پنجشنبه, ۵ شهریور ۱۴۰۵ /
80953
۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
196 بازدید
۰

پوتین از ایران خواست «غنی‌سازی صفر» را بپذیرد

به گفته سه مقام اروپایی و یک مقام اسرائیلی، مسکو ایرانیان را به پذیرش توافق «غنی‌سازی صفر» ترغیب کرده است. پوتین همین موضع را در تماس‌های تلفنی هفته گذشته با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز بیان کرده است.



به گفته سه مقام اروپایی و یک مقام اسرائیلی، مسکو ایرانیان را به پذیرش توافق «غنی‌سازی صفر» ترغیب کرده است.

به گفته دو منبع آگاه، روس‌ها موضع ولادیمیر پوتین در قبال غنی‌سازی اورانیوم ایران را با اسرائیل در میان گذاشته‌اند. یک مقام ارشد اسرائیلی گفت: «ما می‌دانیم که ولادیمیر پوتین چنین پیامی به ایرانی‌ها داده است..

بنابر این گزارش، پوتین همین موضع را در تماس‌های تلفنی هفته گذشته با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز بیان کرده است.

اگرچه حملات اسرائیل و آمریکا آسیب‌هایی به تاسیسات هسته‌ای ایران وارد کرد، اما نتوانست ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا را کاملا نابود کند. هنوز مشخص نیست که آیا تعدادی از سانتریفیوژهای ایران نیز از این حملات جان سالم به در برده‌اند یا نه.

دونالد ترامپ صراحتا اعلام کرده که خواهان توافق هسته‌ای جدید با ایران است. به گفته منابع، در صورتی که مذاکرات در هفته‌های آتی از سر گرفته شود، یکی از مطالبات اصلی آمریکا «غنی‌سازی صفر» در خاک ایران خواهد بود.

تهران همواره تاکید کرده است که تحت هر توافقی باید امکان غنی‌سازی را حفظ کند.

به گفته منابع آگاه، ولادیمیر پوتین و دیگر مقام‌های روسیه در هفته‌های اخیر بارها حمایت خود را از توافق «غنی‌سازی صفر» به ایرانی‌ها اعلام کرده‌اند.

یک مقام اروپایی مطلع گفت: «پوتین از ایده غنی‌سازی صفر حمایت می‌کند. او ایرانی‌ها را تشویق کرد که برای بهبود شرایط مذاکرات با آمریکا در این مسیر گام بردارند. اما ایرانی‌ها گفتند که این ایده را حتی بررسی هم نخواهند کرد.»

این موضع‌گیری پوتین، به ویژه با توجه به حمایت ایران از روسیه در جریان جنگ اوکراین و تامین صدها موشک زمین‌به‌زمین و پهپاد، قابل توجه است.

روسیه در جریان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل نیز به جز بیانیه‌های مطبوعاتی، حمایت بیشتری از تهران نکرد و این امر منجر به ناامیدی مقامات ایرانی شده است.

به گفته منابع آگاه، روسیه به‌طور عمومی و خصوصی اعلام کرده که اگر توافقی حاصل شود، آماده است اورانیوم غنی‌شده ایران را از خاک این کشور خارج کند.

بر اساس گزارش‌ها، روسیه سپس به ایران اورانیوم ۳.۶۷ درصدی برای مصرف نیروگاه هسته‌ای و مقدار کمی اورانیوم ۲۰ درصدی برای رآکتور تحقیقاتی تهران و تولید ایزوتوپ‌های هسته‌ای ارائه خواهد داد.

استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای ایران و واشنگتن، در حال گفتگو با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران است.

یکی از گزینه‌های مطرح شده، دیدار این دو در اسلو طی روزهای آینده است. با این حال به گفته منابع آگاه، هیچ کدام از طرفین نسبت به این گزینه ابراز تمایل نکرده‌اند و در حال بررسی مکان دیگری هستند.

 

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 80953 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60621 بازدید ]
9 سال پيش [ 35852 بازدید ]
9 سال پيش [ 21107 بازدید ]
7 سال پيش [ 20696 بازدید ]
6 سال پيش [ 14415 بازدید ]
9 سال پيش [ 14112 بازدید ]
9 سال پيش [ 13047 بازدید ]
7 سال پيش [ 11254 بازدید ]
8 سال پيش [ 10231 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9662 بازدید ]
5 سال پيش [ 9415 بازدید ]
5 سال پيش [ 9044 بازدید ]
6 سال پيش [ 8321 بازدید ]
5 سال پيش [ 8288 بازدید ]
8 سال پيش [ 8273 بازدید ]
3 سال پيش [ 8187 بازدید ]
5 سال پيش [ 7925 بازدید ]
6 سال پيش [ 7874 بازدید ]
4 سال پيش [ 7563 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 ماه پيش [ 162 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1648 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2053 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2105 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1651 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1586 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2050 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1623 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1691 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1998 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1436 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1520 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1604 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1375 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1471 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1495 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1362 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1296 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1326 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1278 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1745 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 325 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 323 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 14 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 21 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 382 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 21 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 473 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 285 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 264 بازدید ]
عصر تبریز 12 ماه پيش [ 227 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 310 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 332 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 262 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 223 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 24 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 297 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 403 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 18 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 14 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید