حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 23 شوال 1445 Wednesday, 1 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 11405 تعداد نوشته های امروز : 0×

42درصد سرمایه گذاری خارجی پسابرجامی در بخش صنعت و معدن جذب شد

شناسه : 3038 28 ژوئن 2017 - 16:52 276 بازدید

[ad_1] مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۴۲ درصد از مجموع سرمایه‌گذاری‌های خارجی جذب‌شده پس از برجام در بخش صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت. به گزارش تبریز ما، به نقل از شبکه اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، «افروز بهرامی» افزود: از دی ماه ۱۳۹۴در پی اجرای برجام (برنامه جامع اقدام […]

42درصد سرمایه گذاری خارجی پسابرجامی در بخش صنعت و معدن جذب شد
پ
پ

[ad_1]

مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۴۲ درصد از مجموع سرمایه‌گذاری‌های خارجی جذب‌شده پس از برجام در بخش صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت.

به گزارش تبریز ما، به نقل از شبکه اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، «افروز بهرامی» افزود: از دی ماه ۱۳۹۴در پی اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک)، ۱۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در قالب ۱۶۵ طرح در کل بخش‌های اقتصادی کشور به تصویب سازمان سرمایه‌گذاری خارجی رسید و بخش صنعت، معدن و تجارت با جذب پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در ۸۳ طرح، ۴۲ درصد از مجموع کل سرمایه‌گذاری‌های خارجی جذب‌شده را به خود اختصاص داد.

بهرامی گفت: اکنون از ۸۳ طرح پیش بینی شده، ۴۰ مورد با مجموع سرمایه‌گذاری خارجی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار به بهره‌برداری رسیده و بقیه با حجم سرمایه‌گذاری سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در حال پشت سرگذاردن مراحل اجرایی است.

این مسوول اعلام کرد: برخی گروه‌ها از این داده ها انتقاد می کنند و آن را زیر سوال می برند اما این قراردادها، نهایی شده است یا در مراحل اجرایی قرار دارد و ارقام اعلام شده به طرح‌هایی مربوط نمی شود که در مرحله مذاکرات قرار دارند و این موارد در این آمار گنجانده نشده است.

وی یادآوری کرد: بر اساس گزارش آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در ایران در سال ۲۰۱۶ با افزایش ۶۴درصدی نسبت به سال پیش از آن، به سه میلیارد و ۳۷۲ میلیون دلار رسید.

بهرامی ادامه داد: این در حالی است که بر اساس همین گزارش، جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کل جهان با کاهش همراه بود و میزان این کاهش در کشورهای در حال توسعه رقمی بالغ بر ۱۴درصد شد که این موضوع گویای عزم راسخ و همت دولتمردان در چارچوب جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.

** رویکرد جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی به سمت استان های کشور
بهرامی درباره دیگر ویژگی‌های سرمایه‌گذاری‌های خارجی جذب شده در بخش صنعت، معدن و تجارت در دولت تدبیر و امید پس از برجام گفت: برخلاف گذشته که سرمایه‌گذاری‌های جذب‌شده بیشتر به استفاده از مزیت مواد اولیه معطوف بود و بر پایه پتروشیمی و فلزات پایه قرار داشت، اکنون سرمایه ‌گذاران خارجی به سرمایه‌گذاری در دامنه گسترده‌تری از فعالیت‌های صنعتی، معدنی و تجاری تمایل دارند.

وی افزود: نکته مهم دیگر تغییر تمرکز سرمایه‌گذاری‌های خارجی از استان‌های توسعه‌یافته و صنعتی مانند تهران، آذربایجان شرقی و خراسان به سایر استان‌های کشور است.

به گفته این مسوول، وضعیت سرمایه گذاران در ایران نیز تغییر کرده است و اسپانیا و آلمان در رده‌های اول و دوم سرمایه‌گذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته اند و چین که در گذشته بزرگ ترین سرمایه‌گذار خارجی در ایران بود، اکنون در رده سوم قرار دارد.

** راهبرد وزارت صنعت: سرمایه گذاری مستقیم خارجی، انتقال دانش و انجام تحقیق
مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: راهبرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، انتقال دانش و فناوری، انجام تحقیق و توسعه توسط شرکت‌های خارجی در داخل کشور و انتقال دانش مدیریتی است.

به گفته وی، صادرات دستکم ۳۰ درصد محصولات تولید شده توسط سرمایه‌گذاران خارجی از الزام های فعالیت سرمایه‌گذاران خارجی در این بخش است.

همچنین یکی از مهم‌ترین راهبردها و برنامه‌هایی که در چارچوب تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در دستور کار دفتر سرمایه‌گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد، تبدیل فرصت‌های تجاری (واردات) به سرمایه‌گذاری است که تلاش می شود تولیدکننده‌ها و برندهایی که بیش از ۱۰ درصد واردات یک محصول به کشور را در اختیار دارند، با اتخاذ سیاست‌های مناسب و مذاکره، به سرمایه‌گذاری مستقیم در زمینه تولید آن محصول در کشور ترغیب و مجاب کنند.

**نقش ویژه نظام بانکی در جذب سرمایه گذاری خارجی
این مسوول وزارت صنعت تاکید کرد کسب موفقیت بیشتر در جذب سرمایه‌گذاری خارجی، به تلاش و همراهی همه جانبه تمام بخش‌های اقتصادی کشور نیازمند است.

وی بر لزوم تطبیق زود‌تر ضوابط و استانداردهای بانکی کشور با ضوابط و استانداردهای جهانی، توسعه ابزارهای مالی، کاهش ریسک اقتصادی و بهبود فضای کسب‌وکار در کشور تاکید کرد.

آنگونه که سازمان سرمایه گذاری خارجی ایران اعلام کرده است این سازمان ۱۲میلیارد و ۴۸ میلیون و ۹۶۸ هزار دلار سرمایه گذاری خارجی مصوب در استان های مختلف داشته که خراسان شمالی با جذب بیش از سه میلیارد و ۳۷۸ میلیون دلار در رتبه نخست است و پس از آن استان آذربایجان شرقی با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار قرار دارد.
جذب سرمایه خارجی یکی از بندهای مورد تاکید در سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

Galaxy S7 - 944 x 150






[ad_2]

منبع : tabrizeman

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.