شنبه, ۲۰ تیر ۱۴۰۵ /
28256
۰۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲
1346 بازدید
۰

ستاد احیای دریاچه ارومیه: پل میانگذر در خشک شدن دریاچه نقش نداشته

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه ۶۵ درصد از علت خشک شدن دریاچه ارومیه عوامل انسانی است، گفت: پل میانگذر دریاچه ارومیه در خشک شدن آن نقشی نداشته است. به گزارش ایرنا، مسعود تجریشی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در ارومیه با اشاره به اخبار منتشر شده در […]



مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه ۶۵ درصد از علت خشک شدن دریاچه ارومیه عوامل انسانی است، گفت: پل میانگذر دریاچه ارومیه در خشک شدن آن نقشی نداشته است.

به گزارش ایرنا، مسعود تجریشی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در ارومیه با اشاره به اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر نقش تاثیرگذار پل میانگذر دریاچه ارومیه در خشک شدن آن، بیان کرد: این اخبار از سوی ما تایید نمی‌شود؛ البته باید اذعان کنیم که این پل در تبادل آب میان جنوب و شمال دریاچه ارومیه اختلال ایجاد کرده است.
وی یکی از دلایل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه را برداشت زیاد آب در حوضه دریاچه عنوان کرد و افزود: برخی‌ها سدسازی را دلیلی بر خشک شدن نگین آبی آذربایجان می‌دانند، ولی این در حالی است که اگر حق آبه دریاچه داده شود، هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در روز‌های آتی شاهد افزایش چشمگیر تراز دریاچه ارومیه خواهیم بود، گفت: تراز این دریاچه در حال حاضر یکهزار و ۲۷۰ متر و ۷۹ سانتی متر برآورد شده که ۳۴ سانتی متر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.
وی اضافه کرد: وسعت این دریاچه با افزایش ۳۹۳ کیلومتری نسبت به زمان مشابه سال گذشته به ۲ هزار و ۳۳۴ کیلومترمربع رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر اقدامات عملی دولت تدبیر و امید نبود امروز اثری از دریاچه ارومیه وجود نداشت، اضافه کرد: دریاچه ارومیه به طور موفقیت آمیزی به مرحله تثبیت رسیده است و روند احیای آن ادامه دارد.
تجریشی با بیان اینکه هنوز طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه به بهره برداری نرسیده است، اظهار داشت: اکثر این طرح‌ها سال آینده به بهره برداری می‌رسد و پیش بینی می‌شود از سال ۱۴۰۱ سالانه بیش از ۱.۳ میلیون مترمعکب آب به پیکره دریاچه ارومیه وارد شود.
وی با اعلام اینکه طرح انتقال آب از جنوب آذربایجان غربی به دریاچه ارومیه ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: طی سال آتی هفت هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی برای اتمام این طرح اختصاص می‌یابد و سالانه بیش از ۶۲۰ میلیون مترمعکب آب وارد پکره دریاچه ارومیه خواهد شد.
به گزارش ایرنا ستاد احیای دریاچه ارومیه نقش هماهنگی برای اجرای طرح‌های احیا را بر عهده دارد و اعتبار اختصاص یافته به این ستاد برای تکمیل طرح‌ها در اختیار دستگاه‌های مرتبط از جمله شرکت آب منطقه ای، جهاد کشاورزی، اداره کل محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی قرار می‌گیرد.
ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیای این دریاچه آغاز کرد و در سریع‌ترین زمان ممکن طرح‌های ۴۴ گانه نهایی برای احیای این دریاچه در دستور کار قرار گرفت.
نگین آبی آذربایجان در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال/ از سال ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آب راهه ها، ۲۱ رودخانه دائمی و ۳۹ رودخانه دوره‌ای سیراب می‌شود.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 28256 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60568 بازدید ]
9 سال پيش [ 35804 بازدید ]
9 سال پيش [ 21037 بازدید ]
6 سال پيش [ 20640 بازدید ]
6 سال پيش [ 14350 بازدید ]
9 سال پيش [ 14068 بازدید ]
9 سال پيش [ 12989 بازدید ]
6 سال پيش [ 11201 بازدید ]
8 سال پيش [ 10122 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9606 بازدید ]
5 سال پيش [ 9365 بازدید ]
5 سال پيش [ 8980 بازدید ]
6 سال پيش [ 8242 بازدید ]
7 سال پيش [ 8233 بازدید ]
5 سال پيش [ 8232 بازدید ]
3 سال پيش [ 8134 بازدید ]
5 سال پيش [ 7883 بازدید ]
5 سال پيش [ 7827 بازدید ]
4 سال پيش [ 7502 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 ماه پيش [ 93 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1589 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1990 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 2021 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1616 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1539 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1988 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1570 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1616 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1960 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1407 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1478 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1553 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1332 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1433 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1455 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1324 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1253 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1293 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1242 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 512 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 496 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 486 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 268 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 669 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 714 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 506 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 582 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 269 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 486 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 481 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 1083 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 473 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 464 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 863 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 548 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 590 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 802 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 675 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 1035 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید