چهارشنبه, ۶ خرداد ۱۴۰۵ /
32932
۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۲
1123 بازدید
۰

شیوع روزافزون کرونا؛ سازمان پدافند غیرعامل وارد عمل شود

به گزارش تبریزما به نقل از نصرنیوز طبق تعاریف موجود در اسناد “پدافند غیر عامل“ که سیاست های کلی آن به تأیید رهبر انقلاب نیز رسیده است، تهدید زیستی عبارت است از « هر نشانه، رویداد یا حادثه طبیعی یا غیرطبیعی با استفاده از عوامل زیستی که موجب تضعیف و نابودی سرمایه های انسانی و یا آسیب های اقتصادی […]



شیوع روزافزون کرونا؛ سازمان پدافند غیرعامل وارد عمل شود

به گزارش تبریزما به نقل از نصرنیوز طبق تعاریف موجود در اسناد “پدافند غیر عامل که سیاست های کلی آن به تأیید رهبر انقلاب نیز رسیده است، تهدید زیستی عبارت است از « هر نشانه، رویداد یا حادثه طبیعی یا غیرطبیعی با استفاده از عوامل زیستی که موجب تضعیف و نابودی سرمایه های انسانی و یا آسیب های اقتصادی از طریق تخریب و نابودی سرمایه های ملی زیستی در کشور گردد.» 

این اتفاقی است که ورود ویروس کرونا به کشور رخ داده است و اگر اوضاع به همین منوال پیش برود، بعید نیست با بحران زیستی هم مواجه شویم که در اسناد پدافند غیر عامل این گونه تعریف شده است: « چنانچه بر اثر انتشار عوامل زیستی به واسطه حوادث طبیعی، اقدامات بیوتروریستی و یا حمله زیستی توسط کشورهای متخاصم، سرمایه های انسانی و سرمایه های ملی زیستی دچار خسارت و آسیب گردد و ترس و وحشت بر جامعه تحمیل شود؛ به نحوی که برطرف کردن آن نیازمند انجام اقدامات اضطراری فوق العاده باشد، بحران زیستی رخ داده است.» هر چند که ممکن است این تعریف، شامل وضعیت کنونی هم بشود.

اخیراً و بعد از شیوع کرونا در ایران، ستادهای متعددی در کشور برای مقابله با این پدیده شکل گرفته است که ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا در رأس آنها قرار دارد.
مطالعه اسناد بالادستی نشان می دهد که پیشتر، تدابیر لازم برای این گونه موارد اندیشیده شده است و نیازی به شکل گیری ساختارهای جدید نیست. مهم ترین ساختاری که از قبل تمهید و پیش بینی شده، قرارگاه پدافند زیستی کشور (شفا) است که زیر مجموعه قرارگاه عملیاتی پدافند غیر عامل کشور قرار دارد.

وظیفه این قرارگاه “پدافند زیستی” است که این که تعریف شده است: « مجموعه ای از اقدامات شامل رصد و پایش، آشکارسازی، هشداردهی، تشخیص، تصمیم و عملیات، کنترل، حفاظت و پیشگیری، امداد و نجات، درمان، بازیابی و بازتوانی منابع، محدودسازی و رفع آلودگی ».
 
اعضای پدافند زیستی نیز عبارت از:
۱٫سازمان پدافند غیر عامل کشور
۲٫وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی
۳٫وزارت اطلاعات
۴٫وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
۵٫وزارت صنعت، معدن و تجارت
۶٫وزارت نیرو
۷٫سازمان حفاظت محیط زیست
۸٫صدا و سیما
۹٫جمعیت هلال احمر
۱۰٫نیروهای مسلح
۱۱٫ سایر دستگاه ها حسب مورد

طبق طرح جامع میکروبی کشور، مسؤولیت اصلی مقابله با شیوع طبیعی بیماریهای میکروبی بر عهده نهادهای غیرنظامی است اما اگر احتمال علمی داده شود که شیوع بیماری، ناشی از سلاح های میکروبی است، نهادهای نظامی کشور مدیریت بحران را برعهده می گیرند.

با این اوصاف، به نظر می رسد سازمان پدافند غیر عامل باید به عنوان مهم ترین نهاد حکومتی برای مقابله با بیماری کرونا بیش از پیش وارد میدان شود و با محوریت تخصصی وزارت بهداشت، ساماندهی موضوع را بر عهده بگیرد. علت نیز مشخص است: وزارت بهداشت، نهاد فراقوه ای نیست و اختیارات محدودی دارد ولی سازمان پدافند غیر عامل که سیاست های آن نیز توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، نهادی ملی و فراقوه ای است که با عضویت نهادهای مختلف می تواند تصمیمات قاطع تری بگیرد و اجرایش را از بقیه مطالبه کند.

شیوع روزافزون کرونا؛ سازمان پدافند غیرعامل وارد عمل شود

شیوع روزافزون کرونا؛ سازمان پدافند غیرعامل وارد عمل شود

 

 

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 32932 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60538 بازدید ]
8 سال پيش [ 35759 بازدید ]
9 سال پيش [ 21003 بازدید ]
6 سال پيش [ 20613 بازدید ]
6 سال پيش [ 14317 بازدید ]
8 سال پيش [ 14042 بازدید ]
9 سال پيش [ 12925 بازدید ]
6 سال پيش [ 11170 بازدید ]
8 سال پيش [ 10094 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9563 بازدید ]
4 سال پيش [ 9327 بازدید ]
5 سال پيش [ 8916 بازدید ]
6 سال پيش [ 8201 بازدید ]
7 سال پيش [ 8196 بازدید ]
5 سال پيش [ 8168 بازدید ]
3 سال پيش [ 8089 بازدید ]
5 سال پيش [ 7841 بازدید ]
5 سال پيش [ 7797 بازدید ]
4 سال پيش [ 7437 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 19 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1530 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1938 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1963 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1567 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1500 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1935 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1527 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1551 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1913 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1358 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1416 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1492 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1298 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1391 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1407 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1278 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1215 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1248 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1199 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 479 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 365 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 482 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 420 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 456 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 687 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 375 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 566 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 770 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 374 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 445 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 212 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 1290 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 963 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 715 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 858 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 465 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 568 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 713 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 493 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید