چهارشنبه, ۴ شهریور ۱۴۰۵ /
28256
۰۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲
1376 بازدید
۰

ستاد احیای دریاچه ارومیه: پل میانگذر در خشک شدن دریاچه نقش نداشته

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه ۶۵ درصد از علت خشک شدن دریاچه ارومیه عوامل انسانی است، گفت: پل میانگذر دریاچه ارومیه در خشک شدن آن نقشی نداشته است. به گزارش ایرنا، مسعود تجریشی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در ارومیه با اشاره به اخبار منتشر شده در […]



مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه ۶۵ درصد از علت خشک شدن دریاچه ارومیه عوامل انسانی است، گفت: پل میانگذر دریاچه ارومیه در خشک شدن آن نقشی نداشته است.

به گزارش ایرنا، مسعود تجریشی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در ارومیه با اشاره به اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر نقش تاثیرگذار پل میانگذر دریاچه ارومیه در خشک شدن آن، بیان کرد: این اخبار از سوی ما تایید نمی‌شود؛ البته باید اذعان کنیم که این پل در تبادل آب میان جنوب و شمال دریاچه ارومیه اختلال ایجاد کرده است.
وی یکی از دلایل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه را برداشت زیاد آب در حوضه دریاچه عنوان کرد و افزود: برخی‌ها سدسازی را دلیلی بر خشک شدن نگین آبی آذربایجان می‌دانند، ولی این در حالی است که اگر حق آبه دریاچه داده شود، هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در روز‌های آتی شاهد افزایش چشمگیر تراز دریاچه ارومیه خواهیم بود، گفت: تراز این دریاچه در حال حاضر یکهزار و ۲۷۰ متر و ۷۹ سانتی متر برآورد شده که ۳۴ سانتی متر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.
وی اضافه کرد: وسعت این دریاچه با افزایش ۳۹۳ کیلومتری نسبت به زمان مشابه سال گذشته به ۲ هزار و ۳۳۴ کیلومترمربع رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر اقدامات عملی دولت تدبیر و امید نبود امروز اثری از دریاچه ارومیه وجود نداشت، اضافه کرد: دریاچه ارومیه به طور موفقیت آمیزی به مرحله تثبیت رسیده است و روند احیای آن ادامه دارد.
تجریشی با بیان اینکه هنوز طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه به بهره برداری نرسیده است، اظهار داشت: اکثر این طرح‌ها سال آینده به بهره برداری می‌رسد و پیش بینی می‌شود از سال ۱۴۰۱ سالانه بیش از ۱.۳ میلیون مترمعکب آب به پیکره دریاچه ارومیه وارد شود.
وی با اعلام اینکه طرح انتقال آب از جنوب آذربایجان غربی به دریاچه ارومیه ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: طی سال آتی هفت هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی برای اتمام این طرح اختصاص می‌یابد و سالانه بیش از ۶۲۰ میلیون مترمعکب آب وارد پکره دریاچه ارومیه خواهد شد.
به گزارش ایرنا ستاد احیای دریاچه ارومیه نقش هماهنگی برای اجرای طرح‌های احیا را بر عهده دارد و اعتبار اختصاص یافته به این ستاد برای تکمیل طرح‌ها در اختیار دستگاه‌های مرتبط از جمله شرکت آب منطقه ای، جهاد کشاورزی، اداره کل محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی قرار می‌گیرد.
ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیای این دریاچه آغاز کرد و در سریع‌ترین زمان ممکن طرح‌های ۴۴ گانه نهایی برای احیای این دریاچه در دستور کار قرار گرفت.
نگین آبی آذربایجان در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال/ از سال ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آب راهه ها، ۲۱ رودخانه دائمی و ۳۹ رودخانه دوره‌ای سیراب می‌شود.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 28256 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60621 بازدید ]
9 سال پيش [ 35852 بازدید ]
9 سال پيش [ 21106 بازدید ]
7 سال پيش [ 20692 بازدید ]
6 سال پيش [ 14415 بازدید ]
9 سال پيش [ 14111 بازدید ]
9 سال پيش [ 13046 بازدید ]
7 سال پيش [ 11252 بازدید ]
8 سال پيش [ 10230 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9660 بازدید ]
5 سال پيش [ 9414 بازدید ]
5 سال پيش [ 9042 بازدید ]
6 سال پيش [ 8320 بازدید ]
5 سال پيش [ 8288 بازدید ]
8 سال پيش [ 8272 بازدید ]
3 سال پيش [ 8186 بازدید ]
5 سال پيش [ 7924 بازدید ]
6 سال پيش [ 7874 بازدید ]
4 سال پيش [ 7562 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 ماه پيش [ 160 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1646 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2053 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2103 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1650 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1585 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 2049 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1623 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1691 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1998 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1435 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1518 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1603 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1375 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1471 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1493 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1361 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1296 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1324 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 1277 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 573 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 450 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 808 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 867 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 267 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 1139 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 739 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 530 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 3943 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 884 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 275 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 882 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 523 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 671 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 588 بازدید ]
عصر تبریز 2 سال پيش [ 251 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 903 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 495 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 497 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 487 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید