چهارشنبه, ۶ خرداد ۱۴۰۵ /
79162
۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵
240 بازدید
۰

کاسبان تحریم بزرگترین مزاحمان مذاکرات ایران و آمریکا هستند

افراد و جریان‌هائی که منافع خود را در ادامه تحریم‌ها جستجو می‌کنند از تناقض‌گوئی‌های مقامات آمریکائی استفاده می‌کنند و به کارشکنی علیه مذاکرات ادامه می‌دهند.



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: با اینکه اختلافات داخلی، رقابت‌های سیاسی و شیطنت‌های لابی صهیونیستی در آمریکا بر سر چگونگی تعامل با ایران، سبب شد مقامات دولت ترامپ و خود او سخنان متناقض و متفاوتی درباره آنچه از مذاکره با ایران می‌خواهند بگویند، دور چهارم مذاکرات برخلاف پیش‌گوئی بدبینان و مخالفان، با موفقیت انجام شد.

در ایران نیز افراد و جریان‌هائی که منافع خود را در ادامه تحریم‌ها جستجو می‌کنند از تناقض‌گوئی‌های مقامات آمریکائی استفاده می‌کنند و به کارشکنی علیه مذاکرات ادامه می‌دهند.

دولت آمریکا و شخص ترامپ به توافق با ایران نیاز دارند و انتظارشان نیز اینست که در چارچوب همان کلیاتی که سرخط اصلی مذاکرات بوده و در دور اول بر روی آن وحدت ‌نظر وجود داشت، به موارد جزئی نیز دست یابند.

چارچوب شامل دو موضوع کلی فعالیت هسته‌ای ایران و برداشته شدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران است. در بخش فعالیت هسته‌ای خواسته آمریکا که عدم برخورداری ایران از سلاح هسته‌ایست از نظر هیأت ایرانی تأمین است. باقی می‌ماند میزان غنی‌سازی که در این زمینه نیز ایران براساس حقی که پیمان منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای به اعضای این پیمان داده می‌تواند در دایره مصارف غیرنظامی غنی‌سازی داشته باشد.

این حق را که مقررات بین‌المللی برای کشورهای عضو پیمان مجاز دانسته هیچ کشور و دولت و فردی نمی‌تواند از ایران سلب کند کمااینکه خود مقامات آمریکائی حتی در سه دور گذشته مذاکراتشان با ایران نیز به آن اعتراف کردند و هیأت ایرانی نیز آن را خط قرمز ایران دانسته است. هر سخنی که مغایر با این حق قانونی ایران بر زبان مقامات آمریکائی جاری شده باشد، همانگونه که از استیو ویتکاف در مصاحبه‌اش با یک رسانه افراطی نقل شده، سخنی گزاف و غیرقابل قبول است و می‌توان آن را نوعی تلاش مقامات آمریکائی برای تأمین مصارف داخلی در کشور خودشان دانست.

بزرگ‌نمائی این سخنان در داخل ایران توسط کاسبان تحریم نیز مشخص است که چه هدفی را دنبال می‌کند و دور چهارم مذاکرات که دیروز انجام شد نیز نشان داد که آن موضعگیری مصرف داخلی داشته است.

طرح اعتمادسازی طرف ایرانی مذاکره‌ که قبل از شروع دور چهارم به طرف آمریکائی منتقل شده و براساس آن، ایران به آمریکا اطمینان و تضمین داده که غنی‌سازی برای مصارف غیرنظامی هرگز به کشانده شدن به سوی تولید سلاح اتمی منجر نخواهد شد نیز ابتکار خوبی از ناحیه هیأت ایرانی برای اینست که هیأت آمریکائی بتواند پاسخ مخالفین داخلی خود آمریکا را بدهد.

از نظر ایران نیز این اعتمادسازی چیز تازه‌ای نیست، زیرا مسئولان ایرانی همواره بر این نکته تأکید کرده‌اند که غنی‌سازی را صرفاً برای مصارف غیرنظامی می‌خواهند و با تولید سلاح اتمی مخالفند کمااینکه غنی‌سازی نیز به عنوان حقوق ملت ایران بهیچوجه قابل اغماض نیست.

آنچه در آشفته بازار اظهارات ضد و نقیض مقامات آمریکائی باید مورد توجه مردم ایران به ویژه اصحاب رسانه، فعالان سیاسی، صاحبنظران و ناظران باشد اینست که اجازه ندهند این تناقضات موجب سوء‌استفاده کاسبان تحریم قرار گیرد.

در شرایط حساس کنونی همه باید از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی حمایت کنند و با تأکید بر حق قانونی غنی‌سازی ایران برای مصارف غیرنظامی، مذاکره را در جهت تحقق منافع ملی کشورمان تقویت نمایند. در این شرایط که منافع ملی ایران مطرح است، مخالفان مذاکره نیز اگر منافع کشور و ملت را بر منافع خود ترجیح بدهند سود خواهند برد. لازم است تمام فعالان سیاسی بدون در نظر گرفتن اختلافات از مواضع برحق ایران در مذاکرات حمایت کنند و به مقامات دولت آمریکا بفهمانند که با ایرانِ یکپارچه و متحد مواجه هستند و چاره‌ای غیر از تن دادن به حقوق قانونی ملت ایران ندارد.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 79162 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60537 بازدید ]
8 سال پيش [ 35759 بازدید ]
9 سال پيش [ 21003 بازدید ]
6 سال پيش [ 20613 بازدید ]
6 سال پيش [ 14317 بازدید ]
8 سال پيش [ 14042 بازدید ]
9 سال پيش [ 12925 بازدید ]
6 سال پيش [ 11170 بازدید ]
8 سال پيش [ 10094 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9562 بازدید ]
4 سال پيش [ 9326 بازدید ]
5 سال پيش [ 8915 بازدید ]
6 سال پيش [ 8200 بازدید ]
7 سال پيش [ 8196 بازدید ]
5 سال پيش [ 8166 بازدید ]
3 سال پيش [ 8089 بازدید ]
5 سال پيش [ 7841 بازدید ]
5 سال پيش [ 7797 بازدید ]
4 سال پيش [ 7437 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 17 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1529 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1937 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1961 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1567 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1498 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1934 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1527 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1550 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1913 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1357 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1416 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1491 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1298 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1391 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1406 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1278 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1215 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1248 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1198 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 178 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 35 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 265 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 559 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1153 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 279 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 1 سال پيش [ 279 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 3051 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 299 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 133 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 1 سال پيش [ 245 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 255 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 20 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 508 بازدید ]
عصر تبریز 12 ماه پيش [ 188 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 271 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 267 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 218 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 312 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید