جمعه, ۱۷ مهر ۱۴۰۵ /
13073
۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۴:۴۵
1390 بازدید
۰

ابداع سبک نمادگرایی جادویی توسط سعید مبیّن شهیر

سبک نمادگرایی جادویی یا مجیکال سمبلیسم نام مکتب ادبی جدیدی است که سعید مبیّن شهیر نویسنده جوان ایرانی برای اولین بار در کتاب پایان نامه به آن پرداخته است. نمادگرایی جادویی همان طور که از اسمش پیداست با مکتب نمادگرایی پیوند هایی دارد ولی این پیوند ها نمادگرایی جادویی را در دایره صرف تقلید ماندگار […]



سبک نمادگرایی جادویی یا مجیکال سمبلیسم نام مکتب ادبی جدیدی است که سعید مبیّن شهیر نویسنده جوان ایرانی برای اولین بار در کتاب پایان نامه به آن پرداخته است.
نمادگرایی جادویی همان طور که از اسمش پیداست با مکتب نمادگرایی پیوند هایی دارد ولی این پیوند ها نمادگرایی جادویی را در دایره صرف تقلید ماندگار نمی کند.
لفظ مکتب ادبی در ایران بیشتر جنبه تشریفاتی دارد اما عقاید و ایدئولوژی های اروپاییان بیشتر بر محور سبک های ادبی مختلف است.
سعید مبیّن شهیر درباره این سبک می گوید:نمادگرایی جادویی در بسیاری از اصول با نمادگرایی مغایر است.برای مثال در مکتب نمادگرایی همیشه حالات دلهره آور،ترس و وحشت وجود دارد در حالی که نمادگرایی جادویی لزوما با این مفاهیم پیوند نخورده است.
از دیگر ویژگی های این سبک استفاده از نماد های اغلب دشوار و پیچیده است که سبب دیرفهمی متون می گردد.
مبدع این سبک به کوتاه نویسی اشاره کرده و می گوید:استفاده از ایجاز در این سبک همانند استخوان است برای گوشت.وجود ایجاز در صورتی که برای خواننده جذاب باشد،سبب گیرایی متن و بیشتر ترغیب شدن خواننده برای مطالعه می شود.
سعید مبیّن شهیر درباره کتاب پایان نامه به استفاده از واژگان اغلب فارسی اشاره کرد و افزود:در این کتاب سعی کردم از واژه های فارسی بیشتر استفاده کنم ولی در کتب بعدی ممکن است این کار را انجام ندهم.
نویسنده جوان از جمله ویژگی های این سبک را در به کار بردن نماد های جدید،استفاده از جملاتی نزدیک به سبک کلاسی سیسم بدون آنکه در محتوا وارد شود و داشتن فضاسازی های ابهام آلود عنوان کرد.
موضوع کتاب پایان نامه مشکلات انسانی و نشان دادن راه برون رفت از این مشکلات می باشد.برای فهم کتاب باید با اساطیر جهان،جغرافیا،نماد ها و تاریخ آشنا بود.
هر شاعر یا نویسنده ای که پیرو این سبک است،به عالم رویا وارد می شود ولی با عقل خود می نویسد.از محلی به محل دیگر می رود و فکری را به فکری دیگر پیوند می دهد؛بدون آنکه تزلزلی در ساختار نثر یا نظم به وجود آید.
وی در مورد نقد بر کتاب و این سبک گفت:خیلی خوشحال میشوم نقد های دوستان،ادیبان و شاعران منصفانه باشد.نقد اثر اگر از روی اغراض شخصی نباشد قدرت نویسندگی فرد را محکم و استوار می کند.
کتاب پایان نامه از چهل فصل تشکیل شده است که کوتاهی بعضی از این فصول حتی به نیم صفحه نیز نمی رسد.
وی درباره چگونگی ابداع سبک،نویسندگان دیگر را در شعاع توجه قرار داد و افزود:وقتی نویسندگان با نثر من مواجه می شدند،می گفتند که چنین نثری در کتاب های دیگر ندیده اند و همین برایشان جالب است.
مبدع جوان کتاب بعدی خود را در سایه پایان نامه توصیف کرد ولی با چهره گوناگون و کلمات متنوع که در حجم کم نوشته می شود.
از دیگر ویژگی هایی که خوانندگان به آن توجه دارند رجوع به عقل و مفاهیم دینی در این سبک است که در سبک های اروپایی یافت نمی شود.و این موضوع به سبک حال و هوایی توحیدی می بخشد.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 13073 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60653 بازدید ]
9 سال پيش [ 35882 بازدید ]
9 سال پيش [ 21148 بازدید ]
7 سال پيش [ 20722 بازدید ]
6 سال پيش [ 14449 بازدید ]
9 سال پيش [ 14137 بازدید ]
9 سال پيش [ 13087 بازدید ]
7 سال پيش [ 11284 بازدید ]
8 سال پيش [ 10270 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9696 بازدید ]
5 سال پيش [ 9442 بازدید ]
5 سال پيش [ 9095 بازدید ]
6 سال پيش [ 8371 بازدید ]
5 سال پيش [ 8355 بازدید ]
8 سال پيش [ 8313 بازدید ]
4 سال پيش [ 8223 بازدید ]
5 سال پيش [ 7951 بازدید ]
6 سال پيش [ 7898 بازدید ]
4 سال پيش [ 7612 بازدید ]
ادمین تبریز ما 6 روز پيش [ 43 بازدید ]
ادمین تبریز ما 15 روز پيش [ 69 بازدید ]
ادمین تبریز ما 22 روز پيش [ 61 بازدید ]
ادمین تبریز ما 24 روز پيش [ 55 بازدید ]
ادمین تبریز ما 27 روز پيش [ 57 بازدید ]
ادمین تبریز ما 27 روز پيش [ 63 بازدید ]
ادمین تبریز ما 1 ماه پيش [ 73 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 ماه پيش [ 222 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1694 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2110 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2183 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1716 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1631 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2091 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1666 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1755 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2038 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1481 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1562 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1640 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 74 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 404 بازدید ]
عصر تبریز 12 ماه پيش [ 252 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 267 بازدید ]
عصر تبریز 12 ماه پيش [ 229 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 23 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 378 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 305 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 224 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 301 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 1024 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 381 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 21 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 20 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 416 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 24 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 13 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 355 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 342 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 2 سال پيش [ 367 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید