اشاره : دکتر فرج قلیزاده ، حقوقدان ، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و وکیل پایه یک دادگستری است . ایشان از رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس بوده و با انتشار کتاب ” همه دوستان من ” ، دین خود را نسبت به شهدا و ایثارگران ادا کرده است . دکتر قلیزاده مدت […]
اشاره : دکتر فرج قلیزاده ، حقوقدان ، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و وکیل پایه یک دادگستری است . ایشان از رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس بوده و با انتشار کتاب ” همه دوستان من ” ، دین خود را نسبت به شهدا و ایثارگران ادا کرده است . دکتر قلیزاده مدت ۸ سال در مسئولیت هایی چون : شهردار منطقه ۳ ، معاون اداری مالی شهردار کلانشهر تبریز و قائم مقام شهردار تبریز بوده و تخصص و کاردانی خود را در زمینه مسائل و مدیریت شهری به اثبات رسانده است . پاک دستی و سلیم النفسی از سجایای اخلاقی و منش مدیریت ایشان می باشد ، که وی را به یک مدیر برتر شهری تبدیل کرده است .
گزیده ای از بخشهای این گفتگو ذیلا ارائه می گردد .
_ به نظر دکتر قلیزاده ” در طول سالهای گذشته کرامت انسانی و حقوق شهروندی مورد کم توجهی قرار گرفته که بخش اعظمی از نارضایتی شهروندان از مدیران و کارگزاران جامعه به علت همین کم توجهی است ” .
_ وی افزود : شهرداری مجموعه ای است که به صورت روزانه و گسترده با اقشار مختلفی از مردم مواجه است و شهروندان انتظار دارند در خلال این مراودات و حتی اجرای طرحهای توسعه ای شهر ، حرمت انسانیشان لگد مال نشود و حقوقشان تضییع نگردد .
_ این حقوقدان افزود : رفتار سنجی شهروندان نشان می دهد تصمیم هایی که در خصوص شهر گرفته می شود و به خصوص اجرای پروژه ها ، تصویب طرح های جامع و تفصیلی و مراجعه عموم به مدیران و بدنه اجرایی مدیریت شهری کرامت انسانی ، آن طور که باید مورد توجه قرار نمی گیرد . وی اضافه می کند : بر اساس آموزه های دینی و اصول مسلم حقوقی که در نزد عالمان روشن ضمیر پذیرفته شده هستند ، انسان ذاتا محترم است و وقتی مورد بی احترامی قرار گیرد ، درد و رنج حاصل از بی حرمتی را با پوست و گوشت خود لمس می کند .
_ دکتر قلیزاده با بیان اینکه عدالت به مفهوم رسیدن حق به حقدار است ، گفت : انسان از دیدن بی حرمتی ها رنج می برد و تحمل رفتارهای توهین آمیز را ندارد .
_این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود : از زمان صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ میلادی ، شاهد اهمیت یافتن روزافزون مقوله حقوق شهروندی هستیم به طوری که در سال ۱۹۶۶ م دو میثاق نامه بین المللی حقوق اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی مورد تصویب قرار گرفت ولی تلخی ماجرا اینجاست که این مباحث در ایران فقط در محافل آکادمیک و در بین اقشار خاص جامعه مطرح شده و هنوز در بدنه اجتماعی و در بین توده های جامعه به عنوان امری ضروری مورد توجه قرار نگرفته است .
وی ، انتخابات شورای شهر را زمینه ای برای طرح جدی تر حقوق شهروندی عنوان و خاطر نشان کرد : نهادینه شدن حقوق شهروندی در بین اقشار مختلف جامعه باعث خواهد شد تصمیم گیرندگان و مسئولان ، خود را ملزم به رعایت حقوق شهروندی ببینند ضمن اینکه وقتی مردم به حقوق خود آشنا شوند ، مطالبه گر شده و در هنگام بی اعتنایی به حقوقشان ، اعتراض خواهند کرد .
_ دکتر قلیزاده اضافه کرد : در بودجه شهرداری سالانه میلیاردها تومان بعنوان بودجه فرهنگی و ورزشی پیش بینی و هزینه می شود . مثل هزینه های خیلی زیادی که چند سال است در امر فوتبال هزینه شده است . دقت در هزینه کرد این همه پول می تواند در امر آموزش ، تقویت و ترویج حقوق شهروندی بسیار مفید و موثر باشد . می توان با طراحی و اجرای دوره های آموزش عمومی و استفاده از ظرفیت رسانه های همگانی بستر ساز آشنایی بیشتر شهروندان با حقوق خود شود و شورای اسلامی به عنوان پارلمان و قوه مقنن محلی و ناظر در حوزه مدیریت شهری ، نقش بسیار موثری ایفا نماید . بنابر این ، تصمیم آگاهانه شهروندان در جریان انتخابات ۲۹ اردیبهشت ، به تحقق این امر کمک شایانی خواهد کرد .