به گزارش آژانس خبری تبریز ما، داود بهبودی در جمع خبرنگاران با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: آغاز دولت در سال ۹۲ با وضعیت خاصی از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مواجه و فشار تحریمی، موج تورمی، اختلالات بازارهای مختلف، انتظارات تورمی، کاهش درآمدهای نفتی و سایر چالشها موجب بروز نابسامانیهای اقتصادی در کشور شد.وی […]
به گزارش آژانس خبری تبریز ما، داود بهبودی در جمع خبرنگاران با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: آغاز دولت در سال ۹۲ با وضعیت خاصی از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مواجه و فشار تحریمی، موج تورمی، اختلالات بازارهای مختلف، انتظارات تورمی، کاهش درآمدهای نفتی و سایر چالشها موجب بروز نابسامانیهای اقتصادی در کشور شد.
وی افزود: سال ۹۹ با شدیدترین فشار تحریمی سپری شد و درآمدهای نفتی این سال معادل ۱۰ درصد میانگین ۱۰ ساله قبلی بود یعنی اگر سالانه حدود ۴۵ میلیارد دلار از محل فروش نفت به بودجه کمک میشد در سال گذشته از این محل حدود پنج تا ۶ میلیارد دلار وصول شد.
▪️توزیع دو هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان برای طرحهای آذربایجانشرقی در سال جاری
بهبودی اعلام کرد: در سالجاری براساس مصوبات شورای برنامهریزی یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان و از محل تبادل ملی نیز ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحها و پروژهها در سطح دستگاههای اجرایی استان توزیع شد.
وی اعتبار پروژههای ملی استان را علاوه بر پروژههای استانی خواند و گفت: در سال جاری حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز برای این پروژهها هزینه میشود که برخی از آنها در قالب طرحهای سراسری اجرا میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی یادآور شد: هر سال حداقل حدود ۵ هزار میلیارد تومان از منابع ملی و استانی در بخشهای عمرانی دولتی استان هزینه میشود و تخصیص اعتبارات امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده و در برخی موارد تا حدود ۷۰ درصد تخصیص یافته در سال ۹۸ به طور میانگین ۳۵ درصد تخصیص اعتبار انجام شده است.
▪️هزینهکرد ۱۶ هزار میلیارد تومانی دولت در استان در سال ۱۴۰۰
بهبودی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۶ هزار میلیارد تومان پیش بینی وصول درآمد شده است در حالی که مجموع اعتبارات هزینهای و عمرانی دولت در استان حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان خواهد شد.
وی، ادامه داد: مجموع اعتبارات موجود در استان تحت عناوین اعتبارات استانی، اعتبارات توازن، ردیفهای متغیر، ردیفهای ملی و سایر عناوین است که در قالب قوانین بودجه سالانه در توزیع اعتبارات لحاظ می شود.
وی اضافه کرد: اعتبارات از منابع مختلف تامین میشود و در بیش از ۸۰ درصد بودجههای عمرانی کشور در قالب پروژههای ملی و ردیفهای متمرکز توزیع شده و کمتر از ۲۰ درصد به عنوان ردیفهای استانی توزیع میشود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی گفت: بخش عمده پروژههای استان شامل سدها، راه آهن، مترو، آزادراهها و جاده های بین شهری بوده که اعتبار آن ها در قالب اعتبارات ملی تخصیص مییابد.
بهبودی ادامه داد: در بخش زیربنایی مانند راه، زیرساختهای سلامت، شبکه درمان و بیمارستان کارهای خوبی در ۸ سال گذشته در استان انجام شده است اما هنوز در بحث زیرساختهای انرژی، استان با استاندارها و ظرفیتها فاصله دارد.
وی با بیان اینکه در زمینه تولید و انتقال برق کمبودهایی در استان وجود دارد، اظهار داشت: برنامههایی برای توسعه در این بخش وجود دارد که از جمله شامل احداث یک نیروگاه در بناب بوده و خطوط انتقال و نیروگاههای تولید برق استان باید ترمیم و تقویت شود.
▪️نیاز اعتباری ۴۰۰ میلیارد تومانی سد شهیدمدنی برای تکمیل
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با اشاره به احداث سد خداآفرین به عنوان بزرگترین سد استان و سایر سدها، گفت: هنوز ۲ سد شهیدمدنی در اطراف تبریز و شهریار میانه به بهرهبرداری نرسیده است و روند احداث آنها ادامه دارد.
وی اذعان داشت: با وجود اینکه در چندین سال گذشته اعتبار خوبی برای سد شهیدمدنی تزریق نشده ولی با تامین حدود ۴۰۰ میلیارد تومان از سوی دولت یا بخش خصوصی میتوان آن را تکمیل کرد.
بهبودی در خصوص آخرین وضعیت راه آهن میانه-تبریز هم ابراز داشت: شرکت پیمانکار قول داده تا پایان تیرماه بهرهبرداری تا ایستگاه خاوران را انجام دهد اما اگر این ایستگاه به تبریز وصل نشود برای ما به معنای به بنبست رسیدن این مسیر است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: میانگین رشد اقتصادی کشور در ۱۰ سال اخیر با توجه به نوسانات مختلف و رشدهای منفی و مثبت آن در این سالها حدود صفر درصد بوده است؛ بنابراین نباید انتظار داشت در این بازه زمانی شاخصهای رفاه و برخورداری در سطح جامعه به شکل میانگین تحول عجیبی داشته و یا توقعات مردم را برآورده کند.
▪️دولت آینده برای برای اصلاح ساختار اقتصادی ایده داشته باشد
بهبودی با اشاره به فشار مالیاتی بیشتر بر روی بخش صنعت گفت: دولت آینده برای پایداری منابع درآمدی خود باید به سمت تقویت پایههای مالیاتی برود تا سرجمع درآمدهای مالیاتی خود را افزایش دهد و با اتکا به آن کشور را مدیریت کند.
بهبودی، با تاکید بر لزوم تقویت سرمایهگذاری در دولت جدید، افزود: نیازمند استفاده از سرمایهگذاریهای خارجی در کشور هستیم تا از این ظرفیت برای توسعه بخشهای مختلف استفاده شود تا شاهد توسعه اقتصادی، افزایش اشتغال جوانان و امیدآفرینی در جامعه شد.
وی یادآوری کرد: دولت آینده برای بهبود وضعیت موجود باید برای اصلاح ساختار اقتصادی ایده داشته باشد، اقدامات روبنایی انجام دهد و نحوه تعاملات با دنیا را تغییر دهد و در این زمینه نیازمند تغییر برخی پارادایمها (الگوواره ها) است.
بهبودی، ادامه داد: دولت جدید باید با استفاده از تجربه ۴۰ ساله نظام و استفاده از تجارب کشورهای دیگر برای رشد شاخصهای برخورداری جامعه، الزامات آن را فراهم کند و رویکردهای نوینی پیش بگیرد.
منبع خبر : http://tabrizeman.ir/?p=22318