چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ /
65401
۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
15 بازدید
۰

مراقب یک ویروس بسیار مسری باشید + علائم و راه‌های پیشگیری

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمی‌کند.

هنگام ابتلاء به این بیماری لازم است از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران، حداقل به مدت ۴۸ ساعت خودداری کنید.

نحوه انتشار نوروویروس

این ویروس در مدفوع یا استفراغ شما قبل از شروع علائم هم وجود دارد و همچنین می‌تواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند.

در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است.

نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل می‌شود.

علائم نوروویروس

افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

معمولاً علائم در فرد ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز می‌کند.

شایع‌ترین علائم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده

سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد

دست‌هایتان را خوب بشویید

دست‌های خود را اغلب با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، به خصوص بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک؛ قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا؛ قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری

می‌توانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونی‌کننده‌های دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونی کردن جایگزین شست‌وشوی دست نمی‌شود.

قبل از تهیه و خوردن غذا

میوه‌ها و سبزیجات را با دقت بشویید.

صدف خوراکی و سایر نرم‌تنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل ۱۴۵ درجه فارنهایت بپزید.

ظروف آشپزخانه، تخته‌های برش، پیشخوان و سطوح را به ویژه پس از دست زدن به صدف‌ها به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.

صدف‌های خام را دور از غذای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تخته‌های برش نگهداری کنید.

غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس باشند را دور بریزید.

آگاه باشید

نوروویروس‌ها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و می‌توانند در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت زنده بمانند.

فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمی‌کند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی می‌ماند.

غذای آلوده به نورویروس ممکن است ظاهر، بو یا مزه طبیعی داشته باشد.

سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.

پس از استفراغ یا اسهال شخصی

دستکش یکبار مصرف بپوشید و تمام قسمت را با ضدعفونی کننده و دستمال کاغذی پاک کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.

برای ضد عفونی کردن، از محلول سفیدکننده کلر با غلظت ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ پی پی ام (۵ تا ۲۵ قاشق غذاخوری سفیدکننده خانگی [۵ تا ۸ درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضدعفونی کننده ثبت شده در EPA در برابر نورویروس استفاده کنید.

مواد ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.

دوباره کل منطقه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.

لباس‌ها یا ملحفه‌هایی را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آن‌ها وجود دارد، فوراً درآورید و بشویید.

وسایل را با احتیاط و بدون تکان دادن حمل کنید.

اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر برنامه زمانی ماشین لباسشویی بشویید و سپس با بالاترین درجه حرارت خشک کنید.

پس از شست‌وشوی لباس‌ها باز هم دست‌های خود را بشویید.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 65401 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 57079 بازدید ]
7 سال پيش [ 32355 بازدید ]
8 سال پيش [ 17716 بازدید ]
5 سال پيش [ 17360 بازدید ]
4 سال پيش [ 11068 بازدید ]
7 سال پيش [ 10777 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
8 سال پيش [ 9665 بازدید ]
5 سال پيش [ 7950 بازدید ]
7 سال پيش [ 6885 بازدید ]
5 سال پيش [ 6451 بازدید ]
3 سال پيش [ 6337 بازدید ]
3 سال پيش [ 5768 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
4 سال پيش [ 5124 بازدید ]
6 سال پيش [ 5106 بازدید ]
2 سال پيش [ 5098 بازدید ]
4 سال پيش [ 4910 بازدید ]
3 سال پيش [ 4876 بازدید ]
3 سال پيش [ 4818 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 13 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 8 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 13 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 10 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 8 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 9 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 8 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 6 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 9 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 264 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 207 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 551 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 261 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 215 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 188 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 242 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 687 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 195 بازدید ]
عصر تبریز 3 سال پيش [ 252 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 717 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 274 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 335 بازدید ]
عصر تبریز 3 سال پيش [ 272 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 213 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 198 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 264 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 247 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 586 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 192 بازدید ]