جمعه, ۱۷ مهر ۱۴۰۵ /
80863
۳۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
249 بازدید
۰

پرستارانی که در دل آتش و آوار، سنگر سلامت را هرگز ترک نکردند

در تاریخ معاصر ما، بارها ثابت شده است که قهرمانان همیشه در خط مقدم جبهه نمی‌جنگند. گاهی آن‌ها روپوش سفید به تن دارند، ماسک بر چهره و قلبی بزرگ‌تر از دردهای جهان در سینه‌شان می‌تپد. به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)،در تاریخ معاصر ما، بارها ثابت شده است که قهرمانان همیشه در […]



پرستارانی که در دل آتش و آوار، سنگر سلامت را هرگز ترک نکردند
پرستارانی که در دل آتش و آوار، سنگر سلامت را هرگز ترک نکردند

در تاریخ معاصر ما، بارها ثابت شده است که قهرمانان همیشه در خط مقدم جبهه نمی‌جنگند. گاهی آن‌ها روپوش سفید به تن دارند، ماسک بر چهره و قلبی بزرگ‌تر از دردهای جهان در سینه‌شان می‌تپد.

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)،در تاریخ معاصر ما، بارها ثابت شده است که قهرمانان همیشه در خط مقدم جبهه نمی‌جنگند. گاهی آن‌ها روپوش سفید به تن دارند، ماسک بر چهره و قلبی بزرگ‌تر از دردهای جهان در سینه‌شان می‌تپد. جنگ تحمیلی دوازده روزه با رژیم صهیونیستی، صحنه‌ای دیگر از این حقیقت بود؛ جایی که جامعه پرستاری کشور، به‌ویژه پرستاران تبریز، باز هم سربلند از آزمونی دشوار بیرون آمدند.
مهدی ظللی، رئیس نظام پرستاری تبریز با چشمانی که بار سختی و افتخار را توأمان به دوش می‌کشد، می‌گوید: «جامعه پرستاری در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه همانند تمامی بزنگاه‌ها، با وجود همه خلف وعده‌های مسئولان، باز هم سنگ تمام گذاشت. حالا نوبت مسئولان است.»
این جمله، نه فقط یک گلایه است و نه صرفاً یک مطالبه؛ این جمله چکیده‌ای است از رنج، از سکوت، از فریاد فروخورده‌ای که در لابه‌لای صدای آژیر خطر و ناله مجروحان جا مانده است.

آغاز آتش، شروع ایثار
با آغاز اولین روز جنگ، زمانی که صدای انفجار موشک‌ها آسمان تبریز را شکافت، همه‌چیز رنگ دیگری به خود گرفت. خیابان‌ها خالی شدند، بسیاری از مغازه‌ها کرکره‌ها را پایین کشیدند، برخی به سوی شهرهای امن‌تر حرکت کردند. اما در بیمارستان‌ها، نه کسی کرکره پایین کشید، نه کسی قصد فرار داشت.
پرستاران، آن‌گونه که همیشه در دل بحران‌ها ایستاده‌اند، این بار نیز در کنار مردم ماندند. در حالی که بسیاری از ادارات تعطیل شده یا کارمندانشان به دورکاری رفته بودند، پرستاران نه تنها حاضر بودند، بلکه بیشتر از همیشه در صحنه بودند؛ آماده‌تر، مصمم‌تر و عاشق‌تر.
ظللی در همین رابطه می‌گوید: «در این دوازده روز، همکاران ما هرگز سنگر خدمت و دفاع از سلامت هم‌میهنان خود را ترک نکردند. با درک صحیح از شرایط جنگی، حتی در مورد مطالبات و معوقات خود نیز سکوت اختیار کردند و با فداکاری مثال‌زدنی، آماده‌ترین نیروهای درمانی کشور بودند.»
حملات موشکی و پهبادی به تبریز و شهرهای اطراف، شب و روز نمی‌شناخت. تجهیزات اورژانس‌ها چند برابر فشار می‌دیدند. اما حتی در این شرایط، هیچ تختی خالی نماند، هیچ بیماری بی‌مراقبت نماند.
در این میان، پیام‌هایی که به رئیس نظام پرستاری تبریز می‌رسید، حیرت‌انگیز بود. پرستاران بازنشسته یا آنهایی که قراردادشان پایان یافته بود، یکی پس از دیگری اعلام آمادگی کردند برای بازگشت داوطلبانه؛ بدون هیچ چشم‌داشتی، فقط برای خدمت.
ظللی با غرور می‌گوید: «این موج داوطلبی، نشان از مسئولیت‌پذیری بی‌نظیر جامعه پرستاری داشت.»
در این روایت ایثار، لحظاتی هست که حتی نگارش‌شان قلب را می‌فشارد. یکی از همکاران اورژانس، در پیام کوتاهی برای ظللی نوشته بود: «دو کودک معصوم، حین بازی با هم بر اثر برخورد ترکش پهپاد دشمن، دچار جراحت شدید شدند. تلاش کردیم، هر کاری از دست‌مان برمی‌آمد انجام دادیم، اما… یکی بعد از دیگری جلوی چشمان والدینشان پر کشیدند…»
این تنها یک روایت از ده‌ها خاطره سیاه و تلخ در آن دوازده روز است؛ روزهایی که پرستاران، در کنار کار درمانی، باید بار عاطفی فجایع را نیز به دوش می‌کشیدند. دیدن چشمان اشک‌بار مادر، نفس آخر کودک، جیغ‌های خاموشی که تا سال‌ها در ذهن باقی می‌مانند؛ این‌ها هزینه‌هایی است که در هیچ فیش حقوقی نمی‌آید.
ظللی تأکید می‌کند که جامعه پرستاری، مثل آزمون سخت کرونا، از این آزمون نیز سربلند بیرون آمد. اما این سربلندی نباید فقط در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها پاس داشته شود.
او صریح می‌گوید: «حال که حساسیت و اهمیت شغل پرستاری در بزنگاه‌ها و شرایط خاص بر مسئولین نظام آشکار شده است، انتظار داریم دولت و مجلس وعده‌هایی را که سال‌ها تکرار کرده‌اند، عملی کنند.»
از نگاه او و بسیاری از فعالان حوزه سلامت، تحقق عدالت در نظام سلامت تنها با اقدامات ملموس و مؤثر امکان‌پذیر است. تصویب فوق‌العاده خاص با بالاترین ضریب ممکن، اصلاح دستورالعمل‌های بازپرداخت تعرفه‌های پرستاری، اجرای کامل قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، پرداخت به‌موقع و کامل معوقات و تأمین نیروی انسانی کافی از جمله گام‌هایی است که عملیاتی شدن آن‌ها می‌تواند بخشی از مطالبات دیرینه جامعه پرستاری را پاسخ دهد و به بهبود وضعیت معیشتی و شغلی این قشر زحمت‌کش بینجامد.
ظللی با لحنی آمیخته به امید اضافه می‌کند: «بی‌شک، برآورده کردن مطالبات جامعه پرستاری بعد از شرایطی که پشت سر گذاشته‌ایم، سبب افزایش انگیزه همکاران و مانع دلسردی و ناامیدی آنان خواهد شد.»

 

 

  • خبرنگار: قمر طالبی
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 80863 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60653 بازدید ]
9 سال پيش [ 35882 بازدید ]
9 سال پيش [ 21148 بازدید ]
7 سال پيش [ 20722 بازدید ]
6 سال پيش [ 14449 بازدید ]
9 سال پيش [ 14137 بازدید ]
9 سال پيش [ 13087 بازدید ]
7 سال پيش [ 11284 بازدید ]
8 سال پيش [ 10270 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9696 بازدید ]
5 سال پيش [ 9442 بازدید ]
5 سال پيش [ 9095 بازدید ]
6 سال پيش [ 8371 بازدید ]
5 سال پيش [ 8355 بازدید ]
8 سال پيش [ 8313 بازدید ]
4 سال پيش [ 8223 بازدید ]
5 سال پيش [ 7951 بازدید ]
6 سال پيش [ 7899 بازدید ]
4 سال پيش [ 7612 بازدید ]
ادمین تبریز ما 7 روز پيش [ 43 بازدید ]
ادمین تبریز ما 16 روز پيش [ 69 بازدید ]
ادمین تبریز ما 22 روز پيش [ 62 بازدید ]
ادمین تبریز ما 24 روز پيش [ 55 بازدید ]
ادمین تبریز ما 27 روز پيش [ 57 بازدید ]
ادمین تبریز ما 27 روز پيش [ 63 بازدید ]
ادمین تبریز ما 1 ماه پيش [ 73 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 ماه پيش [ 222 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1694 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2110 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2183 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1716 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1631 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2091 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1666 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1755 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2038 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1481 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1562 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1640 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 615 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 684 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 825 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 607 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 848 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1142 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 860 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 568 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 765 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 661 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 1341 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 530 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1528 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 548 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 785 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 654 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 555 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 760 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 525 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 971 بازدید ]