سه شنبه, ۲۷ آبان ۱۴۰۴ /
65401
۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
137 بازدید
۰

مراقب یک ویروس بسیار مسری باشید + علائم و راه‌های پیشگیری

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمی‌کند.

هنگام ابتلاء به این بیماری لازم است از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران، حداقل به مدت ۴۸ ساعت خودداری کنید.

نحوه انتشار نوروویروس

این ویروس در مدفوع یا استفراغ شما قبل از شروع علائم هم وجود دارد و همچنین می‌تواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند.

در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است.

نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل می‌شود.

علائم نوروویروس

افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

معمولاً علائم در فرد ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز می‌کند.

شایع‌ترین علائم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده

سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد

دست‌هایتان را خوب بشویید

دست‌های خود را اغلب با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، به خصوص بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک؛ قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا؛ قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری

می‌توانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونی‌کننده‌های دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونی کردن جایگزین شست‌وشوی دست نمی‌شود.

قبل از تهیه و خوردن غذا

میوه‌ها و سبزیجات را با دقت بشویید.

صدف خوراکی و سایر نرم‌تنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل ۱۴۵ درجه فارنهایت بپزید.

ظروف آشپزخانه، تخته‌های برش، پیشخوان و سطوح را به ویژه پس از دست زدن به صدف‌ها به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.

صدف‌های خام را دور از غذای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تخته‌های برش نگهداری کنید.

غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس باشند را دور بریزید.

آگاه باشید

نوروویروس‌ها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و می‌توانند در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت زنده بمانند.

فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمی‌کند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی می‌ماند.

غذای آلوده به نورویروس ممکن است ظاهر، بو یا مزه طبیعی داشته باشد.

سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.

پس از استفراغ یا اسهال شخصی

دستکش یکبار مصرف بپوشید و تمام قسمت را با ضدعفونی کننده و دستمال کاغذی پاک کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.

برای ضد عفونی کردن، از محلول سفیدکننده کلر با غلظت ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ پی پی ام (۵ تا ۲۵ قاشق غذاخوری سفیدکننده خانگی [۵ تا ۸ درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضدعفونی کننده ثبت شده در EPA در برابر نورویروس استفاده کنید.

مواد ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.

دوباره کل منطقه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.

لباس‌ها یا ملحفه‌هایی را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آن‌ها وجود دارد، فوراً درآورید و بشویید.

وسایل را با احتیاط و بدون تکان دادن حمل کنید.

اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر برنامه زمانی ماشین لباسشویی بشویید و سپس با بالاترین درجه حرارت خشک کنید.

پس از شست‌وشوی لباس‌ها باز هم دست‌های خود را بشویید.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 65401 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 59620 بازدید ]
8 سال پيش [ 34804 بازدید ]
8 سال پيش [ 20107 بازدید ]
6 سال پيش [ 19687 بازدید ]
5 سال پيش [ 13417 بازدید ]
8 سال پيش [ 13160 بازدید ]
8 سال پيش [ 12011 بازدید ]
6 سال پيش [ 10308 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9156 بازدید ]
6 سال پيش [ 8765 بازدید ]
4 سال پيش [ 8505 بازدید ]
4 سال پيش [ 8043 بازدید ]
5 سال پيش [ 7399 بازدید ]
7 سال پيش [ 7367 بازدید ]
3 سال پيش [ 7224 بازدید ]
4 سال پيش [ 7062 بازدید ]
4 سال پيش [ 7036 بازدید ]
5 سال پيش [ 7021 بازدید ]
3 سال پيش [ 5994 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 345 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 420 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 406 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 333 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 336 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 426 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 340 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 325 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 408 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 267 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 303 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 290 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 260 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 307 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 304 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 262 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 265 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 274 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 263 بازدید ]
عصر تبریز 21 روز پيش [ 147 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 438 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 180 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 1080 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 418 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 419 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 729 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 762 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 374 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 72 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 550 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 319 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 378 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 1048 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 391 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 649 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 633 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 364 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 1258 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 315 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 757 بازدید ]