پنجشنبه, ۷ خرداد ۱۴۰۵ /
60015
۲۸ تیر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
940 بازدید
۰

مردم عادی، پشت درهای فیلترینگ طرح مجلس

به گزارش پایگاه خبرنگاری تبریز ما به نقل از روزنامه همشهری، براساس یکی از مواد طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه فضای مجازی»، خدمات پایه کاربردی اثرگذار باید برای فعالیت و تأیید هویت خود، در سامانه‌ای که به این منظور در کشور راه‌اندازی می‌شود، ثبت‌نام کنند. در این طرح، از پیام‌رسان‌ها، اپلیکیشن‌ها، پلتفرم‌ها […]



به گزارش پایگاه خبرنگاری تبریز ما به نقل از روزنامه همشهری، براساس یکی از مواد طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه فضای مجازی»، خدمات پایه کاربردی اثرگذار باید برای فعالیت و تأیید هویت خود، در سامانه‌ای که به این منظور در کشور راه‌اندازی می‌شود، ثبت‌نام کنند.

در این طرح، از پیام‌رسان‌ها، اپلیکیشن‌ها، پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی، مرورگرها و موتورهای جست‌وجو، سرویس‌های ای‌میل، خدمات کلود (ابری) مانند گوگل درایو، خدمات نقشه و مسیریابی مانند گوگل‌مپ و سرویس‌های دیگر، به‌عنوان مهم‌ترین خدمات پایه کاربردی نام برده شده است. آنها همچنین علاوه بر ثبت اطلاعات خود، برای فعالیت در بستر اینترنت باید از مقام‌ ذی‌صلاحی که در این طرح به‌عنوان «کمیسیون عالی تنظیم مقررات» از آن نام برده شده، مجوز دریافت کنند.

علاوه بر این، خدمات پایه کاربردی خارجی برای عرضه و فعالیت، ناگزیر به معرفی یک نماینده قانونی در کشور و پذیرش تعهداتی هستند که از سوی این کمیسیون به آنها ابلاغ می‌شود. درصورتی که خارجی‌ها این ضوابط را رعایت نکنند، بنا بر بخشی دیگر از این طرح (ماده ۲۷)، باید منتظر مجازات «پالایش (فیلترینگ) و مسدودسازی خدمات» باشند.

برخی از کارشناسان حوزه فناوری و اقتصاد بر این باورند که حتی اگر شرکت‌های فناوری دنیا مانند گوگل و فیسبوک به قانون ما تمکین کنند و تصمیم بگیرند که در ایران دفتر نمایندگی تاسیس کنند، از آنجا که با تاسیس نمایندگی، موضوعات مالی مطرح می‌شود، تحریم‌ها و نپیوستن به FATF مانع این اقدام خواهد شد. درصورتی که طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه فضای مجازی» تصویب شود، زندگی روزمره بخش عمده‌ای از ایرانی‌ها به‌طور بالقوه تحت‌تأثیر بخش‌هایی از آن قرار خواهد گرفت.

فیلترینگ در انتظار اینستاگرام، واتساپ و سیگنال!

اکنون توییتر، تلگرام و فیسبوک در ایران فیلتر هستند. با تصویب طرح مزبور، آن دسته از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی که بیش از یک‌درصد کاربران (حدود ۶۰۰هزار نفر) عضو آن باشند، به‌علت تمکین نکردن از این قانون یا هر علت دیگری که باعث عدم‌فعالیت آنها در ایران شود، فیلتر خواهند شد.

در نتیجه، اینستاگرام ، واتس آپ و احتمالا سیگنال با تصویب این طرح در نوبت فیلترینگ قرار می‌گیرند؛ این در حالی است که بسیاری از مردم با فیلتر شدن تلگرام و همچنین در زمان شیوع کرونا، برای برقراری ارتباط با بستگان، اقوام و دوستان خود در ایران و سراسر جهان به واتساپ گرایش پیدا کردند.

همینطور اینستاگرام به پلتفرمی برای امرارمعاش بخش قابل‌توجهی از مردم تبدیل شد؛ از یک زن سرپرست خانوار که با فروش ترشی و مربا زندگی خود را می‌گذراند گرفته تا آن روستایی که در دورترین نقطه کشور به لطف گسترش پوشش سراسری اینترنت، صنایع‌دستی روستای خود را در معرض نمایش و فروش مشتریان داخلی و خارجی قرار می‌دهد.

سرویس‌های ای‌میل

جی‌میل و یاهو میل را تقریبا همه مردم ایران می‌شناسند. همین سرویس‌ها هم درصورت تصویب طرح جنجالی نمایندگان مجلس و درصورت نداشتن نمایندگی گوگل و یاهو در کشور باید به تیغ فیلترینگ سپرده شوند.

با تصویب این طرح، جی‌میل، یاهومیل و بقیه سرویس‌های ای‌میل که بیش از یک‌درصد کاربران از آن استفاده می‌کنند درصورت اخذ نکردن مجوز و نداشتن نمایندگی فیلتر می‌شوند.

موتورهای جست‌وجو و مرورگرها

اگر روزگاری با تکیه به فرهنگ شفاهی که بین مردم رایج بود، فرزندان پرسش‌های خود را از بزرگ‌ترها می‌پرسیدند، با رواج اینترنت و جست‌وجوگرها، خودمان به‌دنبال پرسش‌هایمان رفتیم. با این حال، موتورهای جست‌وجوی گوگل، بینگ، یاهو، اینفودات‌کام و مرورگرهای گوگل‌کروم، فایرفاکس، مایکروسافت اج و هر آنچه با تشخیص این طرح، «اثرگذار» تلقی شود، در تور فیلترینگ گرفتار خواهند شد. اگر چنین اتفاقی بیفتد چاره‌ای نداریم که از «ذره‌بین»، «یوز» یا «پارسی‌جو» استفاده کنیم که البته آنها هم با یک واسطه فنی، داده‌ها را از گوگل جمع‌آوری می‌کنند. با این حال، باید امیدوار باشیم که موتورهای جست‌وجوی مورد استفاده پژوهشگران مانند Google Scholar، CiteSeer، GetSITED، BioOne و دیگران از این غربالگری در امان بمانند.

نقشه‌ها و اپ‌استورها

از آنجا که همه سرویس‌های گوگل با شرایط تعیین‌شده در طرح حمایت از کاربران، فیلتر می‌شوند، بنابراین گوگل‌مپ هم از تیغ این قانون در امان نخواهد بود و سرانجام فیلتر می‌شود. همچنین سرویس گوگل‌پلی که بسیاری از کاربران برای دانلود اپلیکیشن به آن مراجعه می‌کنند، در دایره وسیع محدودسازی این طرح قرار خواهد گرفت.

سرویس‌های میزبانی داده

سرویس‌های ابری ازجمله گوگل درایو و وان‌درایو مایکروسافت مورد استفاده میلیون‌ها کاربر در کشور هستند. این سرویس‌های ابری هم اگر مایکروسافت و گوگل در ایران نمایندگی نداشته باشند، براساس این طرح باید به‌طور کلی فیلتر شوند.

منبع خبر : http://tabrizeman.ir/?p=22769

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 60015 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60538 بازدید ]
8 سال پيش [ 35760 بازدید ]
9 سال پيش [ 21003 بازدید ]
6 سال پيش [ 20614 بازدید ]
6 سال پيش [ 14317 بازدید ]
8 سال پيش [ 14042 بازدید ]
9 سال پيش [ 12925 بازدید ]
6 سال پيش [ 11171 بازدید ]
8 سال پيش [ 10094 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9563 بازدید ]
4 سال پيش [ 9327 بازدید ]
5 سال پيش [ 8917 بازدید ]
6 سال پيش [ 8201 بازدید ]
7 سال پيش [ 8196 بازدید ]
5 سال پيش [ 8168 بازدید ]
3 سال پيش [ 8089 بازدید ]
5 سال پيش [ 7842 بازدید ]
5 سال پيش [ 7798 بازدید ]
4 سال پيش [ 7439 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 19 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1531 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1940 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1964 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1567 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1502 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1937 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1529 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1551 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1913 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1359 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1418 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1492 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1298 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1391 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1408 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1279 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1215 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1248 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1200 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 451 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 541 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 185 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 494 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 650 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 426 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 577 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 761 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 227 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 681 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 160 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 408 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 468 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 488 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 753 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 975 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 843 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 502 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 439 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 503 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید