یکشنبه, ۲ آذر ۱۴۰۴ /
60477
۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
376 بازدید
۰

دغدغه‌های یک زوج کارآفرین

به گزارش آژانس خبری تبریز ما، خانم محمدی و آقای نوری زوج هنرمند اهل شهرستان جلفا از توابع آذربایجان شرقی هستند که با همت و اراده خود توانستند در عرصه کارآفرینی و اشتغالزایی برای بانوان قالیباف فعالیت کنند و در این راستا نیز بیش از ۲۰۰ نفر که اغلب آن را بانوان تشکیل می‌دهند، شاغل […]



به گزارش آژانس خبری تبریز ما، خانم محمدی و آقای نوری زوج هنرمند اهل شهرستان جلفا از توابع آذربایجان شرقی هستند که با همت و اراده خود توانستند در عرصه کارآفرینی و اشتغالزایی برای بانوان قالیباف فعالیت کنند و در این راستا نیز بیش از ۲۰۰ نفر که اغلب آن را بانوان تشکیل می‌دهند، شاغل شده‌اند؛ هم‌چنین هر کدام از این دو زوج به عنوان پیشران در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فعالیت می‌کنند.

رویا محمدی، بانوی هنرمندی که از کودکی علاقه مند به هنر صنایع دستی است، با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با اشاره به فعالیت خود و همسرش در حوزه فرش، گلیم و ورنی، اظهار کرد: قبلا دو کارگاه فرش و صنایع دستی متمرکز در جلفا داشتیم که هنرمندان (اغلب متشکل از بانوان) در این کارگاه‌ها فعالیت می‌کردند اما به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، این بانوان مجبور شدند که در منزل به کار خود ادامه دهند تا بتوانند به تحصیل فرزندان خود نیز کمک کنند.

وی افزود: اکنون صفر تا ۱۰۰ اکثر آموزش‌های مربوط به قالیبافی به افراد در کارگاه‌ها انجام می‌گیرد و آن‌ها مدرک استاد شاگردی دریافت می‌کنند، سپس تمامی امکانات لازم و مصالح قالیبافی در درب منزل تحویل شاغلان داده شده و در حین دریافت قالی نیز دستمزد به صورت نقدی پرداخت می‌شود.

وی با بیان این‌که تعدادی از بافندگان زیر مجموعه این دو زوج، تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیز هستند، ادامه داد: بنده از کودکی عشق و علاقه خاصی به هنر صنایع دستی داشتم و زمانی که به همسرم پیشنهاد دادم که با همدیگر جنین کاری را آغاز کنیم، همسرم پذیرفت و دست به دست هم دادیم و به جلو حرکت کردیم.

محمدی در خصوص مشکلات صنف قالیبافی، اظهار کرد: در طی دو سال گذشته، گرانی مصالح ما را با مشکل مواجه کرده است از این رو از دولتمردان و مسئولان امر درخواست می‌کنیم که از ما جوانان که سعی می‌کنیم هم برای خود و هم برای سایر افراد اشتغالزایی کنیم، حمایت مالی داشته باشند.

وی متذکر شد: شغل اول و آخر ما و افرادی که در این صنف کار می‌کنند فقط قالیبافی است و کار دیگری نیز نمی‌توانیم انجام دهیم، تاکنون عقب نشینی نکردیم و هیچکسی را که از ما درخواست شغل داشته را نیز برنگرداندیم، ولی با این شرایط روز به روز که زندگی سخت تر می‌شود، باید به مشاغل خانگی توجه بیشتری شود.

وی با تاکید بر این‌که اگر از ما حمایت مالی شود، می‌توانیم تعداد شاغلان زیر مجموعه خود را به بیش از ۳۰۰ نفر برسانیم، افزود: به دلیل این‌که مشاغل خانگی، به صورت کارگاهی و متمرکز نیستند که بر سر کارگر ایستاد تا به موقع کار را تحویل دهد، ما قبول کردیم که ممکن است مصالح قالیبافی مثلا در یک خانه‌ای پنج ماه بماند و یا در خانه‌ای دیگر ۱۰ ماه بماند و نمی‌توانیم مردم را تحت فشار قرار دهیم که زودتر کار را تحویل دهند.

این کارآفرین هنرمند تاکید کرد: اگر پشتوانه مالی داشته بلاشیم، می‌توانیم بیشتر به درخواست کنندگان شغل خدمت کنیم و بانوان زیادی را به درآمد برسانیم.

وی با انتقاد از عدم وجود بیمه قالیبافی در طول چهار سال گذشته، گفت: بیمه قالیبافی نیاز واقعی هنرمندان صنایع دستی است که باید از طریق شرکت‌های تعاونی فرش اعمال شود و تعریف موارد دیگری چون بیمه عشایری که مبالغ بالایی را از قالیباف طلب می‌کند، خارج از توان مالی قالیبافان است.

وی در خصوص بازار فروش قالی نیز اظهار کرد: قبلا در انواع نمایشگاه‌ها شرکت می‌کردیم اما اکنون به خاطر شیوع کرونا و تعطیلی این اماکن، به سمت سفارش گیری روی آوردیم و اکنون حتی در کشورهایی چون کانادا و ترکیه، شریک تجاری داریم و با واسطه کار نمی‌کنیم.

محمدی با بیان این‌که قبلا وضعیت برای صاردات قالی بهتر بود اما اکنون شرایط سخت تر شده است، گفت: هدف ما پشتیبانی مالی از افراد بیکار در روستاها است تا دیگر هیچ فرد بیکاری در سطح این مناطق به خصوص مناطق محروم نداشته باشیم.

آقای نوری نیز در ادامه اظهار کرد: بنده از سال ۸۹ در کار ساخت و ساز بودم اما به دلیل رکودی که از سال ۹۲ در حوزه ساختمان سازی رو به رو شدیم، بر اساس پیشنهاد همسرم که خود استاد صنایع دستی و دارای مهارت فوق العاده به ویژه در طراحی و بافندگی است، از آبان ماه سال ۹۴، به همراه همسرم وارد حیطه کارآفرینی شدیم.

وی افزود: ما کار خود را با دو دار قالی شش متری به صورت آزمایشی آغاز کردیم و اکنون با تلاش و کار افراد بااستعداد بافنده توانستیم در انواع مختلف قالی ورود یابیم.

وی با بیان این‌که برنامه داریم تا سطح اشتغالزایی در استان را حداقل به ۱۰۰۰ نفر برسانبم، افزود: از تهیه مواد اولیه فرش گرفته تا تحویل کار و فروش آن را به همراه همسرم انجام می‌دهیم.

نوری در خصوص مشکلات صنف قالیبافی، اظهار کرد: هر صنف تولیدی، دارای مشکلاتی است که اگر وابسته به دیگران باشیم و منتظر بمانیم که فرد دیگری این مشکلات را حل کند، قطعا شکست خواهیم‌ خورد، در نتیجه باید خودمان راهکار حل مسائل را پیدا کنیم تا خود را با شرایط کنونی وفق دهیم.

وی افزود: ما هر روز از مناطق مختلف مرند، جلفا، خداآفرین و حتی تهران و روستاهای محروم درخواست کننده کار داریم و سفارش‌های خود را به صورت سالانه گرفته و هر نوع فرش و گلیمی را می‌بافیم.

وی با بیان این‌که هزینه‌ای که در مسیر اشتغالزایی گذاشتیم را اگر در بانک بگذاریم، می‌توانیم راحت تر کسب سود کنیم، گفت: بانوی بافنده‌ای با ما همکاری می‌کند که توانسته تنها از طریق بافندگی، زمین بخرد و یا بانوان دیگری هستند که از درآمد این کار، اقساط پرداخت می‌کنند و جهیزیه می‌خرند که همگی در سایه کار و هنرشان هست.

این کارآفرین حوزه فرش با بیان این‌که بازار فروش قالی از طریق سفارش گیری خوب است، اظهار کرد: به محض تمام شدن سفارش‌ها، سعی می‌کنیم تا سفارش جدید را دریافت کنیم. فعلا صادرات ما با راه‌های مختلفی از جمله به شیوه چمدانی انجام می‌گیرد زیرا صادرات از طریق پست، پروسه اداری طولانی و سخت را می‌طلبد.

وی با انتقاد از سختی‌های پروسه صادرات فرش از کشور، گفت: در خارج از خاک ایران، فرش ایرانی استقبال بالایی داشته و هیچگونه مشکل و مانعی در خارج کشور برای فرش وجود ندارد در حالی که مشکل ما در داخل کشور و روند صادرات است.

وی ادامه داد: ما همراه با فرش، هنر خود را با انجام صادرات، به خارج کشور تحمیل می‌کنیم و تسهیل این روند می‌تواند به انتقال فرهنگ ما کمک کند.

نوری با اشاره به طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، اظهار کرد: این طرح بسیار خوب خواهد بود زیرا با مشارکت و تصمیم گیری نهادهای مختلف انجام گرفته و جهاددانشگاهی نهادی تسهیلگر و توسعه ای در طرح است.

وی ادامه داد: بخش نظارت به عنوان سر و گردن طرح مشاغل خانگی محسوب می‌شود و با وجود نظارت بر این طرح ملی است که حداقل بالای ۷۰ درصد سعی خواهد شد که به موفقیت برسد و کار قطعی شود.

بر اساس این گزارش، کارفرمای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجری ستادی آن معاونت آموزشی و کارآفرینی جهاد دانشگاهی و همچنین ناظر ستادی آن دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی بوده و مجریان استانی نیز واحدهای استانی جهاد دانشگاهی هستند.

طرح مطالعات، ساماندهی، بررسی، استعدادسنجی، توانمندسازی و اتصال به بازار ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر از متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی در ۳۱ استان کشور  از جمله آذربایجان شرقی بر اساس الگوی طرح توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی اجرا می‌شود.

این طرح در سطح استان آذربایجان شرقی به تعداد ۳۰۰۰ نفر از متقاضیان مشاغل خانگی اجرا می‌شود و متقاضیان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت www.inhb.ir مراجعه کنند./ایسنا

منبع خبر : http://tabrizeman.ir/?p=23514

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 60477 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 59675 بازدید ]
8 سال پيش [ 34852 بازدید ]
8 سال پيش [ 20159 بازدید ]
6 سال پيش [ 19741 بازدید ]
5 سال پيش [ 13463 بازدید ]
8 سال پيش [ 13200 بازدید ]
8 سال پيش [ 12078 بازدید ]
6 سال پيش [ 10359 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9211 بازدید ]
6 سال پيش [ 8812 بازدید ]
4 سال پيش [ 8553 بازدید ]
4 سال پيش [ 8090 بازدید ]
5 سال پيش [ 7445 بازدید ]
7 سال پيش [ 7415 بازدید ]
3 سال پيش [ 7282 بازدید ]
4 سال پيش [ 7102 بازدید ]
4 سال پيش [ 7080 بازدید ]
5 سال پيش [ 7054 بازدید ]
3 سال پيش [ 6085 بازدید ]
عصر تبریز 25 روز پيش [ 403 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 508 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 489 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 394 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 396 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 506 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 393 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 383 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 500 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 326 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 364 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 349 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 311 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 351 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 359 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 319 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 322 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 321 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 312 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 165 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 423 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1076 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 184 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 347 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 462 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 456 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 470 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 387 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 571 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 531 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 438 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 398 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 2000 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 515 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 378 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 722 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1185 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 678 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 546 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 810 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید