حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 24 شوال 1445 Thursday, 2 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 11405 تعداد نوشته های امروز : 0×

خطر تخریب بالای سر مجموعه تاریخی کلانتر

شناسه : 9222 03 دسامبر 2017 - 4:02 194 بازدید

[ad_1] تبریز ما: عضو هیات‌مدیره انجمن متخصصان حفاظت و مرمت بناها و بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی اعلام کرد: مجموعه تاریخی کلانتر در محله بیلانکوه تبریز بر اثر بی‌توجهی ارگان‌های مربوطه، با خطر تخریب کامل مواجه است. به گزارش تبریز ما، ناصر هادی دهقانی با اشاره به اینکه خانه‌های تاریخی و حمام‌ها یکی از مهم‌ترین آثاری […]

خطر تخریب بالای سر مجموعه تاریخی کلانتر
پ
پ

[ad_1]


تبریز ما: عضو هیات‌مدیره انجمن متخصصان حفاظت و مرمت بناها و بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی اعلام کرد: مجموعه تاریخی کلانتر در محله بیلانکوه تبریز بر اثر بی‌توجهی ارگان‌های مربوطه، با خطر تخریب کامل مواجه است.

به گزارش تبریز ما، ناصر هادی دهقانی با اشاره به اینکه خانه‌های تاریخی و حمام‌ها یکی از مهم‌ترین آثاری هستند که درمعرض تخریب گسترده قرار دارند، گفت: این آثار نه تنها مورد توجه هیچ نهاد و سازمانی نیستند، بلکه آن‌قدر در این سال‌ها به آنها بی‌توجهی شده است که به‌‌راحتی هر صاحب ملکی به خود اجازه‌ می‌دهد که در آن دخل و تصرف کرده و با تخریب آثار، از این مکان‌ها به عنوان زباله‌دانی و پارکینگ استفاده کند.

او درباره مجموعه تاریخی کلانتر، اظهار کرد: متاسفانه امروزه مجموعه کلانتر در شرق تبریز و در محله قدیمی بیلانکوه قرار دارد و خانه-باغ میرزا ابراهیم‌خان باغمیشه‌یی ملقب به شرف‌الدوله و مشهور به کلانتر

(۱۲۳۱-۱۳۱۱ ه.ش) مربوط به دوره قاجار به تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی با شماره ۹۷۱۲ به ثبت رسیده است. این کارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و بافت‌های تاریخی با اشاره به قسمت‌هایی که تاکنون از این مجموعه شناسایی شده‌اند، به ایسنا گفت: بازارچه کلانتر، باغ اندرونی کلانتر، باغ بیرونی کلانتر، حمام عمومی کلانتر، حمام اختصاصی کلانتر، مسجد کلانتر، بناهای اندرونی و متعلقات آن و نیز کوشک بیرونی ازجمله این بخش‌هاست.

او ادامه داد: در این میان قسمت‌هایی از باغ اندرونی، بخشی از ساختمان‌های اندرونی، حمام اختصاصی، بخشی از باغ بیرونی، کوشک بیرونی و مسجد کلانتر به صورت نیمه مخروبه در آمده است و نیارمند توجه ارگان‌های ذی‌ربط، به‌ویژه سازمان میراث فرهنگی کشور به‌عنوان متولی حفاظت و مرمت آثار تاریخی است.

 

[ad_2]

منبع : shahryarnews

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.