امروز برگزار خواهد شد. نگاهی به فرایندی که منجر به آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا شد، نشان می‌دهد که امکان کسب نتیجه از این راهبرد، تا حد زیادی “ضعیف” است.»

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، روزنامه فرهیختگان در یادداشتی مذاکرات ایران و آمریکا را بی‌نتیجه خوانده است.

این روزنامه در این زمینه نوشت: دولت کنونی ایالات متحده حاضر به امضای توافقی که دستاورد اقتصادی برای تهران داشته باشد، نیست.

دور دوم مذاکره غیر مستقیم ایران و آمریکا در رم امروز برگزار خواهد شد. نگاهی به فرایندی که منجر به آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا شد، نشان می‌دهد که امکان کسب نتیجه از این راهبرد، تا حد زیادی «ضعیف» است. بر طبق اطلاعات منتشر شده، در متن نامه ارسالی از سوی رئیس‌جمهور آمریکا به ایران هیچ اشاره‌ای به مسئله رفع تحریم‌ها نشده و طرف آمریکایی هم در جریان گفت‌و‌گو‌ها حاضر به پذیرش نقش خود در الزام به جلوگیری از اعمال «مکانیسم ماشه» از سوی کشور‌های اروپایی نشده است.

همچنین، روان‌شناسی سیاسی شخص دونالد ترامپ مشخص می‌کند که او به دلیل تکرار چندین‌باره ادعا‌هایی درباره انتقال پول از سوی رؤسای جمهور دموکرات به ایران، حاضر نیست مسیری را برای دیپلماسی با تهران انتخاب کند که منجر به انتفاع اقتصادی ایران شود؛ یعنی دولت کنونی ایالات متحده حاضر به امضای توافقی که دستاورد اقتصادی برای تهران داشته باشد، نیست.

اگر هدف از مذاکرات امروز در رُم، کاستن از احتمال تحقق تنش در منطقه است، باید به فکر استفاده از راهبرد ریاض در این مسیر بود. یکی از موقعیت‌های مناسب برای فعالیت دیپلماتیک در این عرصه، سفر احتمالی دونالد ترامپ به عربستان سعودی در اواخر اردیبهشت‌ماه است؛ سفری که از هم اکنون باید طراحی مناسب را برای آن داشت و مقامات سیاسی در ریاض را نسبت به تبعات هرگونه افزایش تنش در منطقه خلیج‌فارس، توجیه کرد.

این الگو همان‌طور که در ماجرای جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن جواب داد و نهایتاً منجر به کاهش تنش میان تهران و ریاض شد، حالا نیز می‌تواند به‌عنوان تسهیلگر میان تهران و واشنگتن عمل کند. سفر ویژه فرستاده ویژه عربستان سعودی به تهران که با دیدارِ «خالد بن سلمان» با رهبر انقلاب به تیتر یک رسانه‌های منطقه‌ای تبدیل شد، مشخص کرد که کانال‌های معتبر دیگری نیز برای برهم‌زدن خطای محاسباتی طرف آمریکایی وجود دارد که اتفاقاً می‌توانند کارآمدتر و مؤثرتر از چانه‌زنی دوجانبه با واشنگتن باشند.

با مسئله‌ای که روز پنجشنبه اتفاق افتاد و سخنانی که رهبر انقلاب خطاب به فرستاده ویژه ولیعهد عربستان مطرح کردند، به نظر می‌رسد باید شاهد یک «پارادایم شیفت» در جریان اقدامات دستگاه دیپلماسی کشورمان باشیم؛ جایی که راه پیگیری و تحقق دستورالعمل‌های راهبردی و مصوب نظام، نه در چهارچوب رویکرد دوجانبه با آمریکا بلکه در قالب تعامل دوجانبه با کشور‌های منطقه – و به طور ویژه عربستان – محقق می‌شود. به عبارت دیگر، دستاوردی که به دنبال تحقق احتمالی آن با هزاران «اما و اگر» در مذاکره با آمریکای ترامپ هستیم، در تعاملات دوجانبه منطقه‌ای به‌صورت واقعی در دسترس است و می‌توان این‌گونه گفت که راه رُم از ریاض می‌گذرد.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 78355 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60537 بازدید ]
8 سال پيش [ 35759 بازدید ]
9 سال پيش [ 21003 بازدید ]
6 سال پيش [ 20613 بازدید ]
6 سال پيش [ 14317 بازدید ]
8 سال پيش [ 14042 بازدید ]
9 سال پيش [ 12925 بازدید ]
6 سال پيش [ 11169 بازدید ]
8 سال پيش [ 10094 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9561 بازدید ]
4 سال پيش [ 9326 بازدید ]
5 سال پيش [ 8915 بازدید ]
6 سال پيش [ 8200 بازدید ]
7 سال پيش [ 8196 بازدید ]
5 سال پيش [ 8166 بازدید ]
3 سال پيش [ 8089 بازدید ]
5 سال پيش [ 7841 بازدید ]
5 سال پيش [ 7797 بازدید ]
4 سال پيش [ 7437 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 17 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1529 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1937 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1961 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1567 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1498 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1934 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1527 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1550 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1913 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1357 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1415 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1490 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1298 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1391 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1406 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1277 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1215 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1248 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1198 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 186 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 245 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 179 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 18 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 305 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 282 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 290 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 224 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 161 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 23 بازدید ]
عصر تبریز 9 ماه پيش [ 188 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 27 بازدید ]
عصر تبریز 9 ماه پيش [ 217 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 295 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 264 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 8200 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 1 سال پيش [ 282 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 17 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 189 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 196 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید