دوشنبه, ۲۴ آذر ۱۴۰۴ /
81028
۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
147 بازدید
۰

اگر مجلس، خروج ایران از NPT را تصویب کند، جلوی اجرای مکانیسم ماشه را می گیرد

دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است ظرف مدت مشخص، اولاً از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج شود و ثانیاً کلیه همکاری‌های داوطلبانه و نظارتی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را متوقف سازد.



اگر مجلس، خروج ایران از NPT را تصویب کند، جلوی اجرای مکانیسم ماشه را می گیرد
اگر مجلس، خروج ایران از NPT را تصویب کند، جلوی اجرای مکانیسم ماشه را می گیرد

دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است ظرف مدت مشخص، اولاً از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج شود و ثانیاً کلیه همکاری‌های داوطلبانه و نظارتی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را متوقف سازد.

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، روزنامه کیهان نوشت: مکانیسم ماشه (Snapback) در بند ۳۷ توافق برجام و نیز در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش‌بینی شده است. به‌موجب این سازوکار، هر یک از اعضای مشارکت‌کننده در برجام، چنانچه ادعا کند که ایران به تعهدات خود پایبند نبوده، می‌تواند این موضوع را به کمیسیون مشترک برجام و در ادامه به شورای امنیت ارجاع دهد.

در این صورت، اگر شورای امنیت طی مدت۳۰ روز قطعنامه‌ای برای تداوم رفع تحریم‌ها تصویب نکند (که با وتوی آمریکا چنین قطعنامه‌ای تصویب نخواهد شد)، به‌صورت خودکار تمام تحریم‌های سازمان ملل که پیش از توافق لغو یا تعلیق شده بودند، مجدداً برقرار خواهند شد، بدون آنکه نیازی به رأی‌گیری باشد. این مکانیسم، به‌لحاظ حقوقی، یک «فرآیند غیرقابل وتو» برای بازگشت تحریم‌هاست که قدرت چانه‌زنی ایران را به‌شدت کاهش داده و هزینه‌های اقتصادی، سیاسی و حتی حقوقی سنگینی به همراه خواهد داشت.

از این رو، ضروری است که جمهوری اسلامی ایران، با بهره‌گیری از ظرفیت تقنین پیشینی، پیام روشنی به طرف‌های مقابل مخابره کند. اتخاذ موضعی منفعل و واکنشی در برابر چنین تهدیدی، طرف اروپایی را به این نتیجه می‌رساند که هزینه‌ای در قبال فعال‌سازی مکانیسم ماشه متحمل نخواهد شد.

اما در مقابل، اگر مجلس شورای اسلامی، با تکیه بر صلاحیت‌های تقنینی خود، قانونی را به تصویب برساند که در آن صراحتاً تأکید شود در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است ظرف مدت مشخص، اولاً از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج شود و ثانیاً کلیه همکاری‌های داوطلبانه و نظارتی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را متوقف سازد، می‌توان انتظار داشت که محاسبات طرف مقابل دستخوش تغییر گردد.

چنین قانونی، نه‌تنها در چارچوب حقوق داخلی ایران قابلیت اجرا دارد، بلکه از منظر حقوق بین‌الملل نیز امری مشروع تلقی می‌شود؛ چرا که در برابر اقدام غیرقانونی یا بی‌مبنای یکی از طرف‌های توافق، طرف دیگر حق دارد اقدامات متقابل انجام دهد. مهم‌تر آن‌که این نوع قانونگذاری، پیش از آن‌که واکنش به یک رویداد باشد، نقش بازدارنده‌ای ایفا می‌کند؛ یعنی با اعلام صریح خطوط قرمز حقوقی نظام، طرف مقابل را از اقدام به عبور از آن بازمی‌دارد.

مجلس شورای اسلامی، در چنین بزنگاه‌هایی، نه‌فقط نهاد قانونگذار، بلکه سنگر صیانت از استقلال و حاکمیت ملی است. تقنین پیشینی برای بازدارندگی در برابر مکانیسم ماشه، نه‌تنها اقدامی تدافعی بلکه حرکتی عقلانی و پیش‌برنده در راستای تثبیت منافع ملی در سطح نظام بین‌الملل خواهد بود. اکنون زمان آن رسیده که حقوق، از حاشیه‌نشینی در سیاست خارجی بیرون آمده و به ابزار فعال بازدارندگی تبدیل شود.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 81028 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 59907 بازدید ]
8 سال پيش [ 35112 بازدید ]
8 سال پيش [ 20438 بازدید ]
6 سال پيش [ 20025 بازدید ]
5 سال پيش [ 13711 بازدید ]
8 سال پيش [ 13457 بازدید ]
8 سال پيش [ 12347 بازدید ]
6 سال پيش [ 10579 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9462 بازدید ]
6 سال پيش [ 9037 بازدید ]
4 سال پيش [ 8799 بازدید ]
4 سال پيش [ 8332 بازدید ]
5 سال پيش [ 7666 بازدید ]
7 سال پيش [ 7649 بازدید ]
3 سال پيش [ 7515 بازدید ]
4 سال پيش [ 7383 بازدید ]
4 سال پيش [ 7293 بازدید ]
5 سال پيش [ 7274 بازدید ]
3 سال پيش [ 6496 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 725 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 888 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 928 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 759 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 745 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 926 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 749 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 719 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 918 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 631 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 658 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 709 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 597 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 657 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 669 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 593 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 586 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 588 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 586 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 309 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 156 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 115 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 127 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 184 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 155 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 158 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 290 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 127 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 262 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 241 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 2 سال پيش [ 2888 بازدید ]
عصر تبریز 9 ماه پيش [ 268 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 210 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 28 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 227 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 226 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 1 سال پيش [ 194 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 74 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 272 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید