یکشنبه, ۲۳ آذر ۱۴۰۴ /
65401
۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
147 بازدید
۰

مراقب یک ویروس بسیار مسری باشید + علائم و راه‌های پیشگیری

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمی‌کند.

هنگام ابتلاء به این بیماری لازم است از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران، حداقل به مدت ۴۸ ساعت خودداری کنید.

نحوه انتشار نوروویروس

این ویروس در مدفوع یا استفراغ شما قبل از شروع علائم هم وجود دارد و همچنین می‌تواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند.

در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است.

نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل می‌شود.

علائم نوروویروس

افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

معمولاً علائم در فرد ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز می‌کند.

شایع‌ترین علائم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده

سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد

دست‌هایتان را خوب بشویید

دست‌های خود را اغلب با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، به خصوص بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک؛ قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا؛ قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری

می‌توانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونی‌کننده‌های دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونی کردن جایگزین شست‌وشوی دست نمی‌شود.

قبل از تهیه و خوردن غذا

میوه‌ها و سبزیجات را با دقت بشویید.

صدف خوراکی و سایر نرم‌تنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل ۱۴۵ درجه فارنهایت بپزید.

ظروف آشپزخانه، تخته‌های برش، پیشخوان و سطوح را به ویژه پس از دست زدن به صدف‌ها به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.

صدف‌های خام را دور از غذای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تخته‌های برش نگهداری کنید.

غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس باشند را دور بریزید.

آگاه باشید

نوروویروس‌ها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و می‌توانند در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت زنده بمانند.

فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمی‌کند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی می‌ماند.

غذای آلوده به نورویروس ممکن است ظاهر، بو یا مزه طبیعی داشته باشد.

سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.

پس از استفراغ یا اسهال شخصی

دستکش یکبار مصرف بپوشید و تمام قسمت را با ضدعفونی کننده و دستمال کاغذی پاک کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.

برای ضد عفونی کردن، از محلول سفیدکننده کلر با غلظت ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ پی پی ام (۵ تا ۲۵ قاشق غذاخوری سفیدکننده خانگی [۵ تا ۸ درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضدعفونی کننده ثبت شده در EPA در برابر نورویروس استفاده کنید.

مواد ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.

دوباره کل منطقه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.

لباس‌ها یا ملحفه‌هایی را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آن‌ها وجود دارد، فوراً درآورید و بشویید.

وسایل را با احتیاط و بدون تکان دادن حمل کنید.

اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر برنامه زمانی ماشین لباسشویی بشویید و سپس با بالاترین درجه حرارت خشک کنید.

پس از شست‌وشوی لباس‌ها باز هم دست‌های خود را بشویید.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 65401 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 59886 بازدید ]
8 سال پيش [ 35091 بازدید ]
8 سال پيش [ 20429 بازدید ]
6 سال پيش [ 20009 بازدید ]
5 سال پيش [ 13698 بازدید ]
8 سال پيش [ 13443 بازدید ]
8 سال پيش [ 12338 بازدید ]
6 سال پيش [ 10568 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9446 بازدید ]
6 سال پيش [ 9025 بازدید ]
4 سال پيش [ 8787 بازدید ]
4 سال پيش [ 8314 بازدید ]
5 سال پيش [ 7657 بازدید ]
7 سال پيش [ 7636 بازدید ]
3 سال پيش [ 7502 بازدید ]
4 سال پيش [ 7361 بازدید ]
4 سال پيش [ 7273 بازدید ]
5 سال پيش [ 7262 بازدید ]
3 سال پيش [ 6472 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 706 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 878 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 905 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 742 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 730 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 905 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 724 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 699 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 892 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 611 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 641 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 682 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 582 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 638 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 649 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 576 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 565 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 577 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 569 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 304 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 580 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 403 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 477 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 1979 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 353 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 521 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 394 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 396 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 281 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 386 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 389 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 448 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 426 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 443 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 410 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 575 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 410 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 401 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 563 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 611 بازدید ]